twitter

Assalamualaikum semua...selamat hari raya...pasti ramai yg sibuk menghadiri open house sana sini...untung la makan sedap...hahahahaha...
Hari ni aku nak update sikit pasal aktiviti aku yg masih belum berupdate kat blog ni...sibuk baq hang...mcm biasa la kalau aku up entry baru mesti pasal marathon...last 17 July aku ada join 1 event ni kat Stadium Ipoh...sekadar nak test power ja sbb ni larian pertama aku selepas 'berhibernasi' hampir 2 bulan tanpa sebarang aktiviti larian...maklum la bulan puasa & raya...untuk run kali ni pun aku sempat training utk 2 hari ja...aku teramat busy dengan keja sampaikan aku nak p jonging pn tak sempat...last sekali aku tabah tekad & redha je la....


The Green World Run ni start dlm pukul 7 pagi dekat Pusat Sukan & Rekreasi Perak bersebelahan dgn stadium perak ja...aku ingatkan ramai la yg join run ni...punyer la kalut aku gerak p stadium sebab takot tak ada parking keta...rupa2nyer yg hado sgt...tak silap perkiraan aku tak sampai 1000 org pun...mayb kurang hebahan kot...ke aku je yg gedik nak joint sgt...hahahahaha...
Tujuan run ni adalah sempena Hari Hijau Sedunia...ala2 Earth Hour la jugak cuma beza larian ni buat siang hari...Goodies yg disediakan pun semuanyer mesra alam...aku suka t-shirt dia...color green, cantik...sebelum acara di mulakan ada la dlm 12 org kot finalist Miss Green World Perak dtg bagi sokongan...hhmmmm...seyes aku cakap geletis je lebih 12 org tu...perasan cantik...memang tak lawa mana pun...aku perhati je dari jauh...ingat kot ada la org serbu nak bergambar ke apa...hahahahaha gelak sat...org buat tak tahu je pun...DJ je beria2 announce kehadiran 12 org tu...nmpk sgt syok sendiri...abaikan 12 org yg bangun tido muka tak cuci tu...hahahaha...
Larian start dekat pukul 7am...10km mengelilingi jalan2 sekitar stadium...actually aku dah pernah try sekali laluan2 ni dulu...so aku just lari mcm biasa...memandangkan baru lepas seminggu berhari raya, perut aku pun masih penuh dgn lemak2 tepu rendang la, kuah kacang la, nasi impit la, lemang la, kuih-muih la maka larian aku pun tak sebagus mana...pancit & semput...padan muka aku...hahahaha...walaupun kerap berhenti berjalan tapi aku sedaya upaya mengejar masa...time off utk run kali ni adalah sejam...gila tak gila penganjur buat mcm tu...ingat dekat ke 10km tu..???..kesian kat runner yg jarang2 sekali join run...


Aku sampai kat line finisher dgn masa 01:11:35sc...lebih sikit je dari time yg dorg tetapkan...tapi bagus jugak larian aku kali ni...tak sangka boleh catat masa sepantas tu walaupun aku tak training sgt...sebelum ni kalau 10km mesti dekat 1jam 30minit...makna kata aku memang boleh lari bawah 1hour la utk 10km...hehehehehe...ini 1 motivasi utk aku...yesssss.....sampai je kat garisan penamat aku dapat la medal + goodies...ingat kot ada la makanan ke apa...setakat sebotol air mineral dgn voucher2 makanan...hhhmmm....bayar mahal2 ni je yg dpt...seyes kedekut giler....aku lepak jap kat tepi balapan stadium yg aku selalu joging utk melepaskn penat...sambil2 tu ambik la sikit2 picture buat kenangan....
Ok la aku nak konklusikan larian kali ni...seyes dlm hati aku kata ni la larian paling worse bagi aku walaupun catatan masa aku cukup baik...nak tau kenapa aku kata mcm tu...

# bayaran mahal tapi apa yg dorg bagi kat runner..????..setakat beg mesra alam konon, air mineral & boucer makanan...boucer makanan nak buat apa..???bkn boleh makan baucer tu pn...kebanyakan boucer tu valid kat area KL...memang rugi giler bayar...gamaknyer duit yg kitaorg bayar tu salur kat miss green yg tak berapa nk cantik tu...dgn muka selebet tak mandi dtg bg support konon...common la...emak aku lagi cantik dr dorg...yg aku tengok gedik geletis je lebih....meluat ja aku tengok...

#  penganjur kali ni tak peka dgn runner...tak pernah la aku join event yg time off utk 10km adalah sejam...boleh pulak announce kata sapa2 yg tak berjaya habiskan larian dlm masa sejam takkan berjaya dapat medal & goodies...mmg giler betol...kalau yg join ni semuanyer atlet2 boleh la kot set time mcm tu...tapi yg join ni byk yg tua2...yg buncit2...budak2 sekolah...adoiiiiii kesian dorg....aku yg selalu join run pun tak boleh nk sampai target tu...bengong sedunia penganjur ni...

seyes cakap ni la yg pertama & terakhir aku join event ni...kalau next year ada lg memang tak la aku nk join...buang masa & duit aku ja...ok byeeeee...!!!!


30 July 2016 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment