twitter

Ni lg 1 ceriter aku...weeding ex-officemate aku si tinggi galah ni, Sarah & pasangan dia...dh la bagitau last minit, buatnyer malam hari...aku dh register utk marathon kat kl...jenuh jugak aku fikir nk buat pilihan...nak dtg majlis ke nk berlari...aduyaiiiii....
lastnyer aku decide hadir ke majlis Sarah...aku bukan apa, mengenangkan dia ni rakan office rasanyer mcm tak syok pulak tak dtg...lgpun dia siap post card kawen ke rumah aku..nampak sgt kesungguhan dia menjemput aku dtg ke majlis besar dia...aku pun korbankan medal & fees marathon aku demi semangat setia kawan aku...bkn tu saja, aku sanggup stay hotel 1 nite sbb confirm2 majlis habis lambat...aku bukn boleh drive malam2 buta...



Tema kuning di raja..sgt menyerlah malam tu...1st time aku dtg wedding melayu di malam hari...majlis di adakan di Seri Impiana inn Kulim (Garden)...konsep ala2 majlis dlm taman gitu...not bad...ramai jugak tetami yg dtg tapi majority dr kalangan staf...dah jadi mcm majlis reunion pulak utk kami...lepas jugak rindu aku jumpa teman2 lama...



Buat Sarah & Hanafi, selamat pengantin baru..semoga bahagia abadi hingga ke akhir hayat...semoga dikurniakan anak2 yg soleh & solehah...hidup gembira selalu...Amin...

Ya Allah Tuhan Ku
Limpahkanlah rahmat ke atas pasangan ini
Jadikanlah rumahtangga mereka bahagia dalam ketaatan terhadapMu
Kurniakanlah kepada mereka zuriat yang soleh dan solehah
Sempurnakanlah agama mereka dengan berkati ikatan ini
Payungilah kami semua di bawah lembayung redhaMu di dunia dan di akhirat
Amin Ya Rabbal Alamin


22 November 2015 | 2 KoMeN |
Lama sudah aku tak update blog ni...berminggu2 jugak la...nak kata aku busy tahap gaban tak jugak..cuma prinsip MALAS tu yg buat aku tak jengah2 blog aku ni...tapi sekali aku update...hambik ko.... bukan 1 tapi 3entry sekali...hahahaha...material dh ada cuma antara rajin @ tak je nk sign on blog ni...huuhuhu...td aku dh up 1 entry & kali ni 1 lg...



Kisahnya kami tak rancang pn nk berjalan ke mana2 cuma lepas melawat 1 of our friend yg baru bersalin terus keluar melepak...hajat hati nk ke Jusco baru tapi belum sempat sampai jalan dh penuh dgn kenderaan yg dtg tah dr mana hala tah...pergghhhhh jammed giler...memang tak la kami nk hadap jammed tu...last sekali decide patah balik terus p padang polo...



ok jugak lepak kat sini...cuaca pun tak panas sgt tak gelap sgt...sambil2 lepak sambil2 melantak...hahahaha...sembang2...gelak2...tu la kami...tak pernah berubah...hahaha...
lepas tu tengok org main layang2...indahnyer kalau aku dpt terbang mcm layang2...terbang tinggi di awan biru...

Hatiku kau bawa pergi
Terbang tinggi di awan biru
Ku menanti dan menanti
| 1 KoMeN |
I'm not downgrading my life but i'm trying to upgrade myself...my life is too short...i try to grap & take it what i dream to be...mencuba lebih baik daripada berputus asa...




Such a long day but i'm still smiling...
5hour standing with hope...breathe with spirit...walk with smile...
If u have a dream even it's crazy just try it...prepare for worst & u can get the best...nothing impossible in this world...i won't give up on something that i've been chasing...where there's a will, there's a way...
Anda bagaimana pula..??
| 1 KoMeN |