twitter

Assalamualaikum...abam kembali lagi..kali ni dgn short video casting abam...ramai yg tanya abam kenapa boleh terjebak dgn casting tu...jawapan abam simple je...abam ingin mencuba...hidup ni cuma sekali, abam nk nikmati hidup abam dgn sepenuhnya...at least abam tak la ralat bila abam pergi nanti...
Selain daripada jawapan abam yg ringkas tu, abam cabar diri abam utk dtg ke casting tu sbb abam nk buktikan sesuatu pd org2 sekeliling yg mana dulu pernah menghina, mencaci, mengata, mengutuk, perli2 abam sampaikan ada 1 tahap abam rasa teramat down sgt... so di harap dgn cara ini abam dpt tunjukkan sesuatu pd mereka yg abam bukan cakap2 kosong...walaupun ini hanyalah casting & belum tentu abam terpilih tapi abam dh pun mencuba...rezeki di tangan Tuhan...


Ok abaikan cerita2 sedih abam tadi, sekarang ni abam nk cerita pulak mcm mana abam melalui hari2 casting tu...1st sekali, seminggu sebelum abam dtg casting, abam practise dulu kat rumah mcmna nk posing depan camera...mcm2 gaya abam buat...abam buat research kat utube mcm mana model2 berposing bila di depan camera...everyday abam ulang benda yg sama...
2,3 hari sebelum ke casting, hati abam dh start berdebar...bila fikir je pasal casting ni jantung abam berdegup laju...hahaahaha...abam ada jugak tanya kawan abam, layak ke abam ke casting ni??? dia bg jawapan positif...belum try belum tahu...cuba utk cari pengalaman...ok noted...!!!!
Hari kejadian abam ditemani oleh kawan abam tu ke KL...dlm kete biasa la duk sembang merapu meraban...tapi dlm hati abam ni Tuhan je yg tahu...hehehehe...
Sampai je abam mmg neves...duk tunggu turn kat luar..ramai jugak yg dtg hari tu...semua dtg dr luar KL...perghhhh...semua helok2...terasa kerdil pulak abam ni...huhuhuh...bertambah neves abam...sekali lg abam tanya dgn kawan abam tu...soalan yg sama....dia jawab senang je...dah sejauh ini dtg, just do it....baekk..!!!!..
Turn abam pulak...fuhhhhh...neves gilerrrrrr...!!!!...abam ingatkan senang nak posing depan camera, rupa2nya sgt susah...apa yg abam practise seminggu yg lepas semua hilang...abam betul2 neves & abam tak boleh nk relax time tu...mungkin sebab 1st time...@ pun mungkin sbb byk mata yg memerhati...abam jd kurang selesa...darah gemuruh tu mmg high...dlm rasa neves tu abam tetap buat pose yg diarahkan...abam cuba sedaya upaya abam bg yg terbaik...tp sayangnya mereka kata senyuman abam nampak fake...plastik...uhuhuhuhu...abam tak nafikan sbb abam boleh rasakan senyuman abam tak menjadi hari tu...nampak kaku...keras...hhhmmmm...sedih jugak...

                                          

Selepas habis sesi casting abam baru la rasa neves tu hilang...hahahaha...seyes abam cakap mmg susah nak beraksi depan camera bg yg baru mcm abam ni...depan camera bila selfie @ member2 yg snapkan lain...depan camera casting ni lain...terasa sgt...
Walau mcm mana pun inilah hasilnya...abam happy sbb abam dh cuba yg terbaik...doa2kan abam...ada rezeki, ada la...abam tak mengharap sgt...watlek watpeace...hehehehe...

31 December 2017 | 4 KoMeN |

4 KoMeN:

  1. ubai ismail
    Jan 2, 2018, 12:17:00 PM

    wah bestnyaa.. mesti seronok kan..

  1. Saif Haqiem
    Jan 2, 2018, 10:02:00 PM

    Ubai Ismail - seronok mencuba benda baru...hehehe

  1. Shafyqah Azry
    Jan 3, 2018, 3:01:00 PM

    singgah dan follow sini ;)

  1. Akif Imtiyaz
    Jan 5, 2018, 10:43:00 PM

    Salam Saif.. KakYa singgah sini balas kunjungan Saif kat blog KakYa..Tq sudi singgah tau..

Post a Comment