twitter

seperti yg dijanjikan, ni antara gambar ketika kami bergimba bersama-sama...setiap tempat yg kami pergi pasti akan meninggalkan seribu citer & dlm setiap photo pasti meninggalkan sejuta kenangan utk kami ingat...sgt indah hubungan ini...hari2 yg dilalui sgt bernilai...terima kasih GBB....






























ini la antara picture koleksi GBB...ke mana je kami pergi mesti ada kenangan...tak pernah la kalau keluar ke mana2 kami tak bergambar...mmg giler camera...hahaha...mungkin kdg2 tu tak semua member GBB dpt join tp tak jd masalah pd kami semua...janji enjoy....hehehehe...anda pulak mcm mana???sapa BFF anda..??..

24 January 2013 | 0 KoMeN |
jeng...jeng...jeng....ni la BFF aku...viva forever...kali ni aku nk up entry pasal best fren yg aku ada selama ni...dlm susah, senang...masa gembira, sedih kami tetap ada utk satu sama lain...cubit peha kiri, peha kanan terasa...mereka la kawan, teman & sahabat dunia akhirat aku...
ok aku start dr mula...actually kami dah kenal lama sgt...percaya @ tak sejak sekolah rendah sampai la sekarang ni kami masih setia bersama..kami 1 sekolah & 1 kelas...dah dekat 20 tahun kami bersahabat...lama kan..???..aku pun rasa mcm mimpi je...tapi tu la kenyataan...bukan khayalan bukan gurauan bayangan...(wahhhh mcm lagu mega plak...) merepek makan kerepek...

aku mula kenal dgn diela sejak darjah 1 lg...kami sekelas..walaupun sekelas tp aku tak berapa rapat dgn dia...kemesraan tu kurang...kenal mcm gitu2 je..aku sedar kewujudan dia dlm kelas tu tapi aku tak berapa nk berkawan dgn dia...sebab apa tak tau la...mungkin sebab dia tak femes kot..hahahahaha..(mati kene hempuk...uweekkk..!!..) masuk darjah 2, 3 aku & dia masih di kelas yg sama tapi relation tu masih suam2 je..then lepas tu kami tak sekelas dh sampai la tingkatan 3, aku dgn dia jumpa balik...aku start rapat masa form 4...sejak tu memang best frens forever la dia...hehehehe...kebetulan plak kami lahir bulan yg sama so dr situ our relation tu mmg betol2 ngam la...kami faham memahami antara 1 sama lain...dr mata aku la, diela ni sorg yg cool, boleh di bwk bincang, slumber...dlm group kami ni dia mcm lalang..dia tak berpihak mana2..kalau ada problem ke apa, dia lebih suke dengar dr dua2 belah pihak b4 bg pendapat..dia ni lebih matured di kalangan kami...(maybe sebab dia bekerja dgn org2 yg lebih tua sbb tu dia jd mcm org tua...hahahaha)..skrg ni dia dh mula berjinak2 dgn dunia business & memasak...(makan free le wei...heheheh)...kami support je apa yg dia nk buat as long as benda tu betol...GBB tak kesah..huhuhuu...

ok sekarang aku nak citer pasal zira @ kak jia pulak...ni lg sorg yg aku kenal masa sekolah rendah tapi kami bukan sekelas...aku kenal dia masa join team St John Ambulans Sekolah...(kelasssss tak aku...?????..pitam jap..) tak rapat sangat...sekadar bertegur sapa je...lg pun dia bukan sekelas dgn aku...tp bila masuk standard 6, relation tu mula erat...lg rapat masa sekolah menengah...aku dgn zira sekelas dr form 1 sampai la form 6...zira ni ala2 teddy bear yg besar, comey la konon kan...(mati kene carut...hahahaha)..dia ni nk manja2 tp kami selalu menyakat dia...ala gurau manja2...boleh gitu..???..dia ni pun pendengar setia...dia pandai bg nasihat (walaupun kdg2 nasihat dia tak logik...)..dia mmg kawan yg betol2 kawan...kalau member ada problem, dia sentiasa ada..tak pernah la aku dengar dia tak tolong kawan...bg aku hati dia mmg baik...kene kutuk, kene marah, dia dgn muka poyo dia je la...ada dia kesah...hahahaha..tp bila sampai masa dia terasa hati, dia akan diam kan diri & pernah jugak la nangis...tapi lepas kene pujuk, ok balik...hahahaha...aku tau dia tak pernah simpan dlm hati...(aku agak je...hehehe..) enjoy kawan dgn dia ni...mudah mesra..peramah pn ada...serba serbi la dia ni...hahahaha..cuma 1 je... dia tak suke benda2 yg remeh temeh...kalau dia rasa benda tu membebankan dia, percaya la hasilnyer pasti akan mengecewakan kami semua....so conclusionnyer kami tak nak bg dia buat benda2 yg meremeh temehkan otak dia...kahkahkahkah...(jia...jia....hhmmm...)

khaer @ din...cara kami kenal secara tak sengaja pn...tak pernah sekelas pn tapi 1 sekolah...tak pernah jumpa tp ptg tu mungkin dah takdir agaknyer kami berkenalan & kekal berkawan sampai sekarang ni...kalau ikutkan sejarah, aku kenal khaer tepi padang sekolah je...masa tu tingkatan 2...kami berkongsi hobi yg sama iaitu duduk tepi padang sekolah masa aktiviti pendidikan jasmani (PJ) sambil tengok budak2 kelas kami main bola...dlm erti kata lain kami ni kaki bangku...hahahahaha (bodohkan kejar 1 bola semata2 nk sepak masuk ke dlm tiang gol yg besar tu....tu yg aku fikirkan sampai hari ni...heheheheh..)..start dr situ aku dgn dia duduk menyembang...menyembang...& menyembang...lepas dr hari tu, aku mula ke kelas tuisyen kat tempat dia tinggal, time rehat kami lepak sama...kebetulan pulak dia kenal dgn zira...so dr situ kami jd lg rapat...ke mana2 pn kami keluar bertiga...masa form 4 aku kelas sekejap je dgn khaer lepas tu aku tukar kelas...form 6 je kami kelas sama...dlm group kami, khaer ni mcm tukang karut...dia suke mengarut dgn lawak2 dia...yg mana sedih, susah hati dia la penghiburnyer...kdg2 sampai pecah perut kami gelak...dia mmg lawak...mcm joker...hehehehe...sebab tu group kami asyik tergelak je..p je la mana2 pn, tak pernah la group ni diam senyap...mesti ada je bahan utk digelakkan...org yg tak faham mesti kata kami gila...hahahahaha..(biadap...!!!)

minachi ni plak aku kenal masa form 4...dia duk sebelah aku...nama dia shinie @ suba...sgt2 la baik hati...dia faham apa yg org lain tak faham...suara dia mcm halilintar..pergghhhhh kalau dia jerit cair tahi telinga wei...(mampus kene petir....kahkahkah) walaupun bukan seagama tapi shinie tak kesah pun nk join kami...dia lg faham dr org yg seagama dgn kami...tu yg kami sepakat terima dia sebagai member dlm group ni...dia no hal la...citer je apa je, dia pasti akan dengar...kalau mampu dia akan tolong...cuma kdg2 kami agak kesian dgn dia...terikat dgn family...susah nak join aktiviti group kami...kalau nk bergimba dia kene make sure family dia tak marah...tak kesah la asalkan dia tak gadoh besar dgn family dah ler...kalau tak kami jugak yg susah...huhuhuhuhu...apa pun dia memang best & sporting habis....favourite dia sama mcm org melayu...minat baca novel melayu, dengar lagu melayu, tengok citer melayu...semua melayu la..(acaranyer perempuan melayu terakhir la tu....hahahahah)..kalau keluar dgn kami sure org lain pandang pelik...tersesat sorang non-muslim...tapi kami tak pernah kesah pun apa org nk cakap janji kami happy & enjoy...weeeeeeee.....

pompuan ni plak namanyer kiera @ komodo (gelak besar.....HAHAHAHAHAHA...)..aku kenak dia ni pn masa form 4 & terus rapat sampai sekarang ni...mcm yg lain2 jugak dia ni pun baik hati, cool & sporting tapi masih muslimah...pendengar setia...cuma 1 je...dia ni tak berapa nk pandai selesaikan problem...dengar boleh tapi nk settle payah sikit...it's ok la janji kami enjoy...dlm group ni yg selalu kene usik dia la...kalau keluar p mana2 dia la kene sakat...yg bestnyer semua pakat pekenekan dia...kami akan sakat2 dia sampai dia tak bersuara...hahahahahah (jahatnyerrrrrrrrrrrr...!!!!) tapi kiera jenis tak ambik pusing pun...dia pun kenal kami mcm mana...semuanyer biadap...hahahahha...tabiat yg paling kami ingat sampai sekarang ni, kiera ni jenis tak suke benda2 yg kotor...dia cepat loyer kalau teringatkan benda2 yg menjijikan...kelemahan dia tu la yg menyebabkan kami suka sgt nk usik dia...kahkahkahkah...tapi kiera ni kuat semangat & kuat orgnyer...tu yg aku nampak dr kaca mata aku...dia jenis susah berputus asa...selagi boleh dia kan cuba sampai boleh...yakin boleh...rakan muda...!!!!...kwahkwahkwah...kiera ni kategori power girl la konon2nyer...(teringat citer power office girls...tetiba kan....hehehe..)

last sekali sida...dulu aku kenal dia sebab dia best frens zira tapi aku kurang nk berkenan dgn dia sebab dia nk ala2 girl brutal...(brutal la sgttttt.....!!!!..) aku dgn dia start rapat sejak aku masuk form 4...dari situ hari ke hari kami pun rapat...nak di jadikan citer dia pun lahir bulan yg sama dgn aku so dr situ tak masalah la nk faham each other...dia pun mcm yang lain2...otak giler2...tu yg sehati sejiwa...hehehehehe...apa yg aku nampak sida ni senang nk di bawak bincang...dia boleh bg pendapat...tapi boleh jd sensitif kalau tak kene cara...jiwa dia ni agak lembut jugak..mudah kesiankan org lain...tapi boleh jd kejam jgak...(don't play2 with her ok...she is one of silat gayung members ok....Uuuuuuuu)...dulu dia ni agak pendiam & berhati2 bila bersuara tapi sekarang....nah ambik kaw...sungguh biadap yer...!!!...hahahahaha...

tu la serba sikit tentang sejarah hubungan aku dgn mereka...org kata tak kenal maka tak cinta...dh kenal mcm ni la jdnyer...tak mampun nk bercinta tapi mampu bersahabat selamanyer...hahahaahaha...mesti tertanya2  mcm mana timbulnyer nama GBB @ Geng Budak Biadap kan...????..simple je...pernah dulu menjadi trend antara kami semua bila bercakap mesti terkeluar perkataan 'BIADAP'...asal bersuara je mesti keluar perkataan tu...mcm dh jd habit sampai sekarang kami masih gunakan perkataan tu...dari situ timbul idea utk namakan group kami ni 'Budak Biadap..'..tambahan pulak mulut kami semua mmg agak biadap...kdg2 pedih telinga Ooooo...sape2 yg tak biasa dgn kami mesti kecik hati...nangis dlm sendu la...hanya yg betol2 tabah, tekad & redha je yg mampu bertahan dgn mulut kami semua...bila 7 org bergabung meletopzzz...hahahahaha...ada berani..???(tak yah la, nanti menyesal...heheheehhe...)

hhmmmmm...aku rasa sampai sini je la citer aku pasal BFF aku...korang pun dh kenal dgn sape aku berkawan...nasihat aku cuma 1...teman ketawa mmg ramai tapi teman menangis susah nak cari...hargai la hubungan korang dgn kawan2 korang...bukan senang nk cr kawan, teman & sahabat yg boleh berkongsi susah senang, sedih gembira, suka duka, jatuh bangun kita...tak semua mampu hadapinyer bersama2...
kepada sahabat aku yg 7 org tu...terima kasih kerana sudi menjadi sahabat aku...terima kasih kerana sudi terima aku seadanyer...semoga Tuhan merahmati kita semua...semoga hubungan ni kekal ke akhir hayat kita...amin....terima kasih pada Allah dgn anugerah ini...alhamdulillah...peace...!!!
next entry aku upload pic kami p bergimba...saat2 indah kami sebagai GENG BUDAK BIADAP....jgn lupa k...next entry...(^_~)
23 January 2013 | 0 KoMeN |

hari ini aku akan berkongsi dgn semua, siapa yg bertakhta di hati aku selama ini...siapa yg aku sayang...siapa yg aku rindu...
dalam dunia ni aku tahu tak akan hidup lama...aku selalu terfikir bagaimana kehidupan aku jika aku kehilangan org2 yg aku sayangi..???..& aku dah pun dapat jawapannyer....aku tak mampu kehilangan seorang pun dr mereka....mereka lah nyawa aku...mereka lah hidup aku...aku sayang mereka sepenuh hati aku...setiap kegembiraan & kesusahan mereka ada lah rasa aku...semua kesedihan & kesenangan mereka ada lah rasa aku jugak...aku mahu yg terbaik utk mereka..aku tak mahu ada yg bersedih...biar aku yg tanggung asalkan mereka tersenyum...lumrah dunia, bergaduh, benci jauh di sudut hati rasa sayang itu tak pernah berubah...tapi kadang2 aku tak pandai utk mengekspresikan rasa sayang itu pd mereka...susah utk bibir ini utk mengatakan 'aku sayang kamu'...bukan aku tak berani tapi aku tak berdaya...seperti ada sesuatu yg mengunci mulut aku utk berkata2...aku hanya mampu meluahkannya mlalui perhatian, perbuatan & penulisan...aku harap satu hari nanti aku mampu utk menyatakan perasaan ini pada mereka semua...saat ini biar aku saja tahu yg aku terlalu sayangkan mereka...




ini family kecik aku...walaupun tak ramai tapi aku sayang sangat2 mereka..mungkin adakalanyer berselisih pendapat tapi tak bermakna aku membenci mereka...normal la tu semua family akan ada berlainan pendapat..tapi tak bermakna itu akan memutuskan hubungan yg dh wujud sejak kecik lg..darah yg mengalir dlm diri ini sebagai penyambung kasih & sayang antara kami...doa aku agar family aku sentiasa dilindungi oleh ALLAH swt, di panjangkan umur, dimurahkan rezeki, bahagia & gembira utk selamanyer...terima kasih utk kasih sayang yg diberikan pd aku...tak terbalas semua itu...semoga Tuhan merahmatinya...



yg bucuk ni mula mendapat perhatian aku sejak di lahirkan...anak sedara yg pertama utk aku...ahli baru dlm family aku...kita baru berkenalan & disitu mula terbit rasa sayang aku pd si kecik ni...harapan aku yg tomey ni akan membesar dgn sihat, bijak & menjadi sorang yg berguna, solehah, taat pd mama & abahnya..jugak membawa cahaya kegembiraan dlm family kecik aku...




mereka ni la kawan, teman & sahabat aku dunia akhirat...aku sayang mereka semua..kami ibarat adik-beradik...seperti 1 family besar...susah, senang, sedih, gembira kami tetap bersama..bukan senang utk berkongsi segalanyer dgn org lain tapi kami tetap setia bersama...walaupun jarak memisahkan kami namun kami tak pernah jauh...kami serasi bersama...kami adalah satu...kami la GENG BUDAK BIADAP..aku harap hubungan yg terjalin sejak kecik ini akan kekal ke hujung nyawa aku...semoga ALLAH swt melindungi mereka semua...insyallah...

ini lah orang2 yg aku paling sayang...sayang aku ibarat seperti aku sayangkan nyawa aku sendiri...seperti kari dgn garam...seperti kopi dgn gula...juga seperti lagu & irama...saling perlu memerlukan...saling lengkap melengkapi...sayang aku bukan seperti air yg mengalir deras...bukan seperti debu yg lenyap apabila ditiup angin...kasih sayang aku jujur & ikhlas...hanya Tuhan saja yg tahu rasa hati ni bertapa aku terlalu menyayangi mereka semua...aku tak mampu utk kehilangan mereka...namun begitu kasih sayang yg abadi aku tetap pd yg mencipta aku...yg menghidupkan aku...DIA tetap di hati aku selamanya...terima kasih ALLAH kerana menganugerahkan mereka pd aku...syukur Alhamdulillah....
19 January 2013 | 0 KoMeN |

hhmmm......aku masih mencari lg...cari apa..???..cuba teka...uwekkkzzz....hahahahaaha...actually aku sedang mencari layout baru utk blog aku ni...belum jumpa lg yg betol2 berkenan di hati..dh byk kali tukar ni...yg ni pn masih tak puas hati...huhuhuh...nape design blog semua tak cantik sekarang ni..???why..???why..??tell me why..??huhuhuhu...(drama king pulak dh...)..aku nak cari yg simple tp menarik...dulu byk layout yg meletopzzz tapi skrg semua yg hadoooo jea...hahahahaha...takpe2...aku akan terus berusaha mencari yg terbaik utk blog aku ni...demi negara blog yg tercinta akana aku laksanakan niat hati ini...(muntah sebaldi...hahahaha)...
alang2 dh menyeluk perkasam menaip kat sini nak share ler sikit hari2 yg berlalu dgn pantas ni...tak sangka pejam celik pejam celik dh nk masuk februari...rasa baru je sambut new year...before tu aku nk wish SELAMAT TAHUN BARU SEMUA...(belum terlambat lg kan...hehehehehehe)..dah masuk tahun baru ni msti semua dok pasang azam baru kan...???semua bersungguh2 nak melaksanakan azam baru tahun ni...kononnyer ler kan...hahahahaha...aku..????azam..???eerrrmmmmm.....jap nak fikir...pap..!!! tepuk dahi...azam aku tak la sebanyak org lain...bersusun2 lebih dr bilangan jari yg kita ada...kalau dulu mungkin ada banyak tp sekarang aku lebih fokus pd yg penting saje...aku cuma membawa bersama azam yg lepas bersama2 menyambut tahun 2013 ni...makna kata (makna yg kata bukan aku yg kata...hahahaha)...makna kata azam aku sama mcm tahun lepas...yg mana tak terlaksana lg akan aku cuba capai tahun ni...tu saje...nak buat apa menambah beban utk azam2 baru kalau yg dulu pun tak berjaya mencapai misi..betol tak..???apa azam aku tahun ni..???nak tau...???nak tak..???
jeng..jeng..jeng....
# tu R.A.H.S.I.A....hahahahahahahaha...
ok tutup citer pasal azam baru...kita bukak citer baru...lately aku sering kepenatan...seyes penat..balik keje je aku tertido..balik je aku tido...badan aku sgt2 letih + belakang badan aku sakit sgt...customer pulak dtg kerumun tempat keje aku...dh mcm tak ada hari lain nk dtg....argghhhhhhh......aku kepenatan...dlm kesibukan bekerja, aku ambik jugak cuti sehari...aku nk p holiday...jgn marahhhh....aku ke cameron highlands selama 3 hari 2 malam...hehehehehe...tenang, sejuk, nyaman & damai sekali...ringan kepala otak aku...hhhmmm....nanti aku up citer aku kat cameron...(ooppss....entry ke singapore pn belum tulis lg kan...hahahahaha)balik holiday keadaan agak terkawal tp belakang badan aku still sakit lg...batuk pulak dtg menyerang balik...adoiiiii sampai ke saat aku menaip entry ni abtuk aku masih belum baik lg...huhuhu..
aku rasa sampai sini je la...next time sambung merepek lg..dh malam ni...nk tido..esok nk keje..
SELAMAT MALAM SEMUA...i see u when i see u...byeeee.....flying kiss....
17 January 2013 | 0 KoMeN |