twitter

Ini cerita kami...cerita yang tak ada pada org lain...hanya kami saja yang mampu bercerita...hahahaha...mcm ni la kami kalau berjumpa...sekali-sekala berkumpul, lepak tak ingat dunia...kali ni kami tak plan apa pun...tak ada plan A cuma plan B...plan yang hanya akan terlintas setiap kali kami berjumpa...tak di rancang, tak di duga...kalau otak dh giler2, mesti buat keje giler jugak..tapi kami tak giler...hahahaha...
celoteh panjang tak guna, jom ikut kami ronda2 Bandar Ipoh....


dalam kete pun sempat berselfie...giler kentang bergambar memang mcm ni...hahahaha...actually aku baru balik dari salon...2 org tu body guard aku...hehehehe...




yang ni gambar kami kat pekan Ipoh...betol2 kat tengah bandar Ipoh...tapi aku tak ingat la pulak nama kedai ni...yang aku tahu, mini restoran ni terletak dekat je dgn gerbang malam...kami saja duduk situ sementara tunggu gerbang malam di buka sepenuhnyer...gerbang malam..????..apa tu..???...gerbang malam ni boleh dikira mcm adik-beradik dgn uptown la...cuma panggilan je beza...


cerita ni 'berlangsung' keesokan petangnyer....kami saja la ronda2...lokasi ni terletak di pinggir Bandar Ipoh...tak berapa ni pinggir pun sebab dah start ada pembangunan...tapi memang 'cun' tempat ni...sesuai kalau sapa2 nk buat photoshoot...




monopod baru..tu yang masing2 sakan bergambar...hahahaha...ni la gelagat kami...1 otak, 2 jantina, 3 pemikiran...senang citer giler2 remaja dewasa....hehehehe...




keje part time aku ni...model sambilan...sapa2 yg perlukan khidmat aku sila 'pm' aku...(perasannnn...hahahaha...) btw i'm happy with my life style...pedulikan org nak kata apa...sebesar zarah pun aku tak heran...






apa yang kami nak paprkan dlm picture ni ialah latar belakang pemandangan tu...agak menarik jika guna camera yang canggih sikit...ni guna camera handphone, tu yang warna agak2 suram...kalau rajin edit maybe impact picture akan nampak lebih stunning...tapi masalahnyer aku ni tak ada kerajinan tu...kahkahkah...



nampak tak background picture2 ni...awesome sgt...tapi jgn tengok pada model2nyer...hancussss...!!!...hahahaha...i like picture yg 2nd tu sbb kalau sekali imbas nmpk mcm tepi laut dgn berlatar belakangkan ombak...kan..kan..kan...credit to my fren Kyra...dia sgt pandai cari view utk ambik gambar ni...






dari petang membawa ke malam...lokasi ni pulak terletak di tengah2 Bandar Ipoh...sebuah restoran yg terletak dlm building lama...ciri2 klasik masih di kekal kan...sgt2 cantik & ekslusif...nama restoran ni ialah Plan B...kalau anda berkunjung ke Ipoh jgn lupa singgah ke restoran ni okey...!!!
sebenarnyer banyak lagi tempat2 menarik kat Bandar Ipoh ni cuma di sebabkan kekangan masa kami tak sempat nak explore semua...Insha Allah, kalau ada kesempatan lagi kami akan menjelajah ceruk2 Ipoh ni...kemudian aku share la sama korang ya...
hokeh la, dh malam...time utk beta beradu...hahahaha...jumpa next entry...pd yg sudi singgah baca & follow blog cikai ni, terima kasih daun keladi...lain kali dtg lg...
i see u when i see u...bye2 semua....
18 September 2014 | 6 KoMeN |












#SemerahMawarMerah#HairulAzreen#Rafikoncept#BasriMusa



16 September 2014 | 8 KoMeN |
Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah





Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu





Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti





Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari





Kau pergi
Pergi






Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa






Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia





Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti





Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari





Kau pergi
Pergi





Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti






Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari





Kau pergi
Pergi





Kau pergi
Pergi





Kau pergi
Pergi





Kau pergi
Pergi





#MalaysiaBerkabung#MalaysiaMourning#MomentofSilence
#Al-Fatihah#WelcomeHome#YouCanNowHaveaRest
#RestInPeace#DamaiDiSana#RememberingMH17
#WithLoveSaifHaqiem

14 September 2014 | 0 KoMeN |