twitter

Haiiii...update lg hari ni...masa tengah ada better aku update blog...kalau asyik bertangguh banyak pulak nk update nanti...entry kali ni tentang run dgn zombie 30 January lepas...tengok tarikh run...dh dekat sebulankan....kalau tangguh lg mmg berlambak entry nk update...hahahaha...
Run ni dekat je...buat kat sekitar Lost World of Tambun Ipoh...lokasi asal di Stadium Perak tapi diubah ke area Tambun pulak...larian ni anjuran badan NGO dgn IJN utk mengutip dana bg membantu para pesakit di IJN...aku sbg salah sorg duta kecik IJN kene la bg support...


Aku paling teruja dgn larian ni sbb 1st time nk lari malam...sebelum ni semua event diadakan awal pagi tapi kali ni agak berbeza sikit ditambah pulak akan ada zombie2 yg menunggu di sepanjang laluan nanti...tak sabar pulak aku nk tengok mana la rupa zombie tu...adakah mcm zombie kg pisang..???...hahahahaha...
peserta kali ni memang ramai sekitar 2000 org...kebanyakan budak2 muda sekolah...setiba aku kat parking memang dh ramai org...parking pun penuh...semua tengah tunggu utk dilepaskan....tapi sebelum tu diadakan upacara penyampaian cek kepada wakil dr IJN...


Berpeluh jugak menunggu utk dilepaskan...seyes memang malam tu agak panas...angin agak kurang ditambah pulak dgn ribuan org berkumpul kat tempat yg sempit tu...lebih kurang pukul 8 malam semua peserta dilepaskan...part ni mmg aku tak puas hati sbb pinti gerbangnyer mmg kecik giler...terpaksa la bergerak perlahan2...org yg dh melepasi pintu gerbang dh jauh ke depan,  yg aku terkedek2 baru nk lari...time lari pulak jalan keluar agak sempit, ramai pulak yg melenggang kangkung catwalk tengah2 jalan...seyes memang larian kali ni agak mencabar...aku tak tunggu lama, dpt je lepas pintu gerbang memeng terus lari...aku selit2, cilok2 peserta yg kebanyakannyer berjalan santai...

 

Best jugak larian malam ni...tak terlalu panas...so far aku masih mampu bertahan dgn larian aku...selain berlari di bahu jalan, kami terpaksa memasuki kawasan bangunan kedai & perumahan...sepanjang laluan tu ada saja zombie yg menganggu...tp sikit pun aku tak takot...zombie baru nk up...tak seram dik...hahahaaha...


Sampai 3km aku start pancit...hahahaha...apa lg, perlahankan larian start berjalan sambil ambik nyawa...nasib baik ada bawak air sekali...air kat water station pun aku sebat jugak...hahahaha..dh stabil sikit aku mulakan larian semula...bila semput dtg balik, aku berjalan pulak...tapi dh nk sampai penamat aku tak berjalan dh...memang strugle sampai habis...terus dpt medal...hehehehe...agak terkejut jugak sbb catatan masa aku agak baik malam ni...40minit utk 5km...lepas ni nak target 30minit pulak...org lain boleh kenapa aku tak boleh kan...


Lepas rehat sekejap, aku ke booth kesihatan utk buat checkup...aku check bmi, jantung & gula dlm darah...semua ok cuma kadar gula dlm darah agak tinggi...kalau tak kawal boleh kene kencing manis tapi aku rasa tu bukan sbb aku selalu makan benda2 manis tapi sebab sepanjang larian aku memang minum 100plus utk energy...confirm2 kandungan gula aku tinggi...hehehehe..


Habis check kesihatan, aku bergambar sikit utk kenangan...then terus balik...nak keluar dr kawasan tu pun ambik masa dkat setengah jam...sesak org nk keluar...huhuhu...btw ni la rupa medal kali ni...agak unik  & rare banding dgn medal yg pernah aku dpt sebelum ni...
lepas ni ada 2 lg marathon yg dh register...tak sabar sehhh...semakin menghampiri target tahun ni...hehehe...



14 February 2016 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment