twitter

kenapa la dia...????kenapa dia yg aku jumpa..???dah tx da org lain ke..???betol la apa yg aku rasakan sejak aku berhijrah ke kota mimpi ni...
SEMAKIN JAUH AKU TINGGALKAN KENANGAN, SEMAKIN DEKAT AKU RASAKANNYA DI HATI....
memang kenangan tu semakin hampir & terlalu dekat dgn hati aku...terlalu kecil dunia ni..bulat sungguh bumi ini...dia jugak yg aku jumpa...selepas bertahun2 aku melarikan diri, cuba menghilangkan kenangan tapi akhirnyer disini jugak aku jumpa dia...1 tempat keje..ahhhh...tiiiiddddaakkk....!!!!..kenapa la nasib aku mcm ni...??penat aku merawat luka yg terpendam tp skrg darah menitis kembali...seksanyer...!!!pedihnyer...!!!!aku harap dia sudah lupa semuanyer..tx kn ungkit semuanyer..aku tx mahu lg ingat..tolong la jgn pandang aku mcm tu..walaupun dr jauh, aku tahu ekor matanyer sentiasa memerhatikan gerak-geri aku...sungguh tx selesa..huhuhuhu...hello..pls la..forget everything k..past is past..open new book...start new life...i dnt want remember anything bout u anymore..pls la...u hurt me...u leave me alone...ohh...i'm suffer in sillent..dont u know bout dat??huhuhuhuhu....
nape la time mcm ni ko nk muncul..saat2 aku sedang mencari kebahagiaan & kegembiraan hidup, ko datang menjelma semula...kenapa kita di takdirkan berkeje 1 tempat..??kenapa la...kalau aku tahu ko ada kat situ, dh lama aku tarik diri...huhuhuhu...tapi sayang aku dh terlajak...kaki tx mampu nk melangkah ke belakang..mustahil aku kene mengalah sebab ko..hanya sebab ko...tx mungkin...no...no...no...
hhmmmm...aku kene kuat & tabah...jgn ambik pusing..huhuhuhu...
tapi....semakin aku nak melarikan diri aku dari ko...ko mesti ada di depan mata...ko tx pernah berubah..sikit pun tx....sama mcm dulu...aaahhh..persetankan ko...berubah @ tx, tu ko punyer pasal..sape suruh ko sakitkan hati aku dulu...seksa hidup aku...ko mmg tx da hati perut...aku masih membenci diri ko...berdosanyer aku kerana berdendam dgn ko...huhuhuhu...
apa yg aku harus lakukan sekarang...???perlu ke aku terus hidup dlm keadaan terseksa & menderita hanya kerana pertemuan yg tidak dirancang ini..???ttiiidddakkkkkk...aku tx sanggup...!!!!



SaiF4eveR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
29 March 2010 | 0 KoMeN |
salam...sekali lagi ucapan terima kasih pd yg sudi view blog aku ni...
entry kali ni aku nak citer sikit pasal pengalaman pertama berkeje kat tempat baru...TTDI...arrgghhhh...kejutan budaya betol aku kat sana..yela tempat keje sebelum ni selesa sgt..senang badan..rumah pun tak la jauh sgt dgn tempat keje tapi sekarang ni...aaddduuuhhh...tension aku...tempat keje dh la jauh..kene keluar rumah awal seawalnyer sebab naik bus...dh la keje shift...memang merungut habis la bila keje kat situ...dgn cafe yg setakat 'boleh la'...kedai makan lain semuanyer mahal2...ya ampun...kopak aku kalau tiap2 hari mcm ni...minggu pertama aku kene keje petang...balik pukul 12 malam...dh la malam mana nk ada transport balik rumah...dgn belas ihsan member keje, husband dia sudi nak turun kan kami yg tak ada pengangkutan ni kat kl sentral..tapi no point gak turun kat sana...cadang nak tido kat surau tapi mcm hampeh...surau kunci..huhuhuhuhu...terpaksa la merempat kat kerusi2 kosong...dah elok landing, kene halau pulak dgn pak guard..kata kat dlm kl sentral tak boleh tido..kalau nak tido kat luar...arrgghhh...teruji betol malam tu...berpindah la kami ke luar pintu...sedih siot..mcm org tak da rumah je duk merempat kat tepi tu...tak lama tu decide nk p lepak McD...tapi mcm bangang je..dh tutup...kata 24 hours...huh..!!!..lastnyer kitorg menyusup masuk jugak kat groundfloor lepak kat dgn kaunter pelepasan MAS..duk la baring atas kerusi yg ada..sedih giler hidup mcm tu..huhuhuhu...bila dh tido mcm tu harus la tx selesa..tido2 ayam..risau brg2 hilang...pkul 4 je lampu dh on...arrggghhhh....aku tengah lena terkejut, terus bangun...dgn mamai2 terus lepak kat atas plak sementara nk tunggu tren pukul 6...terasa jam bergerak lambat sgt....huhuhuhu...
tepat je pukul 6 kitorg terus tunggu kat depan pintu masuk tren...bukak je pintu, terus masuk tunggu tren...sampai umah jgn cakap la..aku tido tx sedar langsung...ngantuk giler...!!!!...tengahari dh kene bangun nk p keje..huhuhu...
terasa kepala berdenyut2...sakit kepala sebab tak cukup tido...stress aku...kalau mcm ni la tiap2 hari, mau mati muda aku....hhhmmmm...
tapi bila fikir balik..betol kata member aku tu...aku tak akan dpt pengalam mcm ni melainkan dgn dorg...bengong betol la dia tu...hahahahahahaha...
ok la..tu je yg aku nak share dgn korg..pengalaman pertama aku berkeje kat tempat baru...kelakar pun ada...hehehehe..malu pun ada...hahahaha...
orait...citer dh habis...next entry aku akan citer lain pulak...insyallah...challo mere bete...heheheh..dddaaaaa...!!!


SaiF4eveR
satu keinginan diatas keinginan yang lain...
19 March 2010 | 0 KoMeN |
hhmmm...ms blog ni di update aku ada kat kg...tp terasa kejap je cuti..esok dh nk kene balik kl..penat pn tx hilang lg...huhuhuhu...sebenarnyer aku tx tau nk tulis mcmne kat dlm blog ni..perasaan aku bercampur baur...kes kat tempat keje tx settle lg...geram aku dgn management...mcm tx reti buat keje..buat keputusan sesuke ati..dulu b4 masuk keje janji mcm2..dh masuk keje suke2 nk tendang sana sini mcm bola..nak je aku carut depan muka dorg...ada otak tapi tx reti nak guna..inform last minit..ingat senang ke nak cr rumah/bilik sewa kat area kl ni...bangang...nk berhenti keje rs mcm tx berbaloi plak..penat aku dh berulang alik p keje tetiba nk berhenti...untung banyak la dorg...dah la skrg ni susah nk cr keje...ekonomi tx baik2 lg...seksanyer hidup...huhuhuuhu...esok nk balik kl...malasnyer...kalau boleh tx nk jejak lg kaki kat kl buat sementara ni..penatnyer tx terkata...tp apa boleh buat..rezeki aku kat sini...kene jugak tabah & kuat semangat..TUHAN sentiasa menguji aku..kalau nk yg terbaik, kene usaha lebih sikit...aku harap TUHAN berikan aku kekutan utk hadapi hari2 yg mendatang..
hhmmm...dh la..mls nk taip dh..cukup setakat ni...ada masa aku update lg blog ni...salam...
SaiF4ever
satu keinginan diatas keinginan yang lain...
14 March 2010 | 0 KoMeN |
assalamualaikum...harap semuanyer sihat2 je...terima kasih pd yg selalu view blog ni..TQ..TQ so much :-)
fuhh..baru hari ni rasa nk menaip dgn panjang lebar..actlly byk citer aku nk share dlm blog ni tp tx brkesempatan coz byk yg mnjadi pnghalang..kekangan masa keje & ketiadaan interenet di rumah menyebabkan aku jarang on9...maklumlah nk on9 kene la tunggu housemate on9, baru la kita tumpang sekaki..kalau tx segan jugak..adat hidup menumpang...kena la pandai bawak diri..huhuhu..
sejak duk kat kl ni hidup aku semakin bz..dh da keje kene la focus dgn keje..tx da masa pulak rsnyer nk meronggeng kat luar sana...dunia aku hanya rumah & tempat keje je tiap2 hari...keluar umah pagi2, balik malam..keluar umah petang2 balik lewat malam..camne nak beronggeng tu..???..redha je la...yg penting duit masyuk...tx la jd mcm dulu lagi..asyik harap duit family je...sekurang2nyer skrg dh da income sndiri..senang sikit..
hhmmm...hidup kat kl ni jugak byk mengajar aku hidup berdikari..jgn terlalu bergantung harap dgn org...nk buat sesuatu, kene buat dgn yakin & bersungguh2..kalau tx melingkup la hidup aku kat kl ni..so sejak hari pertama aku menjejakkan kaki di kota metropolitan ni, aku dh bertekad utk tx cepat mgalah...aku kene kuat & bersemangat..ni yg aku nak dr dulu..bila dh dapat, aku kene buktikan impian aku bkn sekadar angan2 kosong...
sejak duk kat kl ni aku dh jd mcm org nomad plak...hidup berpindah randah..hahahaha...hari2 keje aku akan stay kat Bdr Tn Rzak...tx pun lepak kat Kerinchi...weekend aku balik ke Puchong...kalau cuti pnjang sikit aku balik Ipoh...dh macam org zaman purba je..pindah sana-sini..hehehehe...maklumlah hidup merempat..kene la terima kenyataan yg serba pahit tu...kahkahkah...aku tengah cari bilik sewa yg sesuai...dh dpt baru la aku jd warga tetap...hahahaha...buat masa ni mcmni la hidup aku kalau korg nak tau...
kat kl ni byk member2 yg aku jumpa...xspcially budak Gems...merata2 aku jumpa..asal p mana2 je, mesti bersua muka...ada jugak aku jumpa member2 universiti...yg tx tahannyer, budak sekolah masa form 6 pun aku terserempak...adoiii...kecik & bulatnyer bumi ni...hehehehe...tapi bagus jugak mcm tu...at least aku tx kesorangan kat kl ni...ada jugak member2 rapat yg boleh tolong aku if aku susah nnti...tu pun kalau dorg sudi nak tolong la...huhuhuhu..
hari tu aku da jumpa adik aku rafiq kat alam sentral shah alam...terkezut beruk aku bila dia dtg tegur aku...dh brubah sejak masuk sekolah teknik ni...hhhmmm bgus la..harap dia akan terus brjaya mengejar cita2 dia...aku sentiasa doakan utk dia...
kl ni jugak buat aku sedih sentiasa...dr hari pertama sampai la ke hari ini, rs sedih tu tx pernah hilang...aku buntu mencari jawapan pd kesedihan itu...huhuhuhuhu...
sejak ada kat kl ni aku rindu dgn org2 yg pernah rapat dgn diri aku...hhmmmm...walaupun duk di kota yg sama tp tx berkesempatan nk jumpa lagi...entah sempat ke tx nak jumpa...huhuhu...rindu pulak dgn dorg smua...harap dorg smua shat je...malas nk ganggu dorg..masing2 sibuk dgn life masing2...aku ni sape la...kene sedar diri..berpijak di bumi yg nyata ok...redha je la...
cita2 & impian aku belum lagi terlaksana lg..entah ada peluang @ tx memandangkan kesihatan aku mcm tx mengizinkan je...tah la...tx tau nak ckp..nak kata aku dh give up, mcm tx je...harapan tu masih ada cuma smkin menipis dari hari ke hari...tx tau sampai bila boleh bertahan...berserah je la pd Tuhan...hanya Dia yg maha mengetahui perjalanan hidup aku...hanya Dia maha mendengar suara hati aku...aku tawakal je pd Tuhan...hhhmmm...
apa lg ek..???aku pun dh tx tau nak taip pe dh...so far tu semua rangkuman ceriter hidup aku sejak menetap di kl ni...ada citer lagi tp yg lain tu agak tx sesuai utk di citer kan di dlm blog ni...tgok la nxt entry klu boleh aku akan masuk citer2 tu semua..kene olah dulu coz byk sensor..huhuhu...
ok la sampai sini je la yg aku mampu taip...kita jumpa lg next entry...terima kasih sekali coz sudi view blog yg tx seberapa ni...insyallah aku akan cuba update sekerap yg mungkin...sekali lg TQ byk2 pd semua..sayang semua...jumpa lagi....chau chin chau...


SaiF4eveR
satu keinginan diatas keinginan yang lain...
08 March 2010 | 0 KoMeN |
hari ni naik lg 1 angka...umur aku dh bertambah..huhuhu..tx pe la..janji nampak muda..hahahaha..terima kasih pd yg wish kat aku...pd family & kawan2 yg masih ingat pd aku, TQ so much...hari birthday aku ni, sepatutnyer aku keje tapi sampai je opis big boss bg cuti..bengang pn ada, seronok pn ada..tx tau nak buat pe..nak balik rumah malas, lastnyer aku kuar dgn member keje pergi ke KLCC...merayap kat sana...kemudian tengok wayang citer Niyang Rapik...boleh la citer dia..citer melayu...faham2 sendiri la...aku boleh siap gelak2 dlm panggung dgn member aku..hahahaha..habis je citer, kitaorg merewang la 1 KLCC..masuk kedai tu, kuar kedai ni...belinyer tak jugak...saje cuci mata..tx mampu rasanyer nk membeli kat situ lagi..insyallah kalau da rezeki beli la kot nanti...tah bila...hehehehehe..kemudian kitaorg p lepak kat taman KLCC jap...saje bergambar kat situ..panas siot..tx lama pun kitaorg kat situ coz dah petang..malas nk berebut2 balik naik tren nanti...sebelum balik aku singgah jap guardian kat masjid jamek...beli barang sikit..lepas beli terus balik & singgah makan jap...kaki lenguh giler...mana tx lenguhnyer, dr pukul 10pagi sampai pukul 5petang duk merewang kat KLCC tu..huhuhuhu...balik hujan turun pulak..aaahhhh....redah jugak...dah la baru nak baik demam...kene hujan...sampai rumah kepala aku sakit...huhuhu...mandi, makan ubat...lalok je, aku terus tido.....tak sedar diri kot...hehehehe...
hhhmmmm....tu je la utk entry kali ni..perjalanan hidup aku pd hari lahir...tx menarik pun...tp aku hepi...ok la next entry aku up citer lain plak...aaadiiiooosss semua....


SaiF4eveR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
01 March 2010 | 0 KoMeN |