twitter

Lama jugak aku tak join run kat Penang...rasa rindu sgtttttt...maklum la kampung kedua selepas Perak...pada 4 Disember 2016 aku berkesempatan berlari kat Penang...yeaaayyyyyy...!!!!..pemergian aku mcm biasa la tak ada yg teman...sorg2 aku ja...hehehehe...mcm biasa la aku gerak sehari sebelum marathon check in hotel yg aku selalu check in kat BM tu...



Run kali ni start dlm pukul 7pagi...kali ni aku cuma ambik 5km ja...malas nk ambik long distance sbb aku dtg join sbb nk lepaskan rindu ja...hahahaha,...pagi tu hujan renyai2...mungkin larian kali ni akan diiringi dgn hujan...aku berharap sgt bila time lari tiba2 hujan turun lebat...syokkk blh mandi hujan...hehehehe....



Penyertaan kali ni mcm tak ramai...rasanya tak sampai 1k peserta...tapi ok la utk 1st time penganjuran..lebih kurang pukul 7pagi para peserta utk 3km dilepaskan...aku mcm biasa la di permulaan...slow & steady...malas nk rushing sgt...tapi bila keadaan dh mula agak selesa baru lah aku up speed aku sikit demi sikit...hujan masih renyai2...kaki aku pun ok tak buat hal...



Apa yg aku nmpak kebanyakan peserta akan lari laju dipermulaan tapi mula mengah2 & berhenti lari dipertengahan...sepatutnya simpan sikit tenaga dulu dh agak2 selesa baru up sikit2...tak la tercungap2 sgt...ni acara marathon bukannyer sprinter dik...kalau masuk 100m, 200m boleh la lonjak pecut terus..



Sepanjang larian semua ok cuma 1 ja yg aku rasa laluan tak betol...laluan yg sepatutnya 3km aku rasa jadi 1.5km ja...tak tau sapa yg silap...penganjur ka, pelari ka @ rela yg jaga laluan tu silap...patut la aku rasa timing aku hebat sgt...15minit utk 3km...mustahillll...!!!!..after aku check dgn sorg peserta lain mmg sah laluan silap...utk 10km pn sama...jarak lebih panjang dr ukuran...pelik aku dgn penganjur kali ni...huhuhu...


Aku sampai ke FL dgn masa 15minit...pergghhhh laju giler...hbs berlari aku tunggu member2 yg lain...geng Penang...dh jumpa dgn MBB Runners apa lg, picture sakan la...hehehe...after acara larian ada zumba...best gilerrrrr...walaupun aku tak berzumba tp melihat gelagat mereka aku terhibur...mmg best run & dance ni...
Kali ni aku di offer utk join 1 of group runner yg mmg bg aku bukan calang2 org yg ada dlm team ni...tak sangka dpt offer ni...million thanxxxxx....
Sebelum balik hotel aku lepak sat dgn 2 hakak MBB...thanx belanja cheq makan...hehehehe...
Jumpa next event pulak...
31 December 2016 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment