twitter

Actually cuaca di melaka tak secerah yg kami harapkan...start dr petang hingga membawa ke pagi keesokannya, hujan turun mencurah2...sejuk je...rasa malas nk keluar jalan2...hahahaha...
Seperti yg dipersetujui, kami teruskan plan yg telah direncanakan...hari kedua kami berlima akan berjalan2 di sekitar melaka...
Tema Bujang Getaway ialah putih + jeans...



Sebelum keluar rumah kena bergambar dulu...ala2 kulit album...tah berapa kali snap shot dh time ni...hahaha...


Bila geng bujang berjumpa tak pernah senyap...ada je bahan yg buat kami gelak besar...tak kira masa, tak kira tempat...tu yg bestnyer geng aku ni...semua jenis kaki gelak...hahaahaha...


Time ni baru lepas melantak kat tesco...sebelum tu kami p cari hadiah wedding esok...nk cari hadiah pun riuh...tak sependapat...hal kecik je tapi mcm bincang hal dunia...kahkahkahkah...



Tempat pertama yg kami p ialah taman buaya...actually saja je nk masuk sana...bukan nk tgok sgt buaya...kami pun dh kategori buaya...tu yg tak heran langsung...hehehehe...



Buaya pun semua duk diam, tak bergerak...membuta je...mentang2 la sejuk baru lepas hujan...semua duk landing baik punya...hahaha...hari ni tiada pertunjukan buaya sbb bukan hari minggu...kami la buaya yg buat pertunjukkan hari tu...kahkahkahkah....



Kami singgah jap kadang burung ni...jinak2 itik2 kat sini...semua duk ikut belakang kami bila berjalan...ada jugak itik besar yg mcm swan tu...termasuk la angsa & ayam turki...hat tu mmg kami lari jauh2...suka mengejar...hare sgttttt...!!!!



Sini dibenarkan bg makan kat burung2...jinak2 jugak...senang dtg hinggap...tapi yg tak bestnyer hat yg 2 ekor tu ja yg jinak pun..yg lain semua juai mahai...menyampah aku....akan ada sorg penjaga yg bagi makanan burung...dia la yg tolong panggil burung2 tu dtg makan kat tangan kami...




Ni abam tengah santai2...belakang tu sangkar merak yg kekwat.. tak reti nak kembang ekor langsung...ko hengat ko lawa sgt...!!!!




Kami masuk jugak la rumah hantu tu...ingat kot seram la rupanya kami lg hantu...start dr masuk sampai la keluar suara kami ketawa lg kuat dr bunyi hantu mengilai...hahahaha...seingat aku rumah hantu dulu lagi best...lg seram...habis jelajah taman buaya yg tak berapa nk ada buaya tu kami pun ke next pit stop...







27 December 2017 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment