twitter

Orang kata cinta pertama itu cinta abadi...selamanya di hati...tempat jatuh lg dikenang inikan tempat bekerja...di sini la cinta pertama aku berputik..kerja pertama aku sebagai housekeeping hotel...aku mula mengenali apa itu erti penat bekerja & gaji...
Housekeeping byk mengajar aku mendsiplinkan diri, on time, bersih, teliti, cepat, kuat, tabah, cekal & jujur...siapa sangka aku boleh bertahan sbg housekeeping...bkn calang2 org mampu bersihkan 12 bilik dlm ms yg singkat...ada yg sanggup cuci toilet utk smua bilik??cuci karpet lift & bilik??buang sampah-sarap, bersihkan najis, muntah yg customer tinggalkan??tu belum lg tolak troli maha berat dr 3rd floor ke floor 8...kena maki dgn customer...motor aku jahanam customer kerjakan...tp aku bertahan jugak...sbb apa??? sbb aku tahu pengalaman ni tak boleh di beli di mana2...biar aku bersusah dulu asalkan aku blh menjadi yg terbaik suatu hari nnti...




Pd team housekeeping 2009, kak ina, kak long, kak zah, yana, mat, zalie, ekien & asz, u guys semua superb...aku senang & happy giler dpt kenal & keja dgn korg...walaupun kita penat tp kita tetap maintain happy...thanx sbb still kekal mnjadi kawan smpai hr ni...kenangan antara kita tetap tersemat rapi dlm ingatan...rindu semua...!!!!...Hidup housekeeping GVH...!!!..sapa yg masih keja & pernah keja department housekeeping kita geng...!!!..pesan abam pd bdk2 baru nk up, tak yah nk berlagak sgt nk terus keja bagus2 kalau keja simple pun korg tak boleh nk buat...jgn malu nk cari pengalaman...yg terbaik dtg dr bawah...klu dh duduk atas jgn pulak perangai mcm jilaka hina org bawahan...

24 December 2017 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment