twitter

Assalamualaikum semua...lama sungguh aku tak update blog ni...sesekali ja menjengah blog...tu pun tengok2 ja apa yg terbaru, selebihnya 'berhibernasi' ja blog aku ni...entry kali ni masih sama mcm yg dulu2 jugak iaitu mengenai marathon...kali ni aku run di utara alor setaq...ni bukan 1st time aku join event ni...last year aku dah pernah berlari di sini cuma beza kali ni ialah jarak...kalau dulu aku pilih 10km tapi tahun ni dgn semangat baru aku cabar diri utk jarak yg lebih jauh lg iaitu 21km...



Tak mau sembang banyak sgt, run yg pertama utk tahun 2017 aku harapkan lebih cemerlang, gemilang & terbilang rupa2nya tak menjadi kenyataan...ni la larian aku yg paling teruk dlm sejarah marathon...mcmna la aku tak frust, start2 larian ja aku boleh lupa setting timer kat phone aku...maybe aku excited sgt kot sbb start larian pukul 5pagi ke aku mamai lg sbb awai sgt kena lari...hahahaha...dah sampai 12km baru aku perasan aku tak set timer...aduhhhhhhaiiii....



Kebetulan pulak kaki aku dh mmg sedia injured sebelum event...5km pertama kaki aku dh mula sakit tapi aku pulun jugak lari walaupun tempang sebelah...sampai 15km kaki aku dh cramp pulak....totally aku tak boleh nk lari dah....adoooiiiiii....apa ke malang nasib aku hari tu...nk tak nak aku gagahkn jugak la diri utk habiskan larian walaupun sakitnya Tuhan yg tahu...



Aku berjalan dgn keadaan kaki yg sakit sampai la ke garisan penamat...semua org dok tengok aku terhenjut2 sakit...sakit kaki aku boleh tahan tp sakit hati aku mmg tak boleh nk tahan2...kecewa sgt dgn larian aku kali ni...catatan masa aku cukup2 teruk...aku yakin kalau aku sihat, sure time aku lebih baik...aku cukup yakin tu...tapi apa nk buat dh jd mcm tu redha ja la aku...huhuhuhu...


Walaupun kecewa tahap maximum tp aku still boleh tersenyum sbb baju finisher & medal kali ni sgt cantik, unik...tu sbb aku sanggup join event ni utk kali kedua...dengaq2 citar tahun ni last penganjurannya...rasa rugi pulak kalau aku tak join kali ni...mungkin next year dh tak da dh...
Apa pun ini lah kenyataannya...Alor Setar Half Marathon 2017 sgt mengecewakan diri aku...hhhmmmm....

30 April 2017 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment