twitter

Salam Isnin...macamne hari ni..???..mesti ramai yg monday blues..hahahahaha...aku tak...dok syiok menaip kat sini...aku cuti hari ni...hahahahaha...gegeh nak update blog hari ni jugak sbb takot lepas ni jadi malas...biasa la aku ni...kalau rajin dtg memang tak kene time...tapi sekali malas tu dah menyelubungi diri aku...wasalam la jawabnyer nak bukak blog sendiri...hehehehe...


Entry kali ni masih sama pasal marathon yg aku join Sabtu lepas...perghhhh tabah & cekal selang seminggu join run ni...sakit kaki tak hilang lagi dh gatai ambik 10km pulak...tapi kali ni jauh ke utara, Alor Setar...rindu giler dgn negeri jelapang padi ni...tempat jatuh lagi dikenang inikan tempat berlari2...hahahaha...memandang negeri ni bercuti hari Jumaat & Sabtu maka aku terpaksa la ambik cuti hari Jumaat utk ke sana...marathon akan dijalankan hari Sabtu pagi...pagi Jumaat aku gerak dr rumah & mcm biasa lalu highway utara yg penuh dgn kenangan...bulan ni bendang kering kontang...tak lawa la view sekeliling...huhuhu...aku sampai di sana dlm pukul 1 lebih...terus cari hotel yg tah kat mana letaknyer...main booking je aku ni...hahahaha...lepas pusing2 kat sekitar area menara kebanggaan rakyat Kedah baru la aku jumpa hotel tu...terletak belakang Aman Central Mall...memang tak nampk sbb terselindung...lepas check in aku rehat jap...perut lapar giler...baju run tak ambik lagi...tapi aku rela terlentang dlm hotel dulu...penat sgt drive jauh2 ni...


Lepas rehat, aku siap2 nk p cari makan & ambik racekit kat Aman Central Mall...nasib baik la dekat je...aku jalan kaki je seberang jalan...ronda2 sat dlm mall tu...nk tengok apa yg bestnyer mall besar tu...sama ja dgn mall2 yg lain...tak da apa yg istimewa sgt...lepas ambik racekit aku terus p makan kat foodcourt...agak murah jugak harga makanan...dah settle semua aku balik bilik hotel..nak tengok episod last drama Inikah Cinta...(last entry aku ada update dgn tajuk ni...hehehehehe...)..malam sat lagi ada member nak bawak p makan...nasib la ada member sorg ni yg sudi nk bawak keluar...kalau tak kematu la aku duk dlm bilik sorg2...huhuhuhu...


Larian aku start jam 6.45pagi tapi sebelum tu yg mana ambik 21km pukul 5 pagi dh kene lari...setakat ni aku tak mampu lagi la nak ambik jarak tu...hehehehe...actually sedari last week after Parit Buntar Run lagi kaki aku dah memang sakit...tapi aku ni nak tunjuk kuat la konon yg boleh berlari...mula2 lari ok ja...dlm hati dok bagi semangat jgn give up...dlm dok lari kaki mula sakit...rasa nak nangis pun ada tahan sakit...tapi aku kuatkan semangat...nekad kalau org lain boleh berlari sampai habis kenapa aku tak boleh...pelan2 kayuh...after 2km aku stop lari...bagi kaki rehat jap sebelum sambung lari semula...kilometer ke berapa tah kaki aku cramp....aarrrggghhhhhh....!!!!!...time ni la rasa betol2 nk nangis...rasa mcm tak boleh nk habis larian ja...aku slow down larian & berjalan...aku harap sgt kaki ok semula...sorg demi sorg peserta pintas aku...dlm hati aku memang bengang giler...penat2 lari sejauh tu tapi org lain dok pintas aku...bila kaki aku dah rasa ok sikit, aku start lari balik...kali ni memang tabah je la...


Dalam hati aku dok tanya mana la garisan penamat...terasa jauh sgt....aku nak je cepat habis lari...nak rehatkan kaki aku ni...air botol yg aku bawak dh nak habis...husshhhh...kene cepat sebelum aku kehabisan tenaga....lari...lari...lari & lari akhirnya aku nampak signboard penamat....lega sgt....lagi 300meter nk sampai memang aku kerah tenaga aku habis-habisan...aku tak kira la kaki aku sakit ke tak...aku tau aku nk sampai cepat...tak tengok dah kiri kanan aku...memang aku redah je time tu...
Finally aku sampai dgn catatan masa 01:21:32:68sc...hah...!!!..tak sangka sgt...aku ingat time aku lebih dr sejam setengah...dlm keadaan kaki sakit pun aku blh catat masa baik...seyes mmg tak sangka sgt...sampai je terus p cari air...haus giler...dh la cuaca panas...huhuhuhu...aku dok rehat jap...ambik picture sikit buat kenangan...last terus balik hotel...aku nk rehatkan kaki aku sebelum check out pukul 12 tengahari tu....
Aku rasa ni la marathon yg paling tragis bagi aku...siap sampai nk nangis segala bagai....uhuhuhuhu...bulan depan aku free kan jadual aku dr marathon...nk rehat dulu...terasa penat sgt sbb every month aku ada marathon...bulan depan nk biar kaki ok dulu baru start run utk bulan May...
Running is my passion...don't stop...don't give up...running with me...


07 March 2016 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment