twitter

huhuhu...pejam celik, pejam celik dah sebulan aku keje kat sini...dah sebulan jugak aku migrasi kat sini...dah sebulan jugak aku kene tinggal...genap semuanyer sebulan...dalam sebulan tu, bese la tawa dalam tangis...gembira dalam sedih...bahagia dalam derita...semuanyer berpasangan...hhhmmm....nak tak nak aku kene terima...redha dan pasrah...kene kuat..kene tabah...tu yg aku tengah buat...belajar terima kenyataan...huhuhuhu...
pasal keje...semua ok..cuma kadang2 aku sikit tak puas hati dgn cara management dorang ni...aku tau la aku ni budak baru tapi tolong la jangan tolak tarik aku sana sini...macamne aku nak belajar kalau macam tu...suruh aku belajar semua benda dgn cepat...giler ke apa dorang ni...aku ni manusia..bukan robot...aku perlukan masa utk semua benda baru ni...kalau betol la nak aku tau semua benda bagi la aku training yg proper...at least bagi aku focus dalam satu2 hal dulu..bukannyer tolak sana sini...kalau macam tu bagi 3 bulan training pn aku tak pandai2...staff2 lain semua kata aku ni ikut sgt ckap pihak atasan...aku tak tegas...tak reti nak melawan...elloooooo...korang boleh la cakap mcm tu sebab korang dah confirm jadi staff...aku ni baru percubaan....nak suruh lawan cakap org atas..nak suruh aku kene benti keje ke???..cakap senang...macam la korang dulu tak pernah jadi macam aku...huh..!!!..kadang2 bengang je dgn dorg ni...cakap tak nak guna otak...ikut sedap mulut...aku tak faham dgn management dorg ni sebenarnyer...aku cuma boleh katakan berterabur dan tak sistematik...tu je yg aku dpt simpulkan...huhuuhuuhuhu...lagi satu., ada la sorg officer ni...meluat pulak aku dgn dia ni...ingat dia officer boleh buat sesuke hati dia je...bosan dengan lawak bodoh dia tu...sekali sekala melawak boleh la tapi kalau dah selalu sangat buat lawak yang sama...naik meyampah aku...jgn sampai 1 day aku terus benci dgn dia..aku senang je...tak suke aku sudah...aku pun boleh buat macam tu jugak...jangan ingat diam2 aku sebab aku lemah...aku diam sebab aku masih under percubaan..belum confirm lagi jadi staff..tak kan nak melawan org atasan kot..tu macam nak tutup periuk nasi sendiri...tunggu la bila semua dah settle nanti..tau la aku nak ajar orang tua tak cukup nak matang walaupun dah kawen...huh...!!!...
dah tutup citer tu...panas hati je pikir...huhuhu...beralih pada kehidupan aku kat tempat baru...kalau nak tau, dunia aku hanya rumah dan tempat keje..sesekali je keluar..tu pun tak jauh sekitar tempat tinggal aku je..p beli barang je...huhuhuuhu...aku kat sini belum ada kawan yg betol2 rapat...yg betol2 boleh keluar sama2...memang tak ada lagi dan aku rasa macam tak perlukan semua tu buat sementara ni...hhhmmm....mesti ramai tanya kenapa aku jadi macam kera sumbang...ibarat katak bawah gelas...semua tu kerana DIA...DIA yang buat aku jadi macam ni..DIA yang mulakan semua ni...aku perlukan masa utk jadi seperti dulu...huhuhuhuhuu...so sekarang biarkan aku macam ni...dunia aku cuma rumah dan tempat keje...tak lebih, tak kurang...huhuhhuhu...
next week aku nak balik kampung...weeeeeeeeee...tak sabar...sejak aku tinggal kat sini, kalau boleh tiap2 hujung minggu, aku nak balik kampung je...bagi aku kat sini dah tak ada apa dah lagi..hanya ada kenangan pahit yg aku tak mampu nak lupakan...huhuhuhuhu...
orite la...setakat ni je lah citer aku..next time aku up citer baru pulak...adiiiooosss semua....daaaaaaaaaa.............
30 January 2011 | 0 KoMeN |
assalamualaikum....fuhhh...!!!..lama giler tak update blog sendiri...bz dowh...mcm2 kene buat...mcm2 kene pk...sebelum tu aku nk ucap selamat tahun baru kat semua pembaca blog aku...(dah terlambat sebenarnyer nk wish...hehehehehe)...di tahun baru ni...azam baru...harapan baru...dunia baru...serba-serbi baru la...
tahun lepas, kehidupan aku tak berapa nk ada luck...org cina kata 'ong'...muram & suram...ditambah dgn keadaan hidup aku yg memegang status 'penganggur terhormat' memang mencabar mental aku...naik giler aku cari keje tapi haram satu pun tak dapat...penat aku cuba sana sini..p sana sini interview tapi rezeki tak melekat lagi...dugaan betol2 hebat time tu...serendah-rendah keje aku mintak, tu pun tak dapat...sampai kene tipu pun ada..aduyaiiii...teruji betol masa tu...tapi aku sabar...berkat sokongan family dan kwn2 yg memahami, aku tabahkan jugak diri aku..kalau nak diciterkan confirm la korang tak faham apa yg aku rasa...hanya mereka2 yg tengok dan merasainyer tahu apa yg aku rasa masa tu...seksa sgt2...sampai la penghujung tahun aku terus mencuba cari keje tanpa putus asa..alhamdulillah...akhirnyer terbalas jugak usaha aku...menampakkn hasil...aku diterima bekerja di salah sebuah bank di utara...berbaloi jugak usaha aku selama ni..berkat kesabaran aku akhirnyer Tuhan makbulkan doa aku...memang tak fikir panjang, aku terus terima kerja tu walaupun sebenarnyer kerja tu tak pernah tersenarai dalam list pencarian kerja aku..seyes aku memang tak minat kerja dengan bank..tambah pulak kalau melibatkan duit org dan pengiraan...aku lemah betol...tapi org kata, apa yg kita tak suka tu la yg akan dpt kat kita...aku terima dgn redha dan cuba belajar menyukainyer...tak cuba tak tahu..
sekarang ni dah dekat sebulan aku kerja dgn bank...alhamdulillah..semuanyer lancar..aku mula menyukainyer wlpun keadaan susah tapi aku kuatkan semngat aku utk terus mencuba...keadaan tempat kerja ok..staff2 pun baik, caring....aku hepi kerja kat sini..cuma belum biasa sepenuhnyer dgn tempat baru ni...tak kisah la..aku pun baru sgt kat sini...masih ada masa lagi utk membiasakan diri...memang aku bersyukur dgn apa yg Tuhan bg kat aku sekarang ni...tempat tinggal aku pulak..perghhh...!!!..duduk kondo tu....luar kondo dalam stinggan...hahahahahaa...gurau je...aku menyewa bilik kat area kondo ni...1 rumah ada 4 org...housemate smua ok2..baik2...aku pun selesa dgn dorg..so tak ada masalah utk aku terus tinggal kat sini...lg 1, tuan rumah pun baik...aku byk menyusahkan tuan rumah..hehehehe...tp semua tu utk kebaikan bersama..kalau aku tak complaint pasal kerosakan, mesti semua tu akan terus rosak...at least aku ambik tahu & jaga rumah sewa ni...hhhmm...bilik aku pulak...mcm bese la...mesti kemas & bersih...aku tak suka bersepah...serabut kepala otak...aku balik kerja penat2 nak rehat...so bilik kene kemas selalu...so far tu semua tak jadi masalah kat aku sebab aku memag dah di didik famly aku utk jaga kebersihan sejak kecik lagi & before ni aku pun pernah keje hotel..so setakat nak jaga kebersihan bilik sendiri, apalah sangat...
hhhmmm...bila ada berita baik, tak sah kalau tak ada berita tak baik...sedih dowh...mengenali dia ibarat satu cahaya yg menyuluh hidup aku...memang hepi & bahagia bila dgn dia...tapi syg tak kekal panjang...apa boleh buat...kene terima kenyataan la walaupun pahit utk ditelan...aku memag syg dia...huhhuhhuhuhu...dah la, tak nak citer panjang2...
azam baru tahun ni...aku nak keje & kumpul duit banyak2..aku nak jadi org kaya...sekarang dlm otak aku dah ada planning utk tahun ni...harap2 semuanyer terlaksana...insyallah...
pasal cita2 aku pulak...aku tak akan stop utk terus mencuba...tak kisah walaupun aku dah ada keje tetap tapi aku nak jugak try capai citer2 aku tu...once dah capai citer2 aku tu, complete la hidup aku...sekarang ni aku sdg cari peluang utk aktif mengejar cita2 aku tu...dah lama terpendam...kalau ada rezeki tak ke mana...amin....
panjang giler aku taip hari ni...hahahahaha...bese la, baru ada peluang..kalau tak bz memanjang...bila dh balik keje, penat, aku terus tido...tak da masa nk update blog sendiri...hehehehehe..
apa pun thanx kat semua pembaca blog aku yg tak seberapa ni...actly aku nak tukar wall page blog ni tapi tak tahu bila nak buat...asyik tertangguh je..huhuhuhuhuhu...mungkin bila cuti panjang sikit aku buat la kot...
thanx again kat semua reader blog aku ni...setakat ni je yg aku nk kongsi dgn korg semua..next time aku up lagi perkembangan terbaru aku...
aaddiiiooossss...!!!
20 January 2011 | 1 KoMeN |