twitter

minggu ni aku balik kampung...horrayyy...!!!..terasa tenang sangat...sangat...sangat tenang fikiran aku..ringan je otak aku ni...heheheheeh...selama seminggu aku struggle menanti utk balik kampung...akhirnyer semalam sampai jugak....dalam bas tak fikir apa dah..ingat kampung je...aku malas nak fikir pasal keje..huhuhuu...walaupun kampung aku tak jauh mana tapi nikmatnyer...Tuhan je yg tahu...betapa gembira aku balik ke kampung dari tinggal kat sana...hati tak tenang, pressure, tension & segala macam la...seyes aku tak suke keadaan tu...
semalam sampai rumah malam...so penat sikit sebab after keje terus p bus stand..naik bus kul 8 mlm...dlm bus aku tido je..kepala aku sakit sebab petang tu keje aku settle lambat...geram aku...time aku nak balik kampung la, keje buat hal...benci..benci...tak suke...tak suke...
hari ni aku kuar lepak dengan member aku kat KFC...lama tak lepak dgn dorg...best sgt dpt share citer...ada plan baik punyer...kitaorg nak buat birthday party sama2 hujung bulan ni...wahhhhh...tak sabarnyer aku.....hehehehehehe....then plan nk p holiday plak...weeiiiiiii.....plan punyer la gempaq tapi tak tau jadi ke tak...hahahahahaha....
hhhmmm...masuk part sedih plak...sejak seminggu ni semangat aku semakin luntur mcm baju kene klorok...huhuhuh...hati aku semakin menolak utk terus bekeje kat situ...oohhhh...TUHAN tolong aku.........!!!!!!!!...bagi aku sedikit kekuatan utk dugaan-Mu ini...aku kene bertahan...huhuhu...aku kene sabar....huhhhuhuhu...
sejak seminggu ni jugak aku rindu seseorg...bkn niat aku nk putuskan hubungan tapi aku terpaksa...dia bukan milik aku lg...aku tak mampu terima semua tu...semakin aku lupa semakin kuat aku ingat dia..aku tak mampu nak lupakan dia...apa yg aku nak buat..???aku kecewa sangat2...tp dlm hati aku masih syg dia....aku tersepit...aku tak suke hidup mcm ni....huhuhuuhu..
buat member aku yg patah tangan sebab xcident masa keje..hope cepat sihat..rajin2 makan ubat k...aku doakan cepat sembuh...
malasnyerrrrrr....!!!!...esok dah kene balik sana...aku tak nak...aku tak nak...aku tak nak....wahwahwahwah...!!!!!
-the end-
26 February 2011 | 0 KoMeN |
lately aku rasa macam malas nak update blog tapi hari ni terdetik pulak hati aku nak up citer aku...hhmmm....dah hampir 2 bulan aku tinggal kat sini tapi tah nape aku masih tak dpt biasakan diri lagi...semakin hari semakin aku tak mahu tinggal kat sini...aku nak pindah...aku nak tukar tmpat keje...aku tak tau nape rasa tu makin mencengkam hati aku...membuak-buak..rasa macam tak boleh sabar untuk bertukar tempat keje..makin kuat rasa hati aku ni...aku tak tau nape aku berperasaan mcm ni...tapi yg sebetulnya aku dah tak ada hati nak keje kat sini...bagi aku kat sini tak ada apa2...tak ada istimewanya bg aku lagi...hhhmmmmmm.....penat tanggung sorg diri...orang lain tak faham...semua cakap sabar la...sabar la...sabar la...cakap guna air liur boleh la...yang tanggung semuanya aku...rasa macam nak nangis bila aku taip citer ni...ya Allah....kuatkan hati hamba-Mu ini....Allahuakhabar.....haahhhhhh....
hari ni hati aku terluka lagi...org yg aku sayang kini milik org lain...aku redha...walaupun jauh di sudut hati aku kecewa dan sedih...apa boleh buat bukan jodoh antara aku dgn dia...aku cuba terima dgn hati terbuka....
lain kali aku sambung balik...aku tak boleh nak taip sekarang ni...soriiii...
20 February 2011 | 1 KoMeN |
Disini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua
Hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Inginku miliki lebih darimu

Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri
11 February 2011 | 0 KoMeN |
rabu lepas aku kene p course kat kl...ya ampunn...rezeki datang bergolek kot...dah lama tak turun kl...rindu dowh...hari rabu aku keje halfday, petang baru gerak p kl...penat giler duk dalam bas...mcm bese la, dlm bus aku membuta je..tak pernahnyer celik mata aku..tambah pulak single seat...perghhh...layan habis tido...hahahaha...sampai kl dlm kul 9.30 mlm...penat sesangat...sampai2 je kat hotel ancasa terus check in..malas nk tunggu2...dlm bilik dah da roomate baru...dari pahang...huhuhuhu...
lepas mandi2..aku kuar jap..p cari makanan..lapar giler tahap cipanzi..nasib baik la hotel dekat je dgn restoran...tak yah nak jalan jauh2...aku makan dgn member aku..seje aku kol dia suruh dia turun menyambut kedatangan aku...hahahahaha...yg bestnyer, dia yg belanja makan...wahwahwahwah....duk sembang2 dgn dia tak sedar dah kul 11.30mlm..tak boleh jadi ni...aku dah la esok kene bangun awal...mampus aku kalau lambat bangun...huhuuh...aku pun gerak balik hotel...ingatkan roomate dh membuta rupanyer belum...dia sedap duk bersengkang mata tengok tv...huhuhu...aku balik je terus tido....
seawal 6 pagi dh bangun...malasnyerrrrr....lepas siap2 terus gerak p menara...dekat je..seberang jalan..tak berpeluh langsung...hehehehe....pukul 8 start la course aku tu...ramai jugak yg dtg...ada dalam 60 org dari seluruh malaysia termasuk sabah & sarawak...semua staff baru...muda2...paling tua pun, dlm 30-an kot...not bad la kenal dgn dorg ni semua..masing2 ada citer & pengalaman sendiri bila start keje...ada yg ok & ada yg tak ok...bese la tu...aku pun tak lepas peluang nak share citer aku..tak nak kalah...hahahaha...aku jumpa gak bebudak dari penang...ramai jugak...
course habis aku habis dlm kul 6 petang...aku tak balik terus tapi stay kat kl dulu..rasa mcm penat la pulak nak balik...so then aku kol member aku sorg ni dtg temankan aku...hehehee..hepi jumpa dia...setelah sekian lama....thanx bro...
pagi ni aku baru grak balik kg...weeeeeeeee.......!!!!..aku kat kg sekarang ni....hehehehehe
| 0 KoMeN |
dah 2 hari aku masuk opis mcm bese...dah 2 hari jugak la semangat aku mcm ni je...tak bersemangat langsung...huhuhuhu..ni semua kerana si gagak itam tu...kalau bukan sebab mulut celaka gagak itam tu, aku mesti tak mcm ni...mmg siyalll....sejak hari tu aku mmg nekad tak nak bercakap lg dgn gagak itam tu...dah 2 hari aku tak bercakap langsung dgn gagak itam...bila gagak itam bersuara, aku buat pekak je telinga...jawab pun tak...
hari ni aku dah duduk kat kaunter...seyes, takot giler..dah training tak cukup sebulan, tau2 dah kene duduk kaunter...mmg aku tak puas hati betol...ari ni muka aku muncung je...dh mcm muncung itik je...aku peduli apa...org lain tak suke dorg punyer pasal...tapi depan staff lain aku terpaksa la hipokrit...konon2 sedang melalui hari yg menggembirakan...hakikatnyer aku menderita sepanjang hari...huhuhuhuhhhu......
aku tak tau bape lama aku mampu bertahan...nak benti keje, aku tak boleh buat mcm tu...aku perlukan keje...sekarang ni dah la susah nak cari keje..TUHAN....tolong akuuuu....!!!!ku seru....kembalikan semangat aku....haaaaahhhhhhh......!!!!!!!!!
08 February 2011 | 0 KoMeN |
hari ni aku nak berkongsi sikit citer ketakpuasan ati aku ttg sorg staff ni...aku perkenalkan dia sbg 'gagak itam'...hahahahah..nape 'gagak itam'???...jawapannyer senang je...sesuai dgn sifat dia...yg selalu memekak dan keadaan fizikal dia...ingat lawa sgt kot...dapat la gelaran tu dari aku...hehehehehe...
aku bukan nak kuang ajar tapi gagak itam tu yg memaksa aku utk jadi org yg kuang ajar...nasib la...jgn nak salahkan aku...aku tau agak itam tu lbh tua dari aku..ada pangkat tapi syg semua tu tak mencerminkan diri gagak itam tu sendiri..buat aku meluat tahap babun...babun kalau tgok gagak itam ni pun pasti menyampah tahap cipan...
sejak 1st day aku start keje sampai la skrg, aku dah tak suke dgn gagak itam ni...nak org lain respect dia sbg org yg berpangkat tp syg sekali gagak itam tak pandai nk respect org lain...mcmne tu..???perlu ke aku respect gagak itam ni..???dah sifat semulajadi gagak itam agaknyer...buat org lain semua benci kat gagak itam...hahahahaha...
buat lawak bodoh yg berulang sampai aku nak termuntah dengar..elllooooooo...kalau dah tak ada modal nk buat lawak tolong senyap..jgn nk jadi mcm kumpulan gagak itam lain yg memekak mencari makanan kat tong2 sampah...tu 1 hal, belum masuk bab gagak itam mengutuk org lain..gagk itam ingat dirinya bagus agaknyer...dok baik punyer kutuk...aku sumpah 7 keturunan gagak itam ni tak bahagia walaupun pangkat gagak itam ni tinggi...ada aku kesah..huh!!!
kalau dasar kumpulan gagak itam, mmg tak lari la dgn putar belit citer dia...boleh siap konner maut...aku yg jadi mangsa..suke2 gagak itam ni kata aku tak nak buat keje, selalu komplen, tak reti buat keje...wahhhh.....mmg melampau mulut gagak itam ni...nk kene sumbat dgn kasut aku agaknyer...depan2 staff dan pegawai lain gagak itam ni sedap menabur fitnah kat aku...dlm ati aku mmg sumpah 7 keturunan gagak itam ni makan nasi pasir...sbb cuba tabur pasir dlm periuk nasi aku...huh..!!!
lagi 1 baik punyer kutuk, gagak itam kata aku tak sesuai keje kat situ dan yg paling best gagak itam ni kata aku better keje dgn mayat...pergghhh...!!!..panas telinga je aku dengar gagak itam ni berbunyi...aku cuma mampu tersenyum dan bersabar sbb aku masih under training...takot2 nanti aku kene tendang pulak dari situ..mampus aku...tapi seyes dalam ati aku memang mengelegak tahap lava gunung berapi....tunggu dan lihat je la...memang nak kene dgn aku...
sebulan aku tahan diri utk biasa dgn keje ni..tapi bila ada gagak itam ni semunyer hancur...aku tak tahu sampai bila aku mampu bertahan...rasa nak cabut je dari situ...tapi bila aku pk balik, kalau aku cabut mcm tu je maknanyer kemenangan berpihak pd si gagak itam tu...mana boleh...aku kene kuat...kene kuat...kene kuat...jgn biarkan gagak itam tu memusnahkan diri aku...gagak itam hanya kumpulan kecik yg rasa dia terbaik tapi sebenar yg terburuk...dasar gelap gelita, pengotor pulak tu...bukan tu je, suke memekak...sama mcm burung gagak itam yg ada kat area rumah aku...sama perangai...elok sgt la gelaran dari aku utk gagak itam tu....hahahahaa...
ok la pembaca semua...setakat ini je entry kali ni...luahan rasa tak puas ati aku dgn kumpulan minor ni...uweekkkk...!!! menyampah aku tengok gagk itam tu...yekkk..!!! geli aku...
jumpa next entry pulak....daaaaaaaaaaaa....
04 February 2011 | 0 KoMeN |