twitter

salam hujung minggu semua pembaca2 setia blog aku ni...(ada ke...???perasan sokmo...hahahaha)...berhujung minggu di tempat org ni agak membosankan..nak2 pulak aku ni bukan tahu jalan2 kat sini..takot sesat...hahahaha...duduk rumah je la...layan internet....bosan2 mcm ni la jari ni gatal nak menaip...kalau tak memang sunyi la blog ni tanpa entry baru...hhmmmmm...baca tajuk entry pun pasti semua dh dpt agak isi kandungan entry kali ni..tentang cinta...ada apa dgn cinta..???..straight to the point la...kali ni aku nak share @ berciter tentang cinta...cinta yg pernah aku rasa..cinta yg pernah hadir dlm hati aku ni...
aku mula2 rasa cinta ketika aku di sekolah rendah...mungkin itu hanya perasaan semata2 tp pd aku itu cinta pertama aku...boleh ditafsirkan sbg cinta monyet jugak...yela budak2 kan...mana nak tau erti cinta sebenar ni...kalau perasaan suka dh ada dlm hati maka itu lah namanyer cinta...cinta zaman kanak2...hahahaha...lawak pun ada bila teringat balik..tapi kenangan tu tak pernah aku lupa sampai hari ini...aku mula kenal dgn dia masa sekolah rendah...time tu kami 1 kelas...mula2 masuk sekolah tak kenal sape2 pun..semua kawan2 baru...masa kecik aku ni agak pemalu nk mulakan kenalan tapi bila dh berkawan senang je...dlm kelas dia duduk sebaris dgn aku tapi lain2 kumpulan...dia kumpulan belakang dan aku pulak kumpulan depan...mula2 kami cuma pandang2, then senyum2 je...konon2 baru nk kenal la tu...hehehehe...tapi after 2 minggu kami mula berkawan...sebabnyer ada satu perbuatan yg dia buat sampai aku tergelak...sejak tu aku dgn dia rapat...belajar sama2...main sama2...gelak sama2...berciter sama2...semua kami buat bersama...aku happy dgn dia...seronok kawan dgn dia...dia baik...dia pandai, tak macam aku, tak pandai...dia rajin, tak mcm aku, malas...hehehehe...tapi kami tetap berkawan rapat...habis tahun, masuk tahun baru, aku kelas dgn dia lg...kali ni dia duduk depan aku dan aku pulak belakang...sama mcm tahun sebelum ni, semua benda kami buat sama2...setiap hari jumpa ada je cerita nk berbual...mmg seronok sgt masa tu...aku pun suke dgn dia..(wahhhhhh statement berani mati ni....kahkahkah...)..then masuk tahun ke3, sekali lg kami sekelas..kali ni, aku duduk sebaris dgn dia...sekumpulan dgn dia cuma dipisahkan dgn sorg teman...maksudnyer aku tepi kanan dan dia tepi kiri...hehehehehe...time tu la aku mula rajin belajar...hahahahaah...awek cun duduk dekat kot...kali ni kami jd lebih rapat...dtg sekolah je terus cari dia...(nmpk sgt aku gatal yg amat....kwah..kwah..kwah...)..masa ni kami berdua terpilih pulak jd ketua & pembantu kelas...dh sepadan dh tu...secocok sgtttttt...(uwekkkkkk...muntah sebalang...) tanggungjwb yg diberikan menjadikan kami semakin rapat...kebetulan pulak, kami ada 2 org kawan yg rapat dgn kami...nak di jadikan citer pulak pangkal hujung nama kami berempat mmg sepadan...aku & dia mula dgn huruf 'S' & 2 org member kami tu pulak huruf 'A'...dh ngam la tu...aku dgn dia, kawan kami berdua...kahkahkah...(gatal la.....)..actually aku pun tak perasan pasal tu sampai la 1 day dia tulis nama kami berempat atas pasir...elok je dia susun..aku dgn dia, kawan kami pulak berdua...(ahhhh...cunnya....)..habis tahun, masuk tahun baru pulak..kali ni jodoh kami tak panjang...kami terpisah kelas....hhhmmm...sedih jugak sebab tak sama kelas dh...sejak dr tu kami dh tak bersama lg...mmg terpisah terus...tapi hati aku tak pernah lupakan dia...kdg2 curi intai tengok dia...hehehehehehe...tahun berikutnyer, dia pindah sekolah...sekali lg kami terpisah...terus terpisah tak jumpa2 dh...sejak dr hari tu aku dh tak ada lg teman...tak ada dh rasa 'cinta monyet' lg...aku teruskan sekolah sampai hbs & sampai ke hari ini aku tak pernah jumpa dia...aku pun tak tau kat mana dia...ada jugak aku try cari melalui kawan2 tapi dorg semua pun tak tahu...so aku redha je la....walaupun dia hilang dr mata tapi kenangan antara aku dgn dia tak pernah lupus...susah utk aku lupakan kenangan terindah itu...hhhmmmm...
kali ke2 aku merasakan cinta hadir dlm hati aku ketika belajar juga...time tu mcm bese aku tak mengenali sape2..budak baru la katakan...aku selalu terlewat masuk kelas sampai kdg2 aku tak ada tempat duduk...sampai la 1 hari aku duduk sebelah sorg gadis ni & mintak tolong dia utk jaga tempat duduk aku jika aku terlambat lg masuk kelas...dia mmg baik, cantik, ramah...mula2 kami berkawan baik...saling bertukar2 pendapat & fikiran...tapi lama2 aku jd suke dgn dia...aku tertarik dgn kelembutan dia...keramahana dia...kebaikan dia...kecomelan dia...kemanjaan dia...semua ada pd dia...(giler bayang betol...hahahaha) dia pun selalu ambik berat pasal aku...bayak sgt kenangan antara aku dgn dia...mmg aku tak boleh lupa...p makan sama2...p kelas sama2...buat keje sama2...p jalan2 dgn dia...semuanyer dgn dia...masa tu aku cukup yakin yg dia gadis yg aku cari..dia jodoh aku...aku suke dgn dia...(yakin sgttttt....hantuk kepala kat dinding...) bila habis belajar kami dh tak jumpa dh...langsung tak jumpa cuma telefon 3310 nokia je la jd penghubung antara aku dgn dia...aku rasa rindu sgt dgn dia...hhmmmmm...bila ingat balik semua kenagan terasa mcm di awang2an...terlalu indah...sgt indah....yg paling bestnyer, dia dh kawen & bakal menimang cahaya mata tak lama lg...seronoknyer......takdir bukan utk aku...dia bukan milik aku....redha je....hidup kene teruskan...apa2 pun aku gembira jika dia gembira...aku tetap doa yg terbaik utk dia...semoga dia bahagia & gembira dgn kehidupan dia....terima kasih utk semuanyer...
hhmmmm.....malam ni penuh dgn kenangan...entry ni membangkitkan nolstagia lama aku...(wahhhh..mcm citer dulu2...hehehehehehe)...apa2 pun sini je la tempat aku nk berciter....bukan semua org suke nk dgar citer mengarut aku ni...dgn adanyer blog ni, sekurang2nyer aku boleh la meluahkan apa yg aku nk luahkan...
hmmm...betol kata org...cinta tak harus memiliki...kdg2 apa yg kita impikan belum tentu jd kenyataan...jgn mudah meletak harapan terlalu tinggi...bila jatuh sakitnyer kita sorg saja yg tahu...
sampai je la yg mampu aku kongsikan....jumpa lg next entry...wasalam...adiosss....!!!!

28 April 2013 | 0 KoMeN |
kembali lagi berblog...assalamualaikum semua...baca tajuk entry mcm gempaq je kan...kan...kan...???..saje je...kali ni aku nak share citer sikit pasal jd 'tahanan' @ 'tawanan'...apa perasaan anda semua jika suatu hari anda menjadi mangsa tebusan penculikan @ mangsa tawanan spt yg berlaku di lahad datu @ pun menjadi tahanan sementara individu yg bersenjata...??..agak2 apa yg akan terlintas di fikiran anda ketika itu...??..kalau aku memang tak terbayang di fikiran hehehehe...
berbalik pd tajuk entry kali ini...minggu lepas aku 'berpeluang' la menjadi 'tahanan' sementara di dalam bus oleh individu yg tak berpuas hati dgn pembantu & pemandu bus yg aku naiki tu...kami yg berada di dalam bus tak dihalang oleh individu itu dr turun dari bus walaupun sudah sampai di terminal bus...hhmmm...
ceriternyer bermula mcm ni...perjalanan aku bermula dr terminal amanjaya (terminal baru, mcm pudu sentral je...cantik...)..masa tu aku dah perasan mamat ni..agak kelam kabut ketika membeli tiket bus...dgn mengendong beg yg byk, kiri & kanan beg, aku rasa dia ni student...tapi aku tak ambik pusing pun...bukan ada kene mengena dgn aku...uuwweekk...dalam bus, sekali lg aku nampak mamat tu...dia duduk di belakang sekali...hhhmmm....ada aku kesah...???..aku pilih single seat bahagian tengah...selesa sikit...bila dlm bus mcm bese la...aku membuta membuat tahi mata...tak sedar langsung...hahahahaha....bosan kot duduk dlm bus lama2 ni...sedar2 bus dh menghampiri ke tol juru...pergghhhhh...laju giler driver ni bawak....tak kesah la...aku pun berharap yg aku sampai cepat...lemas duduk dlm bus ni...sebelum ke terminal bus, driver berhenti sekejap di hentian rehat juru...tujuannyer utk membolehkan penumpang ke toilet & juga nak mintak penumpang yg ingin ke terminal sungai nibong bertukar bus...yg pasti, mamat ni yg awalnyer nk turun di terminal sungai nibong tiba2 tukar fikiran dia nk turun di terminal ferry...sekali lagi, ada aku kesah kau nk turun mana...???..aku menyandar sambil gosok2 mata buang tahi mata hahahaha...panas petang menyelinap masuk dicelah2 langsir tingkap bus...aku menarik tutup rapat tingkap cermin....cewahhhh..ayat tak boleh blah....kahkahkah...mamat yg tiba2 tukar fikiran tu turun utk ke toilet...aku duduk pejamkan mata..bajet nak sambung tido balik..hehehehe..
pendekkan citer, pembantu bus naik bus, driver tutup pintu terus jalan...jalan punyer jalan...jalan & jalan lagi...terus jalan, terus jalan...tup...tup..tup...bus berhenti...aku selak kain langsir, mungkin lampu merah @ ada penumpang nk turun kat situ sebab aku dengar bunyi bising2...so aku buat tak tahu je la...rupa2nyer aku silap...penumpang depan aku bgtau mamat yg tiba2 tukar fikiran tu mengamuk sbb kene tinggal kat hentian rehat juru td...start dr situ mamat yg tiba2 tukar fikiran tu bertekak dgn pembantu & driver tu...kecoh satu bus...hhhmmmm...malas aku nk masuk campur....
tak lama tu, mamat yg tiba2 tukar fikiran tu (melekat nama mamat tu...kahkahkah...) masuk ke belakang & call sape tah...lepas tu siap call polis bantuan yg keje kat terminal ferry.....tu diaaaaa.....awat tak call army sekali....kwahkwahkwah...keadaan redha seketika...
ingtkan dh redha, berhenti je bus kat terminal, mamat yg tiba2 tukar fikiran tu laju terus ke depan tahan pintu bus tak bg sesiapa pun turun...aku & penumpang lain yg dah get ready nk turun tergamam...mamat yg tiba2 tukar fikiran tu terus mengamuk dgn kasar & kata2 kesat...aduuuiiiiiii....buat hal pulak dia ni...aku nak cepat...aku terus duduk semula sambil tengok drama yg tak berpengarah tu...semua penumpang diam tak berkata2...mungkin malas nk masuk campur @ takot...tapi dlm ramai2 tu ada sorang yg berani bersuara...dia sorg perempuan asing yg nak cepat sbb dia nk keje malam...pompuan tu bersuara melawan sampai la dia terduduk diam bila dengar mamat yg tiba2 tukar fikiran tu kata 'jangan sampai aku sepak terajang kau..baik kau diam tutup mulut...kau nak bayar ke duit aku...!!!..'...semua senyap...
mamat yg tiba2 tukar fikiran & driver terus bertekak...dia mintak driver bayar ganti rugi RM50 sebab tinggalkan dia kat hentian rehat & dia terpaksa mintak tolong dgn individu lain utk mengejar bus tu...kerugian dianggarkan bernilai RM50 sbb mamat yg tiba2 tukar fikiran tu terpaksa bayar individu tu...aku garu kepala...bila la boleh turun ni...???...
dekat setengah jam jugak la kami semua jd 'tawanan tanpa senjata'...akhirnyer mamat yg tiba2 tukar fikiran tu sekali lg tukar fikiran dgn bg kami semua turun...mungkin kesian...aku malas nk ambik tau...yg penting aku dah turun dgn jaya & selamat...yg lain2 pandai2 dorg la settle...huhuhuhuhu....
sungguh tragis & sadis  penat bila jd 'tawanan' ni...duduk & melihat jea...bosan pun ada...tapi sekurang2nyer aku pernah la rasa mcmne jd 'tawanan' ni...agak2nyer mcmne la org2 yg pernah alaminyer...tambah pulak dgn senjata api...fuhhhhhhh...tak dapat nk bayangkan....mintak simpang dari semua tu...
dgn ini tamat dah ceriter 'tawanan PME EXPRESS'...
terima kasih kerana membaca...sayangnyer tak ada picture utk aku upload...bese la enset 3310...tang mana nk snap picturenyer...kahkahkahkah....jumpa lg next entry...wassalam...
11 April 2013 | 0 KoMeN |