twitter

Aku up 1 lg entry pasal marathon...kali ni ke selatan pulak...mmg target aku nk pusing 1 Malaysia...konon2 setiap negeri ada medal tersendiri...event kali ni kat Kota Iskandar Puteri iaitu kawasan pentadbiran Johor...ala2 mcm putrajaya...mmg tak ada building sgt cuma ada highway, hotel2 mewah & bagunan pentadbiran...perjalanan aku ke Johor kali ni bukan drive tp dgn bus...mmg mencabar tahap dewa...aku dh lama tak naik bus boleh pulak mabuk...hahahaha...sepanjang perjalanan aku mmg tido ja la sbb pening...



Aku sampai ke Larkin pun dh lambat sgt...dh pukul 5 petang, lariannya start pukul 9 malam...mmg tak sempat aku balik hotel utk rehat..so member aku terus bwk ke tempat event...kat situ ja lah aku rehat dgn keadaan aku yg masih mabuk2 bus...perut lapar...sabar ja la....mlm tu mmg ramai sgt...kalau tak silap aku seramai 7000 peserta join event yg julung2 kali diadakan kat Iskandar Puteri ni...mmg gempaq giler...



Aku dlm keadaan ready cuma hati rasa tak sedap...mungkin sbb letih & kemabukan...dlm pukul 9mlm kategori 21km dilepaskan...mcm biasa aku slow & steady dulu...tak mau rush sgt sbb jarak yg aku ambik ni bukan dekat...so biar yg lain lari dulu...perlahan2 aku langkah berlari...nak menyelit mmg susah sikit sbb terlalu ramai sgt...so aku biarkan je la...biar la mereka semua ke depan...aku rela ditinggalkan di belakang...



Dah elok aku berlari dlm 2km mcm tu tiba2 kaki aku buat hal balik....hhhhmmmmmm....sakit tempat yg sama selepas aku lari utk Alor Setar...selang 2 minggu mmg tak sempat nk recover...aduuuhhhhhh...akhirnya aku mengalah berjalan kaki...time tu aku mmg dh redha dh...dlm otak aku cuma nk habiskan larian ja walaupun terpaksa seret kaki sebelah...kebetulan ada sorg member perempuan yg juga injured, so kami seiring berjalan la spjg highway tu...



Kalau ikutkan member aku tu, dia mmg nk give up tak nak teruskan..tapi aku kata jgn...biar sampai lambat asalkn dapat medal & t-shirt finisher...kita join ni pun sbb 2 benda tu bukan sbb podium...so kami pun berjalan la sambil menyembang...org lain semua dh kedepan...lantak la...asalkan kami sampai ke FL...tu matlamat kami...mcm hal kami spjg jalan...sekadar utk berhibur...menyanyi la, ketawa la, berlawak la...seronok jugak...walaupun masing2 tahan sakit...saling memberi semangat...tu yg penting...kalau dua2 give up susah la...



Akhirnya selepas berhempas pulas menahan sakit, kami sampai jugak ke FL...lega sgttttttttt...cuma yg tak bestnya event kali ni, t-shirt finisher boleh tak cukup, makanan, minuman tak cukup & yg kelakarnya medal tak cukup...mcmna tu????...event besar yg dpt tajaan company besar tak kan semua benda penting ni tak cukup???...ada something wrong somewhere...register online bukannya manual...sure system dh calculate dgn tepat jumlah peserta yg join...tak kan la system nk tipu...maaf cakap dr apa yg kami nampak, ada krew2 event yg sorok barang2 ni semua...kami nampak semua tu...memalukan ja...kesian kat runners yg berhempas pulas nk habiskan larian tp bila sampai di FL tak dpt semua tu...organiser boleh pulak kata nk pos ke rumah peserta...teruk sungguh...!!!...harap event yg dicanang bakal diadakan setiap tahun ni akan lebih teliti & peka dlm semua segi...semoga penganjuran tahun depan lebih baik dr tahun ni...kita bg chance sbb ni tahun pertama penganjuran...


Habis larian, dlm pukul 4 pagi baru kami balik hotel...membongkang tak sedar diri terus...semua tidur mati...hahahaha...anyway nk ucap tq so much kat member2 dlm gambar di atas yg setia bersama2 aku dr awal aku sampai di Johor sampai la aku balik...tq so much espcially kat khai & kak watie...tak lupa saad jugak...see uols next event pulak...

*esok tu aku p check up, doctor bg pilihan rest sebulan utk recover @ aku nk rest selama2nya...apa ko rasa bila doctor cakap mcm tu????....aku pulak tersepit sbb hujung bulan ada 1 lg event kat Perlis...balik rumah aku fikir sedalam2nya sebelum buat keputusan...huhuhu....


30 April 2017 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment