twitter


MERDEKA..!!.MERDEKA..!!. MERDEKA..!!
SALAM KEMERDEKAAN KE-53...
1 MALAYSIA MENJANA TRANFORMASI
30 August 2010 | 0 KoMeN |
bulan ogos dtg lg...hhmmm..masih seperti tahun lepas...dugaan begitu mencabar..aku tak tahu kenapa setiap kali datang saja bulan ogos ni, dugaan datang bertimpa2 pada aku..tak tahu mana silapnyer aku di uji sebegini rupa...mungkin juga kerana bulan mulia ramadan al-mubarak jatuh pada bulan ogos, Tuhan menurunkn pelbagai ujian utk aku..wallahualam...aku tak tahu apa yg tersurat & tersirat...


aku masih ingat tahun lepas, 2 sahabat aku, terlantar di hospital..lemah rasa kaki aku mendengar berita yg cukup mengejut itu..tambah pula di bulan puasa & aku tak berpeluang untuk berada disisi apatah menjenguk mereka berdua..Tuhan je tau hati aku masa tu..sedih...setiap hari aku tak putus2 mendoakan mereka berdua supaya cepat sembuh utk menyambut kedatangan bulan syawal...alhamdulillah doa aku di makbulkan Tuhan..


tapi sayang, sahabat aku yang lain pula meninggalkan alam fana ni...sungguh di luar jangkaan..tersentap jantung aku..terasa langit terus mendung, bersedih dgn pemergian arwah...besar pengorbanannyer..tambah pula di bulan yg penuh mulia ini...semoga rohnyer di cucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org2 yg soleh...amin...


selang tak lama itu, bonda tercinta kawan karib aku, pula pergi mengadap ilahi..sekali lagi aku meratap sedih..nak menangis, aku dah tak mampu...dah kering air mata ni...aku hanya mampu menyedekahkan doa buat arwah..berat sungguh dugaan tahun lepas...


tahun ini, dugaan sekali menjeguk aku...huhuhuhu...kali ini, aku di tipu oleh 1 company yg menjanjikan pekerjaan utk aku...selepas aku bersusah payah pergi training di penang baru la aku sedar aku ditipu...dugaan bukan itu saja...ketika disana mcm2 yg aku lalui utk menghabiskan training itu...pelbagai janji yg diberikan tp tak ditunaikan...aku jd lemah selemah lemahnyer...balik ke ipoh, aku kembali memegang status penganggur terhormat...tak tahu mana & mcmne lagi utk aku cari keje...hhhmmmm....


namun dlm kesedihan di duga, masih ada yg baiknyer...KH...ya...KH yg baik...byk membantu...hepi berjumpa dgn KH...sekurang-kurangnyer aku ceria..aku harap kekal...


lagi 1, aku dipanggil interview dgn jbtn perangkaan...aku dah cuba yg terbaik..harapan aku cuma 1, aku dpt kerja...wlpun sementara...aku sanggup..aku dh penat..huhuhuhu..


hhhmmmm...org selalu kata...org yg byk diuji @ diduga, itu tandanyer Tuhan sygkan kita...aku tak tahu sejauh mana kebenarannyer...tp aku ttap mengharap kata2 itu benar...


utk kali ini, aku sering berdoa supaya hidup aku dipermudahkan...jalan aku diluruskan...doa aku dimakbulkan..insyallah...aku hanya mampu berdoa...Tuhan yg menentukan segalanyer...aku pasrah...hhmmmm....


itu saja utk entry kali ini...terima kasih kerana sudi mengunjungi blog aku ni...salam sayang utk semua....
25 August 2010 | 1 KoMeN |
ramadhan datang lagi..diam tak diam...pejam celik, pejam celik...ramadhan al-mubarak tiba lagi..syukur kerana aku masih berkesempatan menikmatinya lagi..masih sihat utk melaksanakannya...alhamdulillah...
agak lambat aku up entry ni...agak busy..mcm2 yg berlaku dlm hidup aku sejak akhir2 ni...aku anggap ni semua ujian dari Tuhan di bulan mulia ni...aku hanya mampu bersabar & berdoa ada 'sesuatu' di sebalik kejadian yang menimpa aku...
aku tak mahu berceloteh banyak kali ni walaupun hakikatnya banyak citer aku nk share di sini tapi malam ni tak ada mood...malas utk menaip...huhuhu..
pada semua pengikut blog, aku ucapkan selamat berpuasa...semoga segala amalan kita di berkati oleh Allah swt..insyallah...
salam semua...
19 August 2010 | 0 KoMeN |

di saat ini
jiwa merintih
duhai kekasih...
sepinya kurasakan
malam ini
andai kau pergi
tinggalkan daku...
tanpamu di sisi
aku hiba...
mencari secebis ketulusan asmara
di puncak cinta...

:: KH Music Entertainment (M) SDN BHD

masa utk tutup buku lama..buka buku baru..
07 August 2010 | 0 KoMeN |
Bila sendirian terbayang wajahmu
Bila kerinduan terasa cintamu
Bila keresahan inginku dibelai
Sepenuh kasih dan sayang...
Bila ku terluka terseksanya hati
Bila kau tiada kusetia menanti
Pernah kumencuba lupakan dirimu
Tapiku tak daya menanggung rindu
Sukarnya untukku berpisah denganmu
Kau kunci cintaku didalam hatimu
Meronta hatiku menangis kernamu
Kau kunci cintaku didalam hatimu
Sehingga kulemas bila kau tiada di sisiku
Bawalah daku bersama denganmu
Dan janganlah engkau biar kusendiri
Dulu dan kini hingga selamanya
Engkaulah kesayanganku...

06 August 2010 | 0 KoMeN |
ku yang pernah terluka dulu
tenggelam bersama cinta
masih menaruh harapan
untuk bahagia di suatu masa
kau yang hadir dalam hidup ku
memberi sinar yang baru
merawat luka hati ku
dengan kasihmu sepanjang waktu
kau penawar segala duka ku yang lalu
ku berdoa kau akan terus bersama ku
ku harap kau mengerti apa yang ku rasa
yang menyinta dirimu sepenuh hati ku
terimalah aku seikhlas hati mu
ku tak ingin luka lagi
ku rindukan saat yang indah
bersama kasih setia
tak pernah berputus asa
ku terus bersabar menempuh dugaan
kaulah penawar segala duka ku

03 August 2010 | 0 KoMeN |