twitter

Tok antara kenangan yang kamek rasa indah utk dikenang selagi hayat kamek ada. Mungkin banyak lagik kenangan yang indah dalam hidup kamek tapi utk entry kali tok, aku kongsikan kenangan tok bersama-sama dengan korang.
glak teringat balit kenangan2 lama tok, kamek boleh tetak sorang2..kedak miak sekalo…hahahaha…tapi best mun terkenangkannya sekali-sekala..release tension..sekurang-kurangnya kamek masih ingatkan sidak walaupun dorang mungkin udah lupakan kamek…sik apa la…

:: Time Pratical di UPEN

pic ni aku tak tau nape jadi mcm ni...cam canggih sangat kot...hahahaha..
1st time masuk utk pratikal aku rasa bosan sangat sebab tak ada member..rasa lonely & alone..masa aku masuk tu, UPEN dah ada 5 orang student yang sedang pratikal..ada yang dari UM, USM, USIM, UMT & aku mewakili UUM. Kemudian Shiela (ada aku kesah…) masuk..hehehe..mula2 tu rasa macam terasing jugak sebab tak kenal lagi semua staf & bebudak pratikal lain…tapi bila dah kenal..tunjuk belang la semuanya..hehehehe…otak giler2…hahahaha..Dah lumrah agaknya, dalam perkenalan mesti ada yang tak puas hati, ada masam muka, ada gaduh, ada cakap belakang, ada umpat-mengumpat…biasa la tu…pada aku tu semua rencah kehidupan..aku mungkin terasa, kecik hati tapi tak simpan dalam pun…buang karan je…apa pun sepanjang pratikal di UPEN, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, aku memang enjoy sangat2…best dapat kenal dengan FADZIL (boss…), ZIRA, EKA, NAWAR, SURIA (orang Menora…) & SHIELA (ada aku kesah…)...hahaha..tak lupa jugak dengan staf2 UPEN…ABG BOB, EN. FADZIL, EN. SYED, EN. RAHIM, EN.RAZAK, EN. JAMAL, EN.BADAR, EN.ZAM, EN. MEOR, KAK NOR, KAK NURUL, KAK ANA (mak angkat..oppss, mak angkat ke???hehehe), KAK AS, KAK YAM, KAK JIRI, KAK BAITI, KAK ZUHRAIN, AINUL, KAK AZZA, KAK ANI…& yang aku ingati orang2 atasan UPEN…EN. LUM (my supervisor), EN. AZRUL, EN. DIN, EN.HIZAZ, TUAN BAKAR, ABG MIE, PN. ANNE, PN NORAINI, PN. HALIZAH, PN.WAN, PN. AKMA…& nama2 yang aku tak sebut di sini..aku tak ingat sangat…sori…hehehehe..u all memang best giler la….thanx utk semua tunjuk ajar sepanjang aku pratikal kat UPEN..aku hepi sangat2…
kat opis UPEN..dengan 'mak cik UPEN', Shiela..ada aku kesah..!!!..hahaha


:: Reccers 05…Group Katak oh Katak…


Receers 05…
Receers 05…
And now this is our turn,
We are the good,
And we are the best,
We promise that never give up…

Pada member2 yang dulu pernah join group katak mesti ingat lagu ni..Group Katak da best…hehehehe…mula2 nak ke Sungai Kampar ni, aku tak hepi sangat..sebab ada problem..hati aku berat nak pergi..tapi paksa jugak diri aku pergi kalau tak habis la markah utk group katak..bila dah sampai sana hati aku mula2 berubah sikit demi sikit..mula hepi & enjoy..seronok dapat buat benda yang kita tak pernah buat b4 ni, hepi dapat kenal member2 baru..aku ni memang penakot sikit..tapi bila dah buat aktiviti white water rafting, caving & water abseiling, aku mula ada keberanian..sampai la sekarang…hehehehe..reccers 05 jugak la yang memperkenalkan aku dengan teman2 sepejuangan yang sebelum ni aku tak pernah bertegur sapa..dah sem 4 baru kenal nama..huhuhuhu…jangan salahkan aku..aku bukan sombong tapi disebabkan background sekolah aku..majoriti student chinese..aku mudah mesra & cepat rapat dengan kaum chinese berbanding kaum lain..dah biasa dari sekolah rendah sampai menengah…sebab tu kureng sikit dengan melayu ni...tapi kira bagus la tu dari aku tak kenal langsung member2 sefakulti…kihkihkihkih…aku tak sombong, dah kenal rapat baru tau perangai aku macamne…hehehehe..
Apa pun reccers 05 & group riverbug memang best, happening, sporting giler…pada members katak yang view blog aku ni, jangan lupa kenangan kita di Sungai Kampar X-Treme 07…rindu kat pokok durian kita..(ada lagi ke tak pokok tu…huhuhuhu…)

macam tak caya je aku boleh buat water abseiling ni...yang bestnyer pic aku krew ambik sampai 5 keping..orang lain semua 2, 3 keping je..hahahaha..


:: Family day Kolej MAS


warga kolej Mas..cuba cari aku??hehehe..

Pic ni diambil masa aku sem 1..masa tu ada family day khas utk warga kolej mas..best la jugak join aktiviti macam ni..dapat kenal dengan senior2 & kawan2 sekolej..(kenal ke???..hahaha)..tapi masa ni tak ramai sangat senior yang join..majoriti jadi ahli jawatankuasa…peserta banyak yang junior..group aku yang termantap masa tu Scumi, Farel, Anoor, Kak Ita (senior)…memang hebat & tabah skal mengharungi cabaran yang diberikan…dah la masa tu panas terik, penat giler..lari sana sini..1st kami join race yang ala2 amazing race yang tak menjadi tu…hahahaha..dapt tempat ke-4..then join pulak acara makan roti dengan gunakan mulut saja..termuntah2 aku telan roti..dah la tx bleh guna tangan..group lain laju je mencekiknyer..pelik aku..perut apa tah dorang tu..lastnyer kami kalah..lepas tu join pulak aktiviti pakaian berhias dengan surat khabar…yang ni group aku memang hebat..menang tanpa ada tandingan…hahaha..tema pakaian kita orang masa tu berinspirasikan beyonce di carpet merah…very da glamour, vogue da vast..grand habis..kwahkwahkwah…last sekali acara tiup tepung..part ni la aku benci…meniup tepung..habis muka aku..dapat la no.2..boleh la…acara selingannya, tarik tali dengan gurik2..Ya Ampun…tenaga apa tah la gurid2 ni guna..macam badang…agaknyer kunyah tongkat ali + kacip fatimah tiap2 ari kot..tu yang jadi macam hulk horgan..hehehehehehe..dah sah2 kalah…huhuhuhu..


cuba teka yang mana 'beyonce' ciptaan group aku??

Tok la antara citer2 yang kamek ingat sampei ari tok..best bila teringat balit…susah mo dapat pengalaman kedak tok..andaikata kamek sik berjaya menjejakkan kaki ka UUM @ kamek di tempatkan di university lain, mungkin kamek sik kenal sidak..mungkin sik hepi & enjoy kedak ya..mungkin tok di namakan takdir…kita bertemu & berpisah, namun kenangan tetap di ingatan selamanyer…syukur pada Tuhan sebab beri kamek peluang & kesempatan utk merasai semua tok…
Saja kamek bukak citer tok…mo share ngan korang semua antara kenangan2 yang masih ingat hingga ka ari tok…lagi pun tok lebih bait dari biarkan entry kamek kosong…at least korang boleh baca citer kamek tok…ok lah..cukup utk itu saja…addiioossssss….

SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
25 June 2009 | 0 KoMeN |

Ya ALLAH...
sesungguhnya nasibku kini umpama kiambang
batang tak nampak, akar tak jejak
pasang air, ke hulu, surut air, ke hilir
terumbang-ambing dimain kerenah takdir






SaiF'4eveR
aku tidak lagi berharap biarpun keinginan itu masih ada...
22 June 2009 | 0 KoMeN |
Salam sepi…
Maaf sebab agak lama juak menyepi sik update blog..last entry pun citer udah basi..sajak kamek keluarkan citer ya supaya korang leh baca…supaya korang tauk kamek masih bernyawa, masih bernafas di atas bumi Tuhan yang sigek tok..
Seminggu lamanyer kamek sik ada mood, sik mo molah apa2..sik ada semangat..kamek banyak menghabiskan masa kamek dalam bilik..hanya keluar glak perlu jak..glak ya?.?. keluar nyebal, nonton tv & chating..ya jak yang kamek molah sepanjang minggu tok..member2 ada juak ajak keluar tapi kamek tolak..kamek malas & sik sedia mauk jumpa sidak & miak lain..biar ge dulok..kamek lebih suka terperap dalam bilik jak..kesian ngan member2..kamek tauk sidak mo nolong kamek, mo hiburkan kamek, mo kembalikan semangat kamek..tapi kamek malas utk semua ya..mun sik ada mood, sikda semangat, semua benda kamek sik mo molah..terukkan kamek tok.?.?.& kamek dapat rasakan kamek semakin teruk kinek tok…nang teruk…
Sepanjang hidup kamek, mungkin tok tekanan kedua paling teruk pernah kamek alami..dulok pernah sekali sampei kamek nekad ******* & yang tok, kamek sik tauk sampei glak kamek mampu bertahan…dulok kamek kuat semangat..apa yang kamek molah mesti bersungguh2…mesti molah sampei dapat…kamek tauk apa yang kamek maukkan dalam hidup tok…tapi kinek tok kamek jadik hilang punca..sik tauk ke ney arah tuju hidup kamek sebenarnyer..impian & cita2 kamek sik tercapai2 lagik..kamek sik tauk mo molah apa kinek tok…kamek rasa hidup kamek sik ada erti lagik..kamek miak gagal..miak yang tewas…sik tauk apa akan jadik kak tok..masihkah ada Saif lagik.?.?..
Kamek sik ada jawapan utk ya..hanya takdir & waktu yang akan menentukan semuanyer..kamek hanya berserah jak…
Nasib bait, kamek ada blog tok..leh juak kamek luahkan apa yang kamek rasakan..sik berat sangat hati kamek tok...huhuhuhu…
Sitok juak kamek mauk terima kasih pada Asyraf @ Mr Sengal banyak nyokong & gembirakan kamek..jasa kitak kamek sik lupakan...kamek harap Raf, iboh lupakan kamek sitok..juak utk Awokk…terima kasih Wokk..sik jemu2 nasihat & nyokong kamek dari belakang..terima kasih Awokk…Woookkk...terbaik Woookkkk..!!..
Rasanyer sampei sitok dulok...kelak mun kamek ada citer best, kamek akan update blog lagik..terima kasih pada semua yang sik jemu2 view blog kamek tok..terima kasih banyak2…kamek sayang kitak selamanya…

SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
20 June 2009 | 0 KoMeN |

hidup ini susah utk diramal...
apa yang kita rancang tak semestinyer menjadi seperti apa yang kita mahukan...
adakalanyer ia berlaku di luar jangkaan kita, di luar jangkauan kita...
hari ini kita bersedih duka nestapa tapi esok lusa ada kegembiraan yang menyapa hari kita...
hari ini kita sunyi keseorangan tapi sedetik akan datang kita tidak lagi bersendirian...
begitu juga dengan hati kita..tak statik...
hari ini kita suke & sayang seseorang tapi esok2 rasa itu boleh beralih arah tanpa di duga...sekelip mata...sesenang memetik jari...
mungkin fitrah manusia agaknyer...
mencari & memilih yang terbaik antara yang terbaik...
tapi kita terlupa utk menilai terlebih dahulu diri sendiri...
melihat sejauh mana terbaiknyer diri kita utk mendapatkan yang terbaik utk diri sendiri...
senang cakap ukur baju di badan sendiri...


aku.?.?..selalu ukur baju di badan sendiri dulu...lepas tu baru tabah, tekad & redha...









SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
10 June 2009 | 0 KoMeN |
semalam aku keluar dengan kembar...member sekolah masa form 6..saje je p jumpa dorang..dah lama jugak plan nak jumpa kembar ni tapi ada je halnyer...masing2 busy...semalam je yang free..dorang ajak keluar aku pun on je la...tambah pulak bila dorang kata nak belanja makan..lagi laju aku kata yesssseerrzzz....hahahaha...bukan senang nak merasa belanja dua orang cikgu ni...hehehe...
rezeki aku kot..orang nak belanja..syukur la...lepas ni mana tau rezeki dorang pulak...tunggu je la masa tu...Insyallah aku akan belanja makan...
kami p makan dekat KFC di Tesco Station 18...naik kereta dorang...aku jadi bos lagi..hehehehe...bila dah jumpa ni, biasa la mesti ada segmen terjah...berjumpa tapi tak dapat hot story memang tak best..ahakzahakzahakz...tapi dengan dorang ni susah sikit...pandai zip mulut...yang dapat citer suam2 je..huhuhuhu...tak pe..next time tak boleh lepas dari aku...hahahaha...

yang ni nama panjangnyer Juleda..nama pendeknyer Eda...
puas makan KFC Tesco station 18..dekat dengan Pasir Putih..tempat aku dibesarkan...rindu dengan area tu...dah banyak berubah...huhuhu

yang ini pulak nama penuhnyer Julena...nama kosongnyer Ena...
ni la driver aku..hahahaha...wei thanz coz sudi jadi driver aku semalam..merasa la jugak aku...hahaha..lepas makan, kembar terus bawak aku ke Padang Polo...konon nak tunjuk la tempat salah sorang daripada dorang yang jatuh macam cempedak busuk sampai terseliuh kaki pagi tu..niat hati nak jadi Dato' Lee Chong Wei...tapi tersilap teknik terus berdebab....hahahaha...opppsss....terlepas pulak cakap...jangan marah....hehehehe...aku pulak ke Padang Polo cuci mata je...best jugak tengok pe yang sepatutnyer mata aku tengok...faham2 la sendiri...kihkihkih...
cuba teka...yang mana 1 kakak, mana 1 adik.?.?.?..mula2 kenal dulu, aku memang tak boleh nak beza yang mana 1 yang tua tapi dah lama2 aku dah tak heran pun sape yang lahir dulu sebab dua2nyer lahir hari yang sama...so, DO I LOOK LIKE I CARE...kwahkwahkwah....
yang ni pulak mesti korang kenal sangat2..rambut trojan..tak kenal memang melampau...muka yang suke mencapap depan kamera..hehehehe...
balik dari Padang Polo, kitaorang terus melencong ke rumah member lagi sorang..Mira..saje je terjah..susah jugak nak jumpa dia ni...al-maklum la orang busy...dok berborak dekat rumah dia...tergelak2 tak ingat dunia...lama tak jumpa...sampai rumah dia memang langkah kanan...dia baru je masak biskut..panas lagi baru keluar oven...sedaaaaaaaaaapppp sangat...sampai kembar mintak bungkus nak bawak balik..kwahkwahkwahkwah...jangan marah Mira..kita gurau2 hari ahad...hari raya nanti mintak maaf balik...hehehehe...
kalau bijak lagi pintar, yang mana adik, yang mana abang.?.?.?..cuba agak...hehehe...chaouuuuuuuuuuuu........

:: Thanz Eda/Ena coz sudi keluar & belanja makan...nanti next time ada rezeki lebih, aku pulak belanja korang...Mira jugak..terima kasih...

SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
08 June 2009 | 0 KoMeN |
Susah utk menjelaskan & menggambarkan rasa yang tersirat di hati pada orang2 yang kita suke, sayang & cinta…bukan apa…takot orang tu salah faham, takot orang tu salah buat penilaian…
hakikatnyer perasan yang tersimpan itu mudah utk ditafsirkan...tak payah susah2 jika orang tu betol2 memahaminyer @ mempunyai rasa yang sama…
tapi kadang2 keadaan menjadi sulit bila orang tu tak nak cuba utk mengerti @ dalam bahasa kasarnyer buat2 tak faham…buat don’t know, buat bodoh je…itu yang payah…
bila semua ni terjadi, mula ada yang kecik hati, makan hati, tawar hati & terus berhati2 lepas tu..sebab apa.?.?.sebab orang tu tak nak terima hakikat yang dia turut berkongsi rasa yang sama…mungkin jugak malu @ takot…
sebab itu dalam sesuatu perhubungan harus ada komunikasi yang lancar & persefahaman yang baik…kalau tak jangan harap la hubungan tu nak kekal berpanjangan…
……………………………………………………………………………………………….....................................................
~ moral of da story ~
Luahkan perasaan yang terpendam itu…jangan terus di simpan...biar orang nak kata apa pun…pedulikan…yang penting kita dah berusaha utk membuat orang tu faham & mengerti isi hati kita…kalau asyik terus pendam je sampai bila2 pun tak jadi apa2…silap hari bulan kita yang melepas…rugi…putih mata…
hargai peluang yang ada…kadang2 peluang hanya datang sekali saje dalam seumur hidup…jangan biarkan peluang itu pergi tanpa memberikan anda merebut peluang itu…
……………………………………………………………………………………………….....................................................
Aku.?.?.hehehe…pandai nasihat je…tapi masih takot nak luahkan isi hati & perasaan aku sendiri..sebab apa aku takot.?.?.aku takot utk menerima kenyataan hidup yang maha pahit lagi perit…luka di tangan nampak darahnyer tapi luka di hati sape yang tahu…sebab tu aku rela mendiamkan diri dari terus berbicara…mungkin ini lebih selamat...yang lain2 biar masa yang menentukan segala2nyer…huhuhuhu
..........................................................................................................................................................................
Itu saja utk entry kali ini…dengarkan lagu APA KU RASA nyanyian SHIMA…salam semuanyer………...




SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
04 June 2009 | 0 KoMeN |