twitter

Assalamualaikum...salam terjah di penghujung bulan november...malam ni kita ber'marathon' entry...dah berkepok tersimpan lama dek kerana laptop kesayangan masuk bengkel...baru hari ni berkesempatan utk update...
Macam biasa la entry kali ni berkenaan dgn marathon yg abam join bulan oktober lepas...tak ingat plak tarikhnya...huhuhuhu...lariannya sekitar bandar Ipoh ja...nama pun Ipoh 7 Bridges Run dgn jarak sejauh 13.4km, merentasi 7 buah jambatan di sekitar Ipoh...



Runners mula berkumpul di hadapan sungai kinta berdekatan dgn Kinta River Front Hotel seawal 6 pagi lagi...aku mcm biasa la, dlm 6.30 pagi dh bersiap sedia kat situ..sambil2 tunggu semua runners berkumpul aku pun buat la warm up sikit2...nak beria2 sgt tak la...kang tak pasai2 semput...hahahaha...dlm pukul 7.00 pagi semua runners mula bersedia utk di lepaskan...dah sapa tah yg merasmikan...aku bukan dengar sgt...hahahaha...


Aku mcm biasa la di permulaan larian, steady ja...jalan dh la sempit, pesertanya ramai...terpaksa la pandai2 menyelit utk mara ke depan...aku mula menempatkan diri aku di barisan hadapan bersama2 dgn pelari2 lain...cewahhhhh, ayat tak boleh blahhhhh...jambatan pertama adalah berdekatan dgn taman DR...kemudian kami semua mula berlari masuk ke kawasan perumahan di kg manjoi...perghhhhh...aku dh mula semput...maklum la training seminggu sekali...cukup 3km aku dh start berjalan...sambil2 tu aku berlari2 anak sbb takot org belakang pintas aku...hahahaha...keluar dr kawasan kg manjoi lalu pulak dekat jalan besar silibin, masuk dekat jalan kargo & keretapi...fuhhhhh...memang penat giler...nasib baik la water station ada di setiap 3km...boleh la jugak basahkan tekak & rehat kejap...


Sampai dekat stesen bus medan kit tu seyes aku rasa dh tak larat dh...tinggal semangat nak habiskan larian ja aku teruskan langkahan aku...ingatkan dh dekat rupa masih jauh...huhuhu...lalu pulak dekat little india sebelum keluar di dataran ktm...arrrgghhhh...mintak nyawa...aku dh mula melenggang kangkung...rasa nk tercabut dh kaki aku...tak pernah la aku rasa seteruk ini...hahahaha...


Sampai kat padang ipoh baru la masuk jalan bawah ke garisan penamat...memang aku tak kira dh berapa jambatan yg aku lalu...yg aku tahu cuma nk habiskan larian ja...tah kenapa aku rasa ni bukan jarak sebenar 13.4km...aku berani cakap laluannya lebih jauh dr itu..mungkin 15km...memang terasa sgt jauhnya...runners lain pun cakap benda yg sama...


Akhirnya aku sampai jugak kat FL dgn catatan masa yg blh dikatakan agak bagus iaitu 01:36:07sc...tak sangka kan...dlm aku dok nyawa2 ikan, aku masih boleh tamatkan larian di bawah 2jam...mmg aku hebat...hahahahah...puji diri sendiri...sampai ja kat penamat memang aku tersandar keletihan yg amat sgt la...dok relax jap sambil2 cuci mata...haaahahahaha...ramai jugak yg join run ni...ada sesetengah runners tu aku selalu ja jumpa kat event lain tp tak pernah bertegur sapa....hahahaha...


Apa2 pun boleh dikatakan ok la run kali ni...nak kata baik sgt pun tak...nak kata teruk sgt pun tak...suam2 kuku ja...yg penting aku berjaya tamatkan larian bawah 2jam & bertambah lg 1 koleksi medal aku...misi ke olimpik tokyo 2020 semakin dekat...hahahahaha...


29 November 2016 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment