twitter

Pada 23 Oktober 2016 aku telah joint 1 lagi run di Perak tapi kali ni bukan di Ipoh sebaliknya di Taiping...pemergian aku ke sana telah di temani oleh member seperjuangan aku...dia teman ja yg lari aku sorg...berat badan member aku tu...kahkahkahkah...kami bertolak ke Taiping awal sehari sebab aku kena ambik bib larian & t-shirt di hotel apatah nama pun aku lupa...hahaaha...kami check-in hotel Seri Malaysia dlm pukul 2petang...


Seawal 5.45pagi aku dh berada di Padang Esplanade..awal pulak larian kali ni...nak tak nak kena la bangun awalkan...sementara tunggu acara pelepasan aku pun panaskan la badan...takot tengah2 lari t cram ke apa susah pulak...run kali ni aku ada member dr penang...so tak la boring sgt lari sorg2...hehehehe...


Tepat pukul 6 pagi semua runners di lepaskan...mcm biasa la, hero mesti kat belakang...dh ada ruang baru la menyelit ke depan perlahan2...hehehehehe...pagi tu mmg gelap...tak nampak view apa pun...aku ikut ja pelari2 lain...tah btoi ke tak jalan aku pun tak tau...takot tersilap jalan p ambik 30km @ 15km...naya ja nak patah balik...hahahaha...yg hakak dgn anak dia tu dh tinggai belakang...lone ranger la aku lari kat depan...


Yang aku ingat ada lalu kat penjara taiping, masuk kawasan perumahan mana tah...lepas tu ada lari kat tepi sungai kecik...dlm keadaan yg gelap di tambah pulak cuaca yg mendung, aku tetap mcm biasa lari setakat termampu...tapi aku yakin boleh tamatkan larian dgn masa yg baik sbb ni tak jauh sgt...7.5km ja...keyakinan yg tinggi tu...berlagak sehhhh...hahahahaha...


Kaki aku mcm biasa la, masuk 2km nk ke 3km mula la sakit...haisshhhhhh...terpaksa la aku berlari2 anak & akhirnya berjalan...dlm keadaan gelap gelita ramai jugak yg berjalan mcm aku...hahahahahaha...tambah plak hujan rintik2 mula membasahi tanah taiping...sejuk...


Rasanya dh dekat nak pukul 7 baru la nampak tasik taiping tapi langit tetap gelap sbb mendung...aku punya pulun berlari, berjalan sbb nk sampai cepat...takot jd org terakhir sampai di FL...hahahaha...dekat 500m nk sampai ke garisan penamat ada sorg sukarelawan @ marshal dok jerit bagi semangat kat semua perserta, time tu la kaki aku yg dh nk start sakit tu aku kerah berlari sederas mungkin...akhirnya berjaya jugak tamatkan larian dgn masa bawah 1jam...mission accomplish...!!!..


Ni la kawan kami yg dr penang tu...otai dlm acara marathon...lepas ni kami target nk ke olimpik tokyo 2020...doa2kan kami na...hahahahaha...


29 November 2016 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment