twitter

hhmmm...tak tau nak taip pe utk entry baru tapi malam ni mcm bosan..gatal2 tangan bukak blog..dah alang2 tu btter aku taip something...eerrmmmm...dah 4 bulan aku keje kat sana sbg frontliner tapi tak tahu nape aku masih belum serasi sepenuhnyer...aku cuba yg terbaik tp entah...belum lg meresap dlm jiwa aku...aku tak tahu apa yg aku kene buat utk terima sepenuhnyer keje ni dgn redha & ikhlas...bukan aku tak cuba..dah berkali-kali aku cuba tapi hati tetap macam tu...kadang-kadang aku fedup dgn kehidupan aku..penuh dgn dugaan...aku dah terasa penatnyer..tapi dalam penat aku bertahan...bertahan...& bertahan...sampai la 4 bulan aku terus bertahan...penatnyer Tuhan je yg tahu...mampu ke aku tanggung smua ni lagi??? aku tak sanggup..seyes tak sanggup tapi Tuhan tetap terus menguji aku...terasa lemah sgt2...huhuhuhuhu..kdg2 rasa nak nangis tapi aku tahan...bila aku berciter pada orang lain tapi dorg tak faham...dorg cuma nampak luaran tp dalamannyer dorg tak pernah tahu...dgn sape aku nak berciter..???huhuhuhuhu..

aku tak pernah minta lebih cuma makbulkan je impian & cita2 aku..tu je..tak lebih, tak kurang...tapi doa aku....entah la....hhhmmm...

16 May 2011 | 0 KoMeN |
salam semua...hari ni aku ada citer baru nk kongsi dgn korg semua...kalau di tengok kat tajuk entry mcm gempaq je..tapi ni bukan kisah cinta aku..hehehehe...aku pilih tajuk ni sebab citernyer ada la kene mengena dgn pelakon wanita dlm filem yg terlaris lg gempaq ayat-ayat cinta...tak byk pun kenenyer..cuma sipi...hahahaha...

aku selalu terfikir bila ternampak gadis/wanita yg bertudung litup & berpurdah, yg cuma nmpk mata je, mcmne mereka ni makan/minum di gerai2..??..aku selalu terfikir cara mereka menyuap nasi & menyedut air...tak pernah nampak pun..& lagi 1 aku terfikir kenapa mereka pakai mcm tu..??..(selain alasan tuntutan agama)..mungkin wajah mereka tak secantik perempuan lain yg pandai bermakeup sakan...hhhmmm....sampai semalam aku tak pernah dapat jawapannyer...tapi....jengjengjeng...tengahari tadi aku dah dpt jawapan kot...hahahaha..

sedang aku makan tengahari time lunch kat gerai tepi jalan...sdang aku menunggu menu yg aku order...tiba2 lalu 2 org gadis yg bertudung litup labuh...tampak sopan & muslimah sgt...yg sorg tu pakai penutup mulut gaya purdah..juz nampak mata je...yg sorg tu cuma brtudung saja...mata aku pun asyik mencuri2 pandang...mereka duduk & order makanan kat situ..sambil2 bersembang dgn sorg lagi staff, mata aku menjeling kat mereka..air yg mereka order sampai..makin aku tengok la sbb tak sabar nak tau mcmne yg gadis berpurdah tu minum...mula2 dia biarkan je air tu..mungkin malu agaknyer...aku makin tak sabar..menu yg aku order sampai..aku pun menjamah makanan..lapar kot...hehehehe...tp mata aku sekejap2 pandang gadis tu...lambat la pulak dia nk minum..sabar...sabar...sabar...kunyah...kunyah...kunyah...tup..tup..tup...gadis tu tarik pelindung mulutnyer utk minum...masyallah...!!!!...terhenti sekejap santapan aku...seyes...cantik sgt gadis tu...lembut je muka dia..nampak tenang...mmg dia gadis berpurdah yg tercantik aku pernah jumpa di depan mata...sampai skrg ni aku ingt lg muka dia...perghhh...!!!...boleh giler bayang kot...mmg jelita, anggun & ayu...tak tau nak puji mcmne dah ni...10 out of 10 aku bagi kat dia..kalau masuk pertandingan miss malaysia, confirm dia menang...memang cantik...huhuhuhu...then aku sambung makan aku sambil sesekali, duakali, tigakali aku pandang kat dia...mungkin dia perasan aku asyik menjeling kat dia sbb dia mesti akan tunduk bila mata dia terpandang muka aku...tah2 dlm hati dia kata aku ni perogol bersiri...hahahahaha...uish..ganas sgt ke muka aku ni...???...hehehehehe...ala bukan nak buat apa pun, cuma pandang cuci mata...kahkahkahkah...

k la..melalok pulak aku...sampai sini je..kita jumpa next entry pulak..chou...!!!


03 May 2011 | 2 KoMeN |

actually blog aku under contruction...!!!...akan berwajah baru....coming soon....!!!!..TQ...
01 May 2011 | 0 KoMeN |