twitter

boleh tak kalau entry kali ni aku nak mencarut maki hamun..???...boleh..??boleh??...tak kira la...blog aku..aku punyer suke la nak buat apa...kalau ada yg tak suka jgn baca blog aku...



dah seminggu ni aku dok tahan, simpan dalam hati...jadi perkasam..membara giler...seyes memang macam celaka housemate aku...aku balik keje, penat2 nak rehat...dia boleh pulak jemput sahabat karib rakan opis dia datang umah dok bersantai depan tv main game...memang macam b***..dok terjerit2...dah time mahgrib..tak ada otak kot???letak kat p****** agaknyer...yg rakan baik sahabat tersayang dia pulak bangang tahap cipan...macam org tak ada rumah...pengemis pun tau jalan balik kot...hang.???bodoh...!!!..bengap...!!!...cilabang...!!!...ni semalam lg gampreng...baik punyer landing main game sampai pukul 1 pagi...c**** btol...aku nak tido kot...dah siang keje penat...aku nak rehat tapi semalam memang p***** dua ekor tu...boleh pulak bersuk ria terjerit2 mcm org tak ada pedoman..memang hilang pdoman hidup pun dua mangkuk tu...yg teman sahabat baik dia tu pulak, awat tak bawk je almari, katil, tilam, bantal, kain baju letak depan tv tu..senang nak golek2...celaka punyer budak..!!!otak sumbat dlm lubang j**** agaknyer..tu yg bengap nak mampus..



sori kalau aku melampau tapi aku tak kira org nak cakap pasal aku..aku bukan hipokrit...kalau aku rasa nk luah, aku akan cakap pe je...ada aku kisah org pk pasal aku..???..tak suke sudah....



aku tak akan jd mcm ni kalau dorg tak buat hal..aku bukan jenis yg cepat marah..aku pun boleh bertolak ansur tapi kalau dah jd benda yg sama sampai aku rasa menganggugat hidup aku..macam ni la aku...lepas ni tunggu la nasib korang..jgn ingat aku nak duduk diam je...langit tu sebenarnyer tinggi...dgn aku jgn main2...!!!..huh..!!!



last word dari aku...SORRRYYYYYY...!!!!!...
29 March 2011 | 0 KoMeN |
Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan...
Kau suluhkan sinar petunjuk...
Di kala ku kesedihan...
kau ukirkan senyuman...
Dengan penuh sabar memujuk...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh...
Andai hari esok langit akan runtuh...
Tabahlah menjunjung bersamaku...
Andai hari esok dunia gelora...
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu...

Di kala aku tak pasti...
Kau tampil dengan berani...
Membimbing agar lebih yakin...
Dan bila hidup penuh soalan...
Kau berikan jawapan...
Melengkap semua kekurangan...

Tidak mungkin diri ini mampu...
Hidup tanpa doronganmu...






** lagu tok khas buat kitak...kamek sayang kitak selamanya...
26 March 2011 | 1 KoMeN |
lepas keje terus pecut ke jetty..nak balik kampung...wwweee....tiket pukul 8 mlm..nasib baik ada..sementara nak tunggu, aku terpandang tttuuuuuttttt...pergghhh...!!!..nampak eksen...ada aku kesah..!!!...huh..!!!..dekat 45 minit tunggu, bas pun sampai...lega...ingat delay...aku tak tunggu dah, terus naik bas, ambik tempat....kalau aku naik lambat2, nanti tak dapat duduk tepi tingkap...hehehehe...ingatkan sebelah aku kosong tak berpenghuni rupa2nyer.....ttttuuuutttt...yg duduk...aahhhhhh....malu aku...segan kot..heheehehehehe...berdebar2 hati...hahahahaaha....tttuuuttttt.... pelawa aku makan kerepek pisang...alahai...cair kot...kahkahkahkah...tapi aku jual mahal...tolak la konon...dalam hati nak sebenarnyer...kihkihkihkih...sepanjang dlm bas ingat nak sembang dgn....ttttuuuuutttt...tapi kelu la pulak lidah aku ni...+ aku penat sgt...lastnyer aku membuta...tttuuutttt...pun membuta...terus senyap....aku tido sebelah...tttuutttttt....kot...luruh jantung....hahahahaha.....sampai je kat town, aku turun,.....ttttuuutttt...pun turun bas...& kami berpisah...dalam perpisahan tercipta kenangan indah kot....kwahkwahkwah....sapa....ttttuuuttttt....????...rahsia...!!!!..hehehehehe..
25 March 2011 | 0 KoMeN |
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu





** seyes 1st time dengar lagu ni, aku terus jatuh cinta...memang tangkap la kat hati aku...dengar banyak kali pun aku tak jemu...& tiap kali dengar lagu ni, hati aku jadi sedih...aku tak tahu kenapa...huhuhuhuhu...


khas lagu ni untuk org yg aku sayang...sayang aku tak pernah berubah...hati aku masih setia..kamek sayang kitak...love u...miss u...
24 March 2011 | 2 KoMeN |
hampir 3 bulan tak jumpa...hampir 3 bulan tak msg...hampir 3 bulan tak bercakap...hari ni jumpa jugak...aku keluar dgn dia...mula2 brtentang mata...senyap tak bercakap...kaku je suasana..rasa pelik nak bersuara...aku diam...dia diam...banyak soalan yg aku dah rangka dlm otak tapi tak terkeluar kat mulut aku ni...tak tau nape...lastnyer dia yg mulakan dulu...lama2 baru aku ok..tapi msih ada limit...tak macam dulu...mesra pnuh gelak tawa...tapi sekarang formal sepenuhnyer...macam ada jarak @ halangan...dia sakit..sian...tapi aku tak boleh buat apa dah...aku & dia tak macam dulu lagi...aku cuma boleh pandang je...huhuhuhuu...dlm diam aku melepaskan rindu...menatap wajah dia mengubati rasa rindu aku...aku rindu kening dia yg lain dari yg lain tu...tq...tq..tq...sebab bagi peluang utk jumpa lg....seyes terubat rindu aku...
tapi dlm rindu tu, aku mula kenal dirinya sebenar...hhhmmm....aku sedar...aku redha...kalau tu jalan yg dia pilih...aku tak halang...huhuhuhu...
nway tq sebab sudi nk jumpa aku lg...
20 March 2011 | 0 KoMeN |
aku pesan soto ayam bihun...rasa teringin sgt nak rasa sbb dah lama tak makan..so pesan la...tunggu punya tunggu, lastnyer sampai jugak menu yg aku pesan...nmpk sedap..yummyyy..yummyyy...aku pun hirup sup dia..hhmmm...la rasanyer bese je kot..tawar...huhuhuhu...nak tak nak, suka tak suka kena la makan...dah pesan, dah bayar...tak kan nk beli yg baru...nanti kena tunggu...aku pun layan je la...sedang la aku layan kunyah2 isi ayam...tup..tup..tup...ada bendasing aku jumpa dalam mangkuk tu...ada spiderman kot...yekkkk....nak muntah aku...dah separuh mangkuk kot aku telan isi soto barulah spiderman tu timbul...terus aku stop makan...tak lalu aku nak telan dah...kalau ikutkan hati nak je aku jolok tekak keluarkan semuanya...tapi tandas jauh la pulak....tak kan tengah2 org ramai aku nak buang kot...dalam keterpeksaan aku telan je la....harap2 malam ni aku tak berubah jadi spiderman...kepada semua rakyat malaysia, jangan terkejut kalau ada keluar berita akan kemunculan spiderman di malaysia...hahahahahaha...mengarut...!!!..yekkk....!!! soto ayam spiderman bihun...uwekkkk!!!!...
| 0 KoMeN |
hari ni rajin plak aku nak menaip...actly sini je la tempat aku nek meluahkan perasaan pun..kalau citer dgn org lain, bkn dorg faham pun...yg alaminyer aku..bukan dorg....yg aku geram ni bukan pe...adalah sorg hamba Allah ni...kalau tak suka nak kawan dgn aku cakap je terus terang..tak payah nak berdalih2 cari akal...aku ni bukan budak2 tak reti nak faham bahasa...terus terang aku cakap...kalau rasa aku ni tak sesuai nak jd kwn, bgtau direct...aku boleh terima...ni tak bila nk chat kat fb boleh plak terus offline...aku ingt dia out tapi rupanyer dia still online coz aku detect kat comment2 yg dia reply kat status dia...semua dlm jangka masa tu jugak...tolong la...kalau rasa tak nak chat pe salahnyer bgtau aku..balas msg said buz...aku faham..tak la aku kacau...ni tak terus offline tapi comment2 kat status dia boleh plak dia reply...seyes aku benci orng mcm ni...lepas ni aku malas nak layan...jgn sampai aku delete page dia dr acct aku...aku dah cukup baik sabar dgn dia selama ni...aku diam je..tapi kali ni...tah la...aku pun malas nk pk...ko nk melingkup ke apa...ko punyer pasal...aku tak nak ambik tau dah....kepada yg berkenaan harap baca entry aku ni...kalau tak faham, boleh msg aku a.s.a.p. utk fahaman yg lebih detail...aku malas nk terhegeh2 lagi...macam ko je sorg kwn aku...huh!!!-TAMAT-
| 0 KoMeN |
minggu ni agak kurang memberangsangkan....rasa tak bersemangat nak buat apa pun tapi demi keberlangsungan hidup aku teruskan jugak...cewah ayat...tak tahan...hahahahaaha..seyes minggu ni tak da mood...ada sebab2 yg buat mood aku hilang pergi jauh dari aku...huhuhuhu...


2minggu lepas aku kene ganti staf kat office lain...wah, best giler...aku mula suka & comfort kat sana...ingat nak terus stay permenant kat situ tapi seribu kali sayang...minggu ni kene panggil balik keje tempat asal..hampeh...lemah kaki aku nak melangkah masuk office...alasan yg paling aku rasa tak ada logika yg diberikan oleh mgmt....kat office tu aku tak byk belajar...aku kene maultitask...kene belajar byk benda..so then nanti senang nak hantar ke office lain...tak malu la pihak mgmt kalau aku tahu semua benda...lagi satu sebab nak confirm permenant aku...dalam hati aku kata....HUH!!!!!...MULTITASK LA SGT...!!!..MCM CELAKA....panggil aku balik sebab nak mintak aku settlekan call customer yg tak reti2 nak datang ambik dokumen dorg wlpun dah beberapa kali remind...setakat buat call, multitask ke tu..???..dah tak ada staff lain ke boleh buat call???staff lain tu bisu ke???tak reti cakap over phone???...kononya semua staf bz...habis tu aku ni free la???duk goyang kaki kat office tu???duk bertepuk tampar, nyanyi2 dgn senang hati la...meluat aku dengar reason yg tak masuk akal...sampai hari ni tak jugak confirm2 aku...berpuluh2 kali dngar nak confirm tapi tak jugak nampak surat hitam putihnyer...kalau bab menipu serah la kat dorg...kalau mulut macam celaka, hati apatah lagi...CELAKA LAKNAT la....pergghhh....marah giler hati aku....tapi sori la...jgn ingat aku diam, aku ikut je...kali ni jgn harap aku nak stay lama2 kat office...cukup time aku balik..tak da maknanyer nk OT..bukan boleh claim pn...kalau bab2 nk kerah tenaga org, serah je kat mgmt...kali ni, ikut style aku...sharp je, on time aku balik...settle tak settle keje sambung esok...buat apa aku nak perhamba diri aku kat company kalau semuanya mcm GAMPRENG..!!!


lagi satu, dorg suruh join event2 yg company adakan...hah!! sori...selagi tak dapat surat confirm, jangan harap aku nak join...nanti jadi macam dulu...elok2 aku serah seluruh jiwa & raga aku kat company last2nyer kene end kontrak..apa yg aku dapat???penat, tak berbaloi langsung...menderita aku 7 bulan jd penganggur terhormat...menyesal sgt2...sekarang ni ikut hati aku...kalau aku rasa nk join, aku join...kalau aku rasa nak buat, aku buat...selagi tak da sign surat confirm, selagi tu aku tak kan serahkan jiwa aku kat situ....pengalaman lama mengajar aku erti hidup...jgn mudah percaya dgn sekeliling...


berbalik dgn tempat keje 2minggu lepas...best siot..staf semua ok...seyes seronok...dorg pun mintak aku stay kat situ sebab dorg mmg short staf...aku dgn hati yg terbuka, tangan yg mendaha la nak stay kat situ...tapi tu la...mgmt kacau...actly kat mana2 pun sama..asalkan ada kemahuan nak belajar...tak payah nak tggu duduk kat office besar...orang kalau nak mnipu ni macam2 cara...aku cakap A, dorg putar jadi B2Z...memang kalah la aku sebab aku tak terror sgt nak menipu, cakap putar belit ni...tambah plak kalau yg spesis b***...utk kesenangan dorg je la...tak fikir dh org lain...aku sabar je la...sekarang ni dah balik mcm dulu..tak macam 2minggu lpas dah..tak bersemangat dh...tiap hari masuk office aku mesti tak sabar nak tunggu time rehat dgn balik je...mata aku asyik tengok jam je...tak sabar2 nak blah dari neraka dunia tu...huhhuhuhuhu....


sekarang ni dalam hati panas je..dok membara lagi....dalam diam2 aku buat keje, hati aku memang tak habis2 sumpah seranah...Tuhan ampunkan aku...Kau je tahu perasaan hati aku...ampunkan aku..berkati kerja aku...amin....huhuhuhuhu
| 0 KoMeN |
tak ada apa yg istimewanya hari ni...semua org anggap hari ni hari yg sgt istimewa pd aku..tapi aku rasa biasa je...cuma aku rasa 1 je...hari ni hari bertuah aku sebab aku di lahirkan pada hari ni...hari ni aku melihat dunia...syukur pada Tuhan...terima kasih pada family aku...tanpa mereka siapa la aku ni...
hhmmmm...tak mau citer panjang2...mcm yg aku ckp td..tak ada istimewa pun hari ni...
chauuuu...!!!
01 March 2011 | 0 KoMeN |