twitter

Assalamualaikum my love.. 
mgkin warkah tanpa suara ni tak seberapa..maybe it’s not too important..but I'm writing becoz of our relationship..this is destiny that we r nvr expected..our meeting nvr in planned..not consanguine not even related..but however we r remain unite until today..terlalu unik perancangan Dia..
more then 20 years we know each other..pernah seiring berjalan bergembira, senang hati bersama2..kita juga pernah duduk menangis bersama2..segala perit kehidupan ini kita lalui bersama2..even though we r different voices but our soul understand each other without any doubt..
sometimes ego may overwhelm the others..mungkin adakala hati terguris dgn kata2... but that's not the end for this relationship..it’s was a part & parcel in our life..we are just an ordinary human..tak  pernah lari dari kesilapan..kita mempunyai 1 ikatan kuat yg tlh lama tersemat di dlm hati kita..LOVE..as we love our God,  families, relatives & people surround us..Allah has been blowing those feelings to every heart each of us..do not let the feeling go away walaupun jarak tlh memisahkan kita..
I'm not a perfect person..& never will be perfect..nobody perfect..however I have strive to complement our friendship..berjanji setia susah senang bersama2..let time pass through, janji tetap tersimpul rapi..
if one day we are separated..I will never regret for our pertemuan..who we r to question Allah..He probably got best plan for us..aku redha biarpun berat rasa hati utk berpisah..maybe this is test for us..
I have to be strong without all of you by my side..be strong to get through the next stage of  life..only one that I want to say, thanks for being my friend..thanks for being my left & right stick..all of you never let me down..thanks for the smile..thank you for the laugh..thank you for the tears..thank you for everything..
I'm sorry jika selama ini kita pernah bermasam muka..pernah menguris hati & perasaan..never intend to do it all..you r the best award that Allah ever gave to me..even for a moment, but it’s good & beautiful..my love for all of you will stay forever  untill jannah..insha Allah..
from deep bottom of my heart, I love you all, I miss you all..may Allah keep protect and bless all of you..

#families#kaer@din#jie-are#iL@#cikcda#Qiesh#suba#keira#GBB#selamanya#love

Ikhlas #saifhaQiem28042014


28 April 2014 | 0 KoMeN |
Assalamualaikum semua...aku kembali lagi berceriter di sini...kali ni dgn entry yg pasti akan mengusik kenangan anda yg lahir tahun 80an & 90an...bila ingat2 balik, rasa rindu dgn zaman tu...sape yg boleh lupa zaman yg dulunyer tak pernah ada komputer, laptop, i-pad, tab, notepad...tak pernah dengar pun nama permainan candy crush, angry bird, zombie la...semua tu tak wujud lg...dulu semua family kwn2 kenal kita...tunjuk je muka, dh tau anak sapa...tapi sekarang ni, anak jiran sebelah pun tak kenal...kawan2 jiran tetangga pun tak kenal...
zaman2 aku dulu (terasa dh jadi remaja dewasa...hahahaha...) setiap petang sgt2 meriah...terutama kat tengah padang...penuh dgn budak2 baik perempuan @ laki main bersama2....nak kata dlm sebulan tu susah la lalang nk tumbuh...sekarang ni....hhhmmmm...kadang2 aku tengok padang kosong...lalang pun dh tinggi betis...buat sarang serangga bisa je...zaman dah berubah...
pd budak2 yg lahir tahun 80an & 90an, aku nk tanya sikit...permainan apa yg korg selalu main masa dulu2...???...permainan yg korg rasa terror sgt...bila main je jeritan korg yg paling kuat...hahahaha...kelakar bila teringat balik...dah la, tak nak celoteh panjang...jom kita lontar kembali ingtan tu ke zaman dulu...


ini namanyer ACI NYOROK...dlm permainan ni semua boleh main baik laki @ pempuan...yg kecik, yg besar boleh join sekali...mula2 kene lalalatamplom...sape last keluar dia 'jadi'...sebelum tu, yg 'jadi' kene tutup mata & kira sampai 20...yg lain2 kene la cari port utk menyorok...lepas habis kira yg 'jadi' kene cari semua org sampai dpt, org yg pertama dia jumpa akan ganti tempat dia pulak lepas tu...tp kene tunggu sampai habis yg 'jadi' tu cari org...aku dulu stay kat quarters polis, so tempat permainan kami mesti la bawah blok...so budak2 ni suke la nyorok kat bawah tangga la, tepi kete la, balik tiang la...tapi aku suke cari port dekat dgn pokok2...org susah nk dpt cari hehehehe....kalau aku 'jadi' aku paling tak suke la nk cari bebudak ni yg suke nyorok kat tingkat 4 blok...dh la tangga gelap, kalau terjatuh mau sakit tulang kering ni...heheheehe...permainan ni selalu di mainkan tak kira masa...asalkan ada geng, dengar je suara bebudak menjerit kat bawah blok, kelam-kabut turun nk main sama...hahahaha...


yg ni pulak namanyer GALAH PANJANG...nama je galah tp bila main tak guna galah pun...aku pun tak tahu kenapa nama permainan ni ambik nama galah...hehehehe..selalunyer aku akan main kat depan blok rumah aku...pembahagian kumpulan ikut undian...selalunyer 4 lawan 4...kalau ada lebih sorg tu kira ta..ya..pa..wau...hehehehe...1 kumpulan akan jaga 'line', manakala 1 lg kumpulan akan masuk & cuba melepasi org yg jaga setiap 'line' tu hingga la ke akhir 'line'...lepas tu kene patah balik ke depan...setiap ahli kene habiskan semua & berkumpul di depan, jika semua org dh lepas, group tu dikira menang...tapi jika ada salah sorg yg terkena penjaga 'line', group tu di kira kalah & akan 'service' bertukar tangan....hahahahaha...selalunyer permainan ni nampak adil...jarang la ada 1 group je yg kene jaga 'line'...aku selalunyer suke jaga 'line' belakang sekali...kelebihan aku adalah sebab aku tinggi...jd org susah nk lepas...hahahaha...


TENGTENG @ JENGKET2...tempat aku lebih famous dgn panggilan jengket2...kalau kat kampung, kita kene lukis petak2 tu tapi mcm tempat tinggal aku, kami mmg dh ada petak2 tu...laluan motor depan blok...so senang dh keje kami...tak yah nk lukis2 dah...selalunyer bilangan pemain tak terhad...terpulang sape nk main...kalau musim ni tiba, habis semua petak2 batu tu jadi tempat kami berjengket...hahahaha...yg bestnyer masing2 duk asah batu kecik bg nipis supaya senang lempar tengah petak...kalau menang, kami akan lukis kat petak batu tu nama masing2 @ pun hias rumput sebagai tanda petak tu dh ada org punyer...hehehehe..kadang2 main jengket2 ni tapak kaki boleh melecet...maklum la kami lompat atas petak batu...mmg agak kasar permukaan batu tu..kalau silap langkah boleh luka...huhuhuhu...



yang ni pulak namanyer permainan TUJU SELIPAR...3 selipar akan di susun berdiri tegak...group lg 1 akan jaga selipar yg berdiri tu manakala yg lg 1 group akan baling selipar utk jatuhkan selipar tu...bila selipar dh jatuh, group yg jaga selipar akan baling bola rounders ke ahli group yg lg 1 utk menghalang mereka dr membina semula selipar yg jatuh tu...jika ahli terakhir tak dapat jugak bina selipar tu, maka berakhir la riwayat group tu...group tu di kira kalah & giliran group yg jaga selipar pulak membaling selipar...kalau di sesetengah tempat, dorg akan baling selipar kat geng lagi 1 tapi di tempat aku, guna bola rounders...kalau kene memang sakit giler...hehehehe...


permainan ni pun selalu jugak aku main...kalau tiba musim dia, tiap2 petang la main benda ni...sampaikan sanggup p cari kayu buat pemukul...mcm bese la, kene bahagi 2 group...1 group kene jaga sekitar padang, group lg 1 jd tukang pukul bola...setiap ahli group akan diberi 3 kali peluang utk pukul bola, jika ketiga2 peluang tak berjaya maka habis la peluang dia...jika berjaya memukul bola, dia di kehendaki berlari 1 bulatan...habis 1 bulatan sorg dr ahli yg gagal memukul td akan diberi peluang sekali lg...begitu la tertibnyer sampai habis semua chance ahli utk memukul baru diganti dgn group lg 1...padang quarters polis mmg luas...so sesuke hati kami la nk pukul bola tu arah mana, sejauh mana pn...hehehe...lg 1, jika salah sorg ahli group yg jaga di sekitar padang berjaya menangkap bola dgn menggunakan sebelah tangan, secara automatiknyer, group yg memukul tu di anggap kalah...



permainan ni aku tak pasti kalau korang semua pernah dengar @ tak...tak tahu pernah ke tak budak2 kat tempat lain main...tapi yg pasti ini permainan yg kami reka...nak di jadikan ceriter, 1 hari salah sorg kawan kami balik kampung & bola rounders dia pegang...petang tu kami tak dapat nak main rounders maka timbul la idea ni...kami still main rounders cuma alatan permainan kami tukar...dari kayu ke raket badminton, bola rounders kami tukar guna bulu tangkis...konsep permainan sama seperti rounders asal...kami gelarkan permainan ni sebagai ROUNDTONS...hasil gabungan nama rounders + badminton...hehehehehe...mmg kreatif sgt time tu...kalau dh namanyer budak2, otak tak fikir lain dh...asyik main je...hahahaha...


yang ni pun famous jugak...lagend sgtttt....nama permainan ni LOMPAT GETAH...zaman2 aku dulu, baik laki @ pompuan, semua join sekali...kalau dh tiba musim permainan ni, pergi la setiap blok, mesti dorg main benda ni...dlm permainan ni sape yg tinggi mmg advantage sgt...mcm aku la...lg tinggi getah tu lg senang aku lompat...tp bg yg rendah agak mencabar jugak la nk lompat...memang seronok main lompat getah ni...kami dulu tak payah beli getah ni, pakat2 sorg sikit ambik getah kat rumah msg2, sambung2 dh jadi panjang...lepas tu boleh main sampai putus la getah tu...hahahahaha...


ACI DUDUK...permainan ni memerlukan kekuatan kaki sebab kene lari tapi kalau rasa2 penat, boleh je duduk rehat kejap then tunggu la kawan dtg tolong...lepas tu baru boleh lari semula...hehehehe...permainan ni tak memerlukan group...sorg akan 'jadi' & yg lain lari elakkan diri dari pd di tangkap oleh org yg 'jadi' tu...jika berjaya di tangkap org tu akan ganti pulak sbg org yg 'jadi'...kalau aku main permainan ni, aku akan sasar org yg tak kuat lari...senang sikit nk kejar...hahahaha...jahatnyer aku time tuuuu.....hehehehe...


permainan ni namanyer ACI KEJAR...lebih kurang sama dgn permainan aci duduk cuma bezanyer kali ni semua org kene lari tak boleh duduk...kalau time duduk tu kene tangkap dgn org yg 'jadi' maka dia pulak la ganti org yg 'jadi' tu...agak penat jugak permainan ni sbb kene kejar & kene lari...selalunyer taktik aku selalu diguna pakai...kejar org yg kurang kuat berlari....kahkahkahkah...


BEDUK nama permainan ni...aku tak pasti tempat lain ada main ke tak..tapi kalau kat tempat aku mmg popular kalau tiba musim permainan ni...selalu kami ramai2 akan berkumpul tengah padang...sorg akan baling bola rounders ke atas & bila jatuh ke bawah kami sama2 kira sebanyak 10 kali lantunan...lepas genap angka 10, sape yg paling hampir dgn bola akan kutip bola tu & akan baling sekuat hati ke arah org yg paling hampir dgn dia...nasib la kalau balingan tu kuat, mmg sakit wei...dulu masa main masing2 mesti lari jauh2 sebab takot kene 'bedal' dgn bola rounders tu....aku ingt lg dulu aku main tah mcmne boleh tersilap langkah, aku cuba nk elak dr terkena balingan bola tu tp last2nyer terkena kat kepala...perggghhhh...biol sekejap...hahahaha...


permainan ni kene bahagi kepada 2 group...kira sama banyak & seimbang la antara 2 group tu...1 group nama polis & 1 lg nama pencuri...group polis akan kejar semua ahli group pencuri sampai habis...selagi tak habis selagi tu la group polis kene kejar...dlm masa yg sama ahli group pencuri yg di tangkap akan diletakkan setempat sementara menunggu ahli group yg lain dtg selamatkan...yg ni selalu kelebihan kepada ahli yg kuat berlari...yg tu mmg liat nk tangkap...nama permainan ni ialah POLIS SENTRI...korg mesti ingt lgkan...hehehehe...

ini la antara permainan yg pernah aku mainkan dulu...memang seronok dpt main ramai2...laki perempuan...pelbagai peringkat umur...jerit pekik...gaduh2 kecil...maki-hamun...rajuk nangis, semua kami dh rasa...selalunyer kami akan start bermain pd pukul 10 pagi hingga tengahri...kemudian stop kejap utk makan...petang pulak dari pukul 5.30 ptg hingga la pukul 7...lepas tu masing2 balik rumah...tak da dh nk lepak2 malam ni...bukan mcm budak2 skrg ni, kelaur pagi dh lewat malam baru balik...entah ke mana la dorg menghilang...kehidupan aku di zaman kanak2 memang meriah tambah pulak tinggal di quarters polis...semuanyer hampir sebaya...jadi tak ada masalah utk bermain bersama...padang yg terbentang luas di tengah2 quarters, kami kongsi bersama...7 buah blok yg berdiri kukuh, kami jadikan markas permainan kami...mmg sgt indah bila di kenang kembali...teringat kawan2 yg dulu pernah sama2 melalui zaman keriangan ini...terlalu sayang utk dibuang semua memori ini...
jika hendak dibandingkan dgn budak2 skrg, ternyata teknologi telah menghalang komunikasi sosial mereka di alam nyata...kini semua dihujung jari, alam maya...terlalu mudah, terlalu pantas hinggakan keseronokan bermain bersama kawan2 hilang begitu saja...
zaman dah berubah...cuba kita bertanya pd budak2 masa kini tentang permainan ni semua, mungkin ada di antara mereka akan bertanya semula kpd kita bagaimanakah bentuk permainan tu...sedihkan....permainan yg dulu menjadi kebanggaan kita semakin hilang di mamah zaman...kalau aku mampu ulang semula zaman tu, akan aku tunjuk kpd semua tentang betapa seronok & meriahnyer permainan dulu jika nk dibandingkan dgn permainan sekarang ni...setuju tak..???...hehehehe...
20 April 2014 | 7 KoMeN |
Assalamualaikum semua pembaca yg tak jemu2 view blog aku ni...terima kasih bebanyak...pd yg mendoakan kesihatan aku, terima kasih juga aku ucapkan...i love u all semua...muuuahhhhh....
ok, untuk entry terbaru hari ni aku nk share dgn semua pembaca ttg kejadian yg aku sendiri tak jangka berlaku tapi terjadi ke atas aku...selama ni aku asyik dengar ceriter org lain je, pandai pulak aku nasihatkan org tapi bila terkene batang hidung sendiri....hah...ambik kawww.....mmg kaw.kaw aku kene....padan muka aku sendiri...huhuhuhuhu....


al-kisahhhhh bermula mcm ni...seperti yg di war-warkan sebelum ni, aku & rakan2 baru mula menjinakkan diri dgn perniagaan online ni...pd permulaannyer alhamdulillah, semuanyer berjalan lancar...berkat usaha kami bertiga, modal kami mula bertambah...bila dah bertambah, kami memerlukan stok2 yg baru & kami dah decide utk ke negeri pantai timur, kelantan utk mencari stok2 baru...memandangkan kami ni masih baru & tak pandai nk berdialek kelantan maka kami pun meminta pertolongan kawan atas kawan kami...consider pihak ketiga la senang citer...
pd 16 Februari 2014 (Sabtu) kami pun bergerak dari ipoh  lebih kurang pada pukul 8.30 pagi ke kelantan untuk membeli barangan perniagaan kami...sesampai sana mcm bese la check in hotel di wakaf che yeh di kota bahru...pd mulanyer, kami ingin bertemu dgn pihak ketiga tu tapi sayangnyer dia ada hal yg tak dpt dielakkan...maka terkontang-kanting la kami 1 hari tu ke sana sini makan angin...nasib baik la ada GPRS...mudah sikit perjalanan kami...
keesokan paginyer iaitu pd 17 Februari 2014 (Ahad), kami telah berjumpa dgn pihak ketiga tu iaitu Wandah (bukan nama sebenar) di rantau panjang...dia janji nak bawak kami ke mundok, thailand utk mencari kain2 ela serta tudung di sana...ketika itu Wandah telah membawa sekali kawanyer Rosmina (bukan nama sebenar)...dikahabarkan kawannyer itu sorg tukang jahit yg berpengalaman...Rosmina la telah memberi nasihat, pandangan serta tips utk membeli kain2 ela di mundok...ternyata dia mempunyai pengalaman yg meluas ttg dunia fesyen...kami kagum dgn Rosmina...selesai membeli, Rosmina telah menjemput kami ke rumahnyer utk melihat hasil kerjanyer...tanpa ragu2 kami terus bersetuju menerima pelawaannnyer itu...
di rumah Rosmina, ternyata hasil kerjanyer sgt halus & teliti...kami amat berpuas hati & tatkala itulah kami membuat perjanjian lisan antara kami & Rosmina untuk menempah baju kurung (12 pasang) & jubah (20 pasang) mengikut tempoh masa serta jumlah pembayaran wang yang telah dipersetujui  oleh kedua-dua belah pihak...kami jugak telah membeli kain ela & diberikan kpd Rosmina untuk dibuat baju kurung...pd permulaan perjanjian, mcm2 Rosmina janjikan...ternyata mulutnyer mmg manis & kami sampai ke hari ini masih menyimpan janji2 dia...tapi bila teringat kembali kata2 dia, terasa dia seakan riak, takbur & bongkak...
sekembalinyer di ipoh, kami pun tunggu la dgn penuh harapan...setiap hari kami sms Rosmina bertanyakan perkembangan terbaru...setiap kali dia meminta duit utk membeli barangan, kami terus bankin tanpa bertangguh...kami faham situasi Rosmina yg perlu membeli bahan2 jahitan...so setiap kali dia meminta, kami pun terkial2 la p ke bank utk masukan duit...harapan kami Rosmina dpt menyiapkan tempahan kami pd masa yg telah ditetapkan serta jahitannyer berkualiti...
setelah genap tempoh masa yg dipersetujui, pd 18 Mac 2014 (Selasa), Rosmina telah berjanji utk mengirim semua tempahan kami  melalui bas iaitu pd 22 Mac 2014 (Sabtu) di stesen bas aman Jaya, ipoh...kami pun excited utk menunggu barangan tersebut tapi malangnyer sehingga ke tengah malam kami tak menerima langsung barangan tersebut...
pada keesokan harinya (23 Mac 2014, Ahad), Rosmina memberitahu kami, terdapat beberapa helai pakaian lagi yg masih belum siap dijahit...kami pun bersetuju memberi tempoh masa tambahan kpd Rosmina & menanti sehingga kesemua pakaian yg ditempah siap sepenuhnya...setiap minggu, kami hantar SMS bertanyakan status perkembangan terbaru pakaian yg dijahit & setiap kali itu jugak Rosmina memberi pelbagai alasan...dari sehelai tak siap dijahit menjadi dua helai pulak...kemudian jadi pulak, tak siap jahit manik...macam2 alasan hingga kami merasa muak mendengarnyer...
kemuncak perbualan kami iaitu pd 30 Mac 2014 (Ahad), Rosmina sekali lagi berjanji utk menghantar barangan kami pd petang itu melalui bas rombongan ke ipoh...tapi pd 1 April 2014 (Selasa), kami sekali lagi dapat SMS daripada Rosmina yg memberitahu bas yg membawa barangan kami akan tiba di ipoh pd 2 April 2014 (Rabu) iaitu lewat satu hari dari tarikh yg dijanjikan...ok fine, kami pu tunggu sehingga tarikh yg dijanjikan tapi kami masih tak terima barangan tersebut...
pada 3 April 2014 (Khamis), Rosmina sekali lagi memaklumkan kpd kami, bas yg membawa barangan kami dah pun berada kat putrajaya & akan tiba kat ipoh pd keesokan harinya 4 April 2014 (Jumaat) iaitu lebih kurang pd pukul 9.00 pagi...Rosmina dgn yakinnyer memberikan nombor telefon bimbit pemandu bas berkenaan namun nombor telefon bimbit tersebut gagal dihubungi oleh kami...
pd awal tengahari  5 April 2014 (Sabtu), Rosmina meminta kami utk bersabar menanti panggilan daripada pemandu bas tersebut...malangnyer sampai la keesokan harinyer, kami ibarat seperti menunggu bulan jatuh ke riba...tak tahu hujung, tak tahu pangkal kesudahannyer...
kami berkali-kali call tapi Rosmina seperti mahu mengelak menjawab sebarang panggilan & membalas SMS kami....dia jugak turut mematikan telefon bimbitnyer...hingga ke hari ini masih tak ada lagi maklum balas daripada dia...
lastly, kami pun decide bersama & nasihat keluarga, pd 7 April 2014 (Isnin), kami telah membuat report polis atas dakwaan dianiaya serta penipuan...nasib kami baik kerana mempunyai nama penuh, no. ic serta alamat Rosmina...resit2 pembayaran jugak, kami masih simpan...maka keje kami agak mudah & report kami tu telah di hantar ke balai polis kelantan utk siasatan lanjut...pd 9 April 2014 (Khamis), kami telah mebuat report pulak di tuntutan tribunal pengguna...alhamdulillah, semuanyer mudah...report kami telah diterima & akan disiasat...kami hanya perlu tunggu hari perbicaraan di mahkamah kecil...tak sabar pulak nk naik mahkamah...hahahaha...mcm kes besar je...hahahaha...
dalam report, kami telah menuntut daripada Rosmina utk membayar ganti rugi tunai sebanyak RM1*** yg kami dh depositkan ke dalam akaun ibu Rosmina dlm tempoh seminggu & mengganti semula 12 pasang kain ela yg kami dah berikan kpd Rosmina utk dibuat baju kurung dgn kain ela yg sama jenis, saiz, warna, harga & kualiti seperti kain ela yg asal dlm tempoh seminggu @ jika Rosmina tak berupaya utk menggantikan kain ela tu, dia perlu membayar  dgn tunai RM3** kpd kami dlm tempoh seminggu....yg penting kami hanya akan menerima pembayaran secara tunai sahaja daripada Rosmina...
selain tu kami jugak mahu dia memohon maaf secara terbuka & ikhlas di hadapan kami & berjanji tak akan mengulangi lagi perbuatan dia kpd sesiapa di masa akan datang..
ini la caranyer utk mengajar org yg telah menipu kami...jgn ingat kami stay di ipoh & dia di kelantan, kami akan berdiam diri...dia silap besar jika nak main2 dgn kami...walaupun kami masih baru dlm dunia perniagaan ni, tapi cukup bersedia utk menghadapi semua ini biarpun agak perit...mungkin amount yg ditipu tu bukan la besar mana tapi bg kami yg baru menceburkan diri dlm dunia biness ni, jumlah tu cukup besar...hasil titik peluh kami...apa perasaan anda kalau diperlakukan spt tu...???..jika nak hidup senang, jangan la menipu org lain...tak berkat...lihat saja diri & keluarga anda, Rosmina...aku malas nk komen pasal kehidupan dia...biar kami saja yg tahu apa yg dia dah lalui...
so nasihat aku pd sesiapa yg baru saja nk memulakan perniagaan, ni nasihat aku :-

1# jangan mudah percaya dgn kata2 org yg baru kita kenal...mulut saja manis tapi dlm hati kita tak tahu...

2# jika ingin berurusan dgn org lain sila la buat perjanjian hitam putih, jgn berjanji sekadar di mulut...sekurang2nyer anda ada bukti...

3# kalau boleh dptkan nama penuh, ic no serta alamat rumah/kedai yg lengkap...ini akan memudahkan anda utk mencari org tersebut jika rasa ditipu...kami bersyukur & boleh kira nasib baik kerana menyimpan nama penuh, no ic & alamat dia...jika tak memang teruk jugak kami utk menuntut ganti rugi...

4# selidik juga latar belakang perniagaan org tu...mungkin  dia sekadar berkata2 hakikatnyer dia bukan seperti yg diwar2kan...

5# simpan semua resit pembayaran @ pembelian...itu bahan bukti penting...jika boleh setiap SMS yg dihntar disimpan...jgn delete...mungkin boleh dijadikan bahan bukti di mahkamah...

6# sila follow up dgn org tu setiap minggu...jgn diamkan diri & mengharap barangan tersebut akan siap seperti yg dijanjikan...

penat aku menaip malam ni...geram punyer pasal aku gagahkan jugak...entry ni bukan utk mengaibkan sesiapa tp sekadar ingin berkongsi pengalaman agar tak akan ada lg yg menerima nasib seperti kami ni...skrg ni kami sdg menunggu maklum balas dari pihak polis di kelantan serta tribunal tuntutan pengguna...doa2kan kami supaya dpt menuntut keadilan...trlalu besar ujian buat kami...ketika ni semangat kami agak down sikit...bisness kami pun agak kelam kabut sekarang ni...kami memerlukan masa utk memulihkan semuanyer...huhuhuhuu...
cukup setakat malam ni...terima kasih pd yg sudi membaca entry aku yg tak seberapa ni...jumpa lg next entry...sayang korang ketat...muuuahhhhh.....



13 April 2014 | 6 KoMeN |
Assalamualaikum...agak lama aku menyepi dr dunia blog...lately banyak hal yg berlaku di luar jangka...sedikit sebanyak mempengaruhi mood aku utk update blog aku ni...baru2 ni aku di serang demam yg agak teruk...3 serangkai, memang seksanya hidup...tak pernah aku demam seteruk itu...kali ini mmg kene kat aku...betol kata org, sekali kalau kita jarang demam tapi bila dah kene demam mmg teruk..aaisshhhh...aku paling tak suke bila demam...seluruh antibody aku secara automatik akan lemah sangat...time tu aku akan terlantar je la atas katil...satu keje pun tak boleh buat...nak blogwalking pun jd malas...sebab tu aku berdoa sgt aku tak akan demam...tapi memandangkan keadaan cuaca ketika tu yg tak stabil, tu yg buatkan aku jatuh sakit..ketika aku sdg menaip ntry ni pun, status diri aku pn masih belum sihat sepenuhnya...batuk aku tak hilang2 lg...dah dekat sebulan dah...mcm2 cara, berjenis2 ubat aku makan tp tak jugak hilang batuk ni...mayb sbb aku keje dlm keadaan aircond yg terlampau sejuk, sbb tu batuk susah nk hilang...
tahun lepas bercuti ke Melaka tapi tahun ni, aku tak rancang lg nk ke mana...aku nk p holidayyyyyy....!!!..penat mengadap keje je...cuti pun aku jarang ambil...kalau cuti weekend pun aku byk habiskan hal2 yg tak pernah settle...tension aku...baru2 ni my mum & sis terbang holiday ke bandung...4 hari 3 malam pulak tu...sakan my mum & sis...nasib baik la bajet tak cukup bulan ni kalau tak dah lama aku p sekali...cuti2 rehatkan minda...takpe, masa banyak lagi, cuti pun masih ada lg...boleh plan utk holiday...hehehe...


berciter pasal holiday, teringat MH370...hari ni dh masuk hari yg ke 34 tapi kita masih lg diselubungi misteri tentang kehilangan pesawat MAS tu...apalah nasib para krew & penumpang...hidupkah @ tidak...jika masih bernyawa, di mana kah mereka...aku masih mengharapkan sesuatu yg luar biasa akan berlaku...sesuatu yg menggembirakan semua pihak...teruskan berdoa utk MH370...jgn berhenti berharap...doa aku sentiasa utk MH370...

10 April 2014 | 3 KoMeN |