twitter

memperkenalkan baby yg lahir pd 2 Oct 2012 - Dhiya Nur Insyirah...














ala...la...la...tomey...tomey Dhiya...




















ada tokoh tak jd papa mithali...???..hehehehe...


selamat datang anak buah merangkap cucu pertama dlm family aku...semoga dgn kehadiran Dhiya akan membawa seribu seri & kegembiraan dlm family Abd Ghani & Faridah...Insyallah...



#aku bila lagi kan..???..dah dekat kot....
24 December 2012 | 1 KoMeN |

assalamualaikum.......

gelak dulu...hahahahahahahahaha....(tak pasai je...)
lama giler aku tinggalkan dunia blog ni...last update bulan 3...tu pn sempena besday aku..(harus la update blog...istimewa kot..(@_@)...) lepas tu aku terus senyap membisu tanpa berita...hhhmmm....


bukan pe aku sibuk...(SIBUK SGTTTT....mata ke atas, tangan kat bahu...hahahaha..)..juz joking k...mmg aku bz..keje & kehidupan seharian sgt memenatkan badan serta otak aku...jd di situ timbul 1 sifat yg di panggil MALAS utk berblog...hehehehe...

punyer la lama aku tak login, dh byk yg berubah website ni...pergghhhh...tu baru bape bulan je..belum lg bertahun...kalau lg lama aku tak update lg ketinggalan la aku agaknyer...kan...kan...kan....kan...(yer kan je...hehehehe)

citer sikit kehidupan aku...so far so good la...hari2 yg aku lalui mcm biasa...cuma kadang2 agak stress jgak dgn life aku ni...tp aku try jd simple...mls nk kalut2...set dlm otak 'dh nama pn kehidupan'...by hook by crook, kene jgak tempuhi...tp dlm keadaan mcmne pn kehidupan aku, semua yg aku lalui itu byk megajar aku utk menjadi manusia yg tabah, sabar, cekal & bersungguh..(mcm ikrar sekolah je...kahkahkah)...walaupun kehidupan ini kejam tp byk membimbing kita utk menjadi manusia yg sesungguhnyer...maka itu aku redha dgn ketentuan-Nya...(senyum meleret.......)
keje aku...???..hhmmmm...ni jujur ni...aku nmpk ada sikit improvement...tu yg aku rasa la...better than previously..beza dr mula2 aku masuk keje...(saje la kan kalau tak 'better'...dh 2 tahun keje kot....hahahahaha)..seriously aku dh dpt menyesuaikan diri aku dgn keje ni...aku dh mula terima sepak terajang dunia kewangan ni...pd aku keje mana2 pn sama...ada pro & cons...try work hard & buktikan pd semua yg kita brsungguh2 dgn keje...style aku senang je...pagi p keje, buat keje, buat keje, buat keje, cukup masa balik...dah...enough...kat rumah aku tak nak fikir dh pasal keje...serabai otak....(tips yg bergunakan :p)
dah lupakan pasal keje...nak citer lain plak...baru2 ni aku berkesempatan p holiday ke negara jiran...SINGAPORE...1st time p ke negara org...selalu holiday dlm negara je...mmg xcited sgt...tambah xcited bila p sana naik flight...1st time jugak tu...hehehe..(nmpk sgt mcm rusa masuk village..kan..kan..kan..)..aku xcited naik flight sbb dulu impian aku yg tak pernah termakbul smpai skrg ni nk jd PRAMUGARA...(saje capitalkan words...)tp tak layak...huhuhu...sbb tu mcm seronok sakan...hehehehe...holiday kat sana memberi seribu 1 makna dlm hidup aku...sejuta kegembiraan...walaupun ada masa2nyer mood aku hilang terbang melayang...(lain kali aku citer bab tu k...)
apa2 pun aku dh selamat pergi & selamat kembali dr bercuti...holiday yg dirancang berbulan2 berjaya jugak...nnti aku up entry khas utk holiday aku ke singapore...kali ni juz intro je...ok...???..ok jerrrrr....kahkahkahkah
hhhmmmm...malam ni aku rajin plak nk ketuk lapyy aku ni update blog..mesti semua yg sdgn baca blog ni pelik kan...sebenarnyer aku bosan tak tau nk buat pe...bila dok on9 FB aku teringat blog kesayangan aku ni...terus aku update (nmpk sgt tipu....)
ok la...aku rasa sampai sini dulu citer aku...esok lusa aku update lain...jumpa lg...toink...toink...toink...(lompat arnab....hehehehe)...

#pic terbaru aku...(tak berubahkan...hehehehe)
22 December 2012 | 0 KoMeN |