twitter

seperti yg diketahui ramai aku merupakan penganggur tegar sejak bulan mei yg lepas..maknanyer dh 7 bulan aku dok tanam anggur...tx sempat nk cukup setahun..hahahahaha...selepas berusaha tanpa jemu, selepas dugaan dtg bertimpa2 akhirnyer aku dpt jugak keje...alhamdulillah..tapi tu la...dah dpt keje ni, dugaan lain pulak yg dtg..aduyaiii...pening kepala aku fikir...ni tak tau nak buat mcmne...penat fikir...tak jugak settle2...arrgghhhhhhhh....!!!!!....aku nak nangis...tolonggggggggggggggg...!!!!!..kenapa semua ni terjadi kat aku....wwwaaahhhhhhhhhhh...!!!!.....
18 December 2010 | 1 KoMeN |
jika di antara kita diberi peluang untuk memilih antara hidup & mati...
aku pilih mati andai itu mampu memuaskan hati orang lain...
jika masa ini boleh diputar semula...
aku pilih untuk kembali ke zaman yang tiada penyesalan andai kejayaan itu milik aku...
jika aku bisa bersuara...aku pilih untuk tak menjadi seperti hari ini andai itu mampu memutihkan kembali hidup aku...
tapi sayang....
diwaktu hidupku...aku tak berupaya...ini kenyataan...satu ketentuan...hhhmmmm......
17 December 2010 | 0 KoMeN |
seperti yg dijanjikan semalam..ari ni aku akan bgtau sbb musabab aku ttup akaun fb aku yg sebelum ni sgt la aktifnyer...aku jd leka dgn adanyer fb...tapi best...huhuhuhuuhu...
aku tak faham kenapa ada yg masih pendek akal @ tak matang dalam dunia ni...fb dicipta utk memudahkan kita mencari kwn2 lama yg dh lama trpisah..merapatkan yg jauh dan mengeratkan yg rapat...mencari peluang & meluaskan perniagaan..tapi masih ada yg menyalah gunakan fb...masih ada yg tak tahu apa kegunaan fb...tak faham...tak faham aku...
dah lama aku perhatikan...dah lama aku diamkan je...dulu aku cuma baca je..tapi tak sangka sekarang aku yg tersentap....sentap!!!!
kenapa nk melepaskan benci & dendam sampai perlu publish kat wall fb tu..???bila dah ada yg start comment & menjadi berangkai2, pada mulanyer jd bahan gurauan, lastnyer jadi aib pd diri org lain...memang memalukan...semua kwn2 dlm fb baca...elok2 org tak tahu keburukan kita, terus org lain tahu...akal ada ke tak dorg ni???
aku cukup tak suke nak comment yg bukan2 dlm fb..aku cukup hati2 kalau nak comment...takot2 menyinggung perasaan kwn2...kalau ada yg tak puas hati aku terus ke msg..bukan balas kat wall post...tapi malangnyer ada yg bangang kutuk, perli & aib org lain kat fb...cuba kalau dorg kat tempat org yg kene, apa perasaan dorg??? mana la p otak dorg semua...heran aku...mostly yg aku tengok dlm fb tu bukan calang2 org...semuanyer lepasan ipt..kiranyer mahasiswa/mahasiswi yg bijak la..tapi kesian tak ada otak...
tolong la ubah sikap sikit..cuba positifkan sikit minda tu..fb dicipta bukan utk mengutuk, perli @ mengaibkan org lain...kalau mcm ni la, mmg melayu tak kan ke mana2..tgok bangsa lain kalau ber fb..tak la sampai nak kutuk2, perli2 sampai menjatuhkan maruah org lain...dorg pun tau jaga maruah bangsa sendiri..tapi melayu...mmg suke tgok bangsa sndiri di malukan...suke tgok bangsa lain gelakkan bangsa melayu...sebab tu melayu semakin mundur...
disebabkan perkara remeh ni la aku sanggup tutup akaun fb aku...tanpa ragu...dgn tekad...walaupun aku rasa fb tu cukup penting utk kehidupan seharian aku...tapi bila dah jadi mcm ni, aku tawar hati nak ber fb utk semtara waktu ni...aku tak tahu sampai bila aku akan tutup akaun fb tu...mungkin 1 day aku akan aktif semula dgn fb lama @ mungkin dgn akaun baru...bila aku dah aktif semula, jgn terkejut bila ada nama2 yg tak tersenarai dlm list kwn2 fb aku lg....mungkin aku akan block @ delete terus...aku tak perlukan kwn2 yg mcm tu dlm fb aku...buang masa...!!!...
so buat masa ni aku mungkin akan byk menaip dlm blog ni...
yeyeyeyeyeyye..!!!..mungkin blog aku akan aktif mcm dulu balik...hehehehehe...
weeeeeee....!!!!..boleh taip pe je yg aku suke..
hahahahahaha........senang hati....!!!...
dah la...mengarut je...aku chau dulu...ada citer baru, aku akan up dlm entry lain...selamat semuanyer...bye......!!!!..
05 December 2010 | 1 KoMeN |
Di dalam hati selalu tersimpan
Rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
Kau diam tanpa kata
Saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
Kau semakin jauh meninggalkanku
Dan kau diam tanpa kata
Saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Tuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Tuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya
| 0 KoMeN |
perrgghh...!!!!..lama giler aku tak update blog...spiderman pun dah beranak cucu cicit...hahahaha..seyes aku tak da mood nak update sejak aku rajin berfacebook..tapi sekarang aku dah tak rajin nak ber'FB' lagi..aku dah stop account aku atas alasan tertentu...later aku akan up citer pasal facebook aku tu...sekarang ni berbalik kat blog yg aku tinggal lama ni..rindu nak menaip mcm dulu...huhuhuhuhu...
sepanjang aku diam diri tak banyak citer menarik yg aku lalui...hhhmmmm...time rayer ari tu aku juz sambut ala kadar je..maklum la, tak keje lg...time rayer, aku rasa otak aku biol sikit..bukan sikit tapi byk giler...semua sedara mara aku asyik tanya pasal keje...bosan giler nak jawab...dah mcm kaset nak rewind byk kali...hahahahaha...oleh sebab cuping telinga aku ni dah tebal, aku buat bodoh je..ada jugak umah sedara mara yg aku tak p...sebabnyer aku dah tau soalan yg akan keluar dari mulut dorg mesti pasal keje...soalan sensitif...kalau tanya nk tolong aku cari keje, tak pe jugak..ni tanya buat menyakitkan ati aku, baik tak yah tanya...arrgghh...!!!...cara terbaik time sedara mara dtg umah, aku tunjuk muka jap, salam2 then lari duk kat dapur...kalau duk bilik kang dh mcm anak dara tunggu pinangan pulak...hahahaha..bila famly aku p berayer, aku tak ikut langsung..lantak la dorang nak kata apa pun...dari aku sakit ati baik aku duk umah...hhmmm...
sejak tu aku menjadi penggangur yg tabah, tekad & redha mencari keje...setiap hari aku dok melangut depan tenet cari keje..p fotostat sijil2...beli setem, sampul surat...hantar resume...tu la keje aku...bila ada interview, aku p dgn penuh semangat & harapan yg mengunung..tapi malang seribu kali...belum rezeki aku...duit pun dah banyak melabur tapi hasil belum nmpak lg..tah la sampai bila aku nak duk mcm ni je...kadang2 pk penat sgt..mcm nk give up..tengok org lain, jeles aku..rezeki dorg murah sgt2..mcm aku ni tah mana silap pun aku tak tau...kene mandi bunga 7 gunung kot beru hilang sial tu..hahahaha...tapi bila pk balik, aku kene kuat..chayok2..!!!...aja2 fighting..!!!..aku bangun jugak dari terus berhenti berharap..huhuhuhu...
life aku sekrang ni...hhhmmm...tak tahu nak cakap mcmne dah...nak kata hepi, mungkin tak kot...lagi hepi kalau aku dpt keje...nak kata bahagia, pun tak jugak..lagi bahagia kalau ada org syg aku...(tak masuk famly sendiri ek...)..tah la..susah nak citer pasal hidup aku ni..juz follow da flow...
kawan2 aku pulak..ada yg memahami aku...ada yg mcm dah mls nk layan aku dah..aku faham..aku ni tak keje..apa yg aku ada...bila tak ada apa2, mana ada kwn nk dtg dekat..biar la...aku redha je...setidak2nyer aku tak kacau dorg...tak susahkan dorg...tak ganggu umah tangga dorg...hahahahaha...
lain2...????...hhhmmm...apa lagi ek..???..rasanyer tu je kot utk start balik aktif dgn blog ni...kalau ada citer menarik lagi aku akan masukan dlm entry baru...& tunggu citer pasal FB aku...
sampai sini je entry kali..pada smua yg rajin view blog yg dh nazak ni, terima kasih banyak2...rajin2 la view lagi..insyallah aku akan update mcm dulu...
salam sayang utk semua...
04 December 2010 | 0 KoMeN |