twitter

rasanyer tak terlewat lagi utk aku ucapkan selamat menyambut hari raya haji kepada semua...raya tahun ni aku balik ke kampung...cuti 4 hari...& tahun ni utk pertama kalinyer aku beraya dengan adik & kakak sebab parents aku pergi mengerjakan haji...suasana agak berbeza...tapi tak apa lah..bukan selalu pun...harap2 ibadah haji yang di lakukan oleh orang tua aku berjalan lancar...amin....
hhhmmm....agak lama aku tak update blog aku ni...bz memanjang..tak berkesempatan langsung utk aku menaip sesuatu dalam blog ni walaupun sebenarnyer aku ada banyak citer nak di share...sejak join gems ni, perjalan kehidupan aku sikit berubah & berbeza dengan zaman aku duduk menunggu keje dulu...sibuk memanjang..dari pagi hinggalah ke malam...kadang2 hari cuti pun ada je benda nak di buat...tak da masa nak update blog aku ni....time cuti2 ni pulak pun sama jugak...ada je benda yang aku nak buat...nak ke sana ke mari...tak sempat nak melonggok depan laptop ni hah...malam ni la baru ada chance nak update blog ni....sekadar citer biasa la...nak taip citer yang best2 panjang pulak...better cari masa yang sesuai...nanti aku boleh upload pictures2 aku masa kat gems...banyak tuuuu....hehehehe...(memang giler bergambar...) buat masa ni, aku tak dapat lagi pictures2 tu lagi...banyak sangat..tak muat aku punyer pendrive...so kene la tunggu..lagi pun biar la member2 aku kumpul semua pictures tu dulu...dah settle baru aku ambik..pictures aku ni berterabur kat camera sape2 tah...semua ada muka aku...hahahaha...so kalau nak tengok pictures2 aku tu, kene la tunggu k....
cukup la setakat ni...nanti ada masa aku update lagi blog ni...aku nak kemas barang..esok dah nak balik sana balik...huhuhuhu...
jumpa lagi di next entry k...TQ sebab sudi view blog aku ni...addiiiooossss.....
SaiF4eveR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
29 November 2009 | 0 KoMeN |
salam semua...aku kembali lagi...penat tak hilang lagi ni..last week memang padat sangat aktiviti..after carnival terus teambuilding kat trolak & sungai kampar...penat2 pun tapi best giler...hehehehehe...ok la entry kali ni aku nak sambung balik citer entry lepas...tittle AKU & ANAK2 KECIL...
sepanjang aku kat carnival, suppose 2 be aku kene jaga booth tapi memandangkan booth aku dah sedia penuh dgn bebudak red spicy aku pun menghilangkan diri ke booth anak2 yatim...dari aku buang masa kat booth red spicy tak buat pe baik aku menjenguk & bermesra dgn anak2 kecil tu semua..sekurang2nyer aku terhibur & mereka semua hepi...time aku datang ke booth mereka, semua tengah khusyuk mewarna...aku pun tolong la dorg..tolong tengok je pun...faci2 @ org lain tak di benarkan utk menolong mereka..seronok aku tengok dorg semua mewarna...nak je aku tolong sama...lama aku duduk melayan dorang semua..lastnyer bila time dah nak habis, aku pun menghulurkan bantuan utk mewarna sekali...hehehehe...habis je pertandingan, dorang semua stop rehat kejap & masa ni la faci2 kene jalankan tugas memantau anak2 buah..ada yg nak ke tandas, ada yg nak ke booth jualan, ada yg ikut suke...tergelak aku tengok faci2 jaga dorg semua..tak menang tangan...terkejar sana sini..tahan je la dgn kerenah dorg..nama pun budak2...hehehehehe....
dalam byk2 budak yg dtg tu, ada sorg yg agak terasing dari yg lain...duduk sorg2 sambil main rubik cube...aku, ain & anum pun dtg dekat dgn dia & cuba bersembang dgn dia...mula2 dia agak malu2..mungkin sebab tak kenal...tapi aku & ain cuba buat dia selesa..try bersembang...lama2 budak tu pun ok dgn kitaorg...
nama budak tu rafiq..umur 15 tahun...sekolah kat gombak..dia ni anak yatim..ayah dia dah lama meninggal dunia..cuma ada mak dia saje..hidup susah sebab tu dia tinggal di rumah anak2 yatim & miskin..minat main rubik cube & bercita2 nak jadi pilot kapal terbang...tu serba sedikit tentang latar belakang rafiq...
pada aku dia ni budak yang bijak, cuma kene jaga & di beri perhatian..kalau tak mungkin boleh hanyut...
dalam2 bersembang tu, aku & ain sempat jugak la bagi sikit nasihat & galakan kat rafiq...hope apa yg dia impikan akan jadi kenyataan...sepanjang carnival berlangsung, rafiq ada je dgn kami...dia ikut je ke mana kitaorg pergi..dia tak join pun aktiviti yg di arrange utk dorg..mungkin sebab dia segan kot..yg lain2 semua berumur bawah 12 tahun sedangkan dia dah over 12 tahun & tak ada geng pulak tu...mungkin sebab tu dia tak nak join aktiviti tu semua...kitaorg tak kisah...lagipun dia ni baik je budaknyer..tak banyak masalah dengan rafiq ni...
pukul 4 petang, semua anak2 kecil ni pun siap sedia utk balik ke asrama masing2...sedih rasanyer...sebelum naik bas, anak2 kecil semua bersalaman & mencium tangan faci2...dari raut wajah mereka nampak sedih utk berpisah dengan faci2 semua..harap2 ada peluang utk bermesra dengan dorg semua...insyallah..kami di sini hanya mampu mendoakan yang terbaik utk mereka semua...
tu la citer sepanjang aku di carnival...masa aku banyak di habiskan dengan anak2 kecil...mereka terhibur & aku pun gembira melayan dorg semua..

ni pic AKU, RAFIQ, AIN & ANUM...

hahaha....max kene tipu dgn aku...dia ingat rafiq ni adik aku...rafiq pun pandai kelentong max...mangaku je aku ni abg dia...kwahkwahkwah....caya la rafiq.!!

pic2 sepanjang carnival aku akan upload kemudian..tu pun kalau ada masa...next entry aku akan citer pasal aktiviti teambuilding aku kat trolak & sungai kampar...tungguuuuuu k.....





SaiF4veR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
15 November 2009 | 0 KoMeN |
semalam, aku ada join carnival organized by group 2 & 6 kat taman tasik titiwangsa...so far boleh laaa...tak la meriah mana pun..mcm lebih kepada SS Carnival je...oopppss...!!!..aku join as participant wakil company aku Red Spicy...kami jual produk keluaran FAMA...semalam panas terik...muka aku merah terbakar macam udang kene bakar..huhuhu...mana tak terbakar, duk berjemur tengah panas time koir, then time jual produk company kami...memang masak la aku..dah kulit aku sedikit cerah..nampak sangat la kemerahannyer...
utk entry kali ni aku tak nak citer part jualan @ aktiviti yg dianjurkan tapi aku juz nak share something yg aku buat aku jadi sebak time carnival...sampai je pagi tu, aku terus je tolong group aku kemas booth, then aku pun p la jalan2 jap before get ready utk koir...tempat pertama aku tuju ialah khemah anak2 yatim & miskin yang terletak tak jauh dari booth kami..sampai je kat khemah tu, entah tiba2 hati aku jadi sayu & sebak bila melihat anak2 kecil sedang bergembira, gelak ketawa bersama2 dengan faci masing2...mereka nampak gembira...masa tu, 1 thing yang terlintas kat mind aku-macamne kalau aku kat tempat dorangg semua???-aku tak dapat bayangkan macamne kuatnyer hati mereka menempuh takdir yang telah tersurat utk mereka..ada diantara mereka berumur 5 tahun..terlalu kecik utk memahami semua tu..terlalu mentah utk menghadapi dugaan yg pada aku cukup hebat...aku tak tunggu lama di khemah tu..airmata aku dah nak mengalir..nak cover balik aku p pulak berjalan2 ke booth lain sebelum balik semula ke booth sendiri...
alamak..!!! dah pukul 5 la dowh...ada meeting petang ni...aku tak dapat nak taip panjang2 entry kali ni...next time aku update lagi citer aku dengan anak2 kecil tu & juga adik aku...
ok la..addiiiooosss semua....
SaiF4eveR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
09 November 2009 | 0 KoMeN |
hhhmmm...aku tak tau sesuai @ tak tajuk tu...actly aku sendiri tak tau apa yg aku fikirkan sekarang ni...tak tau apa yg ada dlm otak aku ni...kdg2 aku fikirkan ttg kehidupan aku...kdg2 aku fikirkan ttg kerjaya yg tak nampak bayang lagi ni...kdg2 aku fikirkan ttg cinta...tah la..bercampur2 semuanyer...tak tahu yg mana yg patuit dulukan o di tengahkan o di bawahkan...hhhhmmm...
dah hampir sebulan lebih aku join program ni, aku still mencari2 sape diri aku..apa yg aku harus aku capai terlebih dulu sebleum dapat apa yang aku impikan...aku masih mencari2 bayangan itu...semuanyer masih kabur...lain yg aku cari lain pulak yg aku dapat dari program ni..pelik betul...tak pe la..masih ada lebih kurang sebulan lagi...aku masih boleh berusaha...kalau tak berjaya jugak..tak tau la aku...berserah je la pada takdir...huhuhuhu...
ttg kerjaya...kdg2 buat aku jadi takot...takot jd penganggur selama2nyer...takot apa yg aku impikan tak jd kenyataan..takot apa yg diberikan melebih kudrat tenaga aku...aku takot semuanyer...
dalam percintaan pula, aku dh malas nk terlalu fikirkan...hanya berserah..kalau ada jodoh...ada la...semuanyer di tangan Tuhan...
ok la..nak cjaou dah...ada practise koir..jangan terkejut, aku dah join koir utk program ni..permenant koir...aku terkejut gak...tak sangka suara aku yg tak sedap ni boleh jd team member utk koir GEMS..memang terkejut..hehehehe...
dah la..mengarut je aku ni...aku chaou dulu...adioosss......
SaiF4eveR
aku tidak lagi berharap biarpun keinginan itu masih ada...
06 November 2009 | 0 KoMeN |
rasa kejap je cuti...dah kene balik rawang dah...tak puas rasanyer nak berenang atas katil....huhuhu...lepas ni dah sah2 aku sibuk dengan aktiviti...kelas, community service, carnival, teambuilding....aduhhhhh...belum lag start aktiviti tu semua, aku dah pun terasa penatnyer...hhhmmmmm...tak pe la...tak lama dah..lagi sebulan lebih je..tu la yang aku selalu motivate dalam hati aku setiap hari...bersusah2 dulu, bersenang2 kemudian...sabar tu kan separuh dari iman...tabah je lah hati aku ni....
aku tak boleh nak taip panjang2 kali ni coz aku kene rush balik kampung, ada kenduri...lepas kenduri dah kene balik rawang..so cukup setakat ni je lah entry aku...jumpa lagi...adiioss...
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
01 November 2009 | 0 KoMeN |