twitter

Assalamualaikum...hai...hai..hai semua yg masih setia view page & baca blog aku yg tak seberapa ni...tq so much yg support aku...cewahhh mcm artist menang award pulak dh...kahkahkah...
Hari ni nk update 1 lagi citer pasal larian...harap tak jemu...saja nk share kemeriahan majlis...run kali ni dekat je...masih dlm negeri sendiri tapi bersempadan dgn Penang & Kedah iaitu Parit Buntar...ke utara kita kali ni...heheeehehe..


Actually tak mudah sebenarnyer nk ke tempat larian ni...sehari sebelum acara aku dh ke sana nk tengok jalan & collect race kit aku...seyes jauh ke hujung kampung...aku ingat dekat je...sampai 2kali aku terpaksa berhenti bertanya org...keluar je tol parit buntar jalan terus ke pekan parit buntar...lalu kampung kiri kanan sawah padi, lalu pekan kecik titi serong sampai la ke penghujung ada 1 lagi pekan kecik Tanjung Piandang...memang kecik je pekan tu...mcm perkampungan nelayan pn ada aku tengok...agak penat jugak la drive jauh2 ni...esknyer aku kene bangun awal then lari pulak...tapi tak apa demi minat...aku sanggup je...hehehehe..



Run kali ni aku tak keseorangan sbb ada teman2 seperjuangan dr penang yg turut sama serta...tak la boring sgt aku sorg2...semua ambik jarak yg sama cuma sorg ja yg ambik jarak jauh 12km...yg tu mmg wanita gegeh...hahahaha...pelepasan yg agak lambat bg kategori kami...mungkin sbb terlalu ramai utk kategori yg lagi 1 tu...lg 1, mungkin keadaan kawasan yg kecik, so utk memastikan lalulintas terkawal pn terpaksa ambik masa...dlm pukul 7.10am kami dilepaskan beramai2...mula2 kami berlari sama tapi tak sampai 0.5km semua dh hilang...hahahahaha...aku pun apa lagi lari mcm biasa...mula dgn baik...lari...lari...lari & lari...



Sampai 1 tahap kaki aku espcially bahagian tulang keting aku sakit...adoiiii...maybe effect dr aktiviti jongging aku yg non-stop...huhuhuhuhu....nak tak nak aku bertahan jugak...dlm hati aku harap sgt aku boleh habiskan larian...masa larian di tepi pantai kaki aku mula semakin sakit...aku stop lari & berjalan...aku tarik nafas dlm2...perlahan2 aku jalan...aku tak nak stop dr bergerak sbb kalau aku stop confirm2 aku tak capai target masa aku...reda rasa sakit aku mula berlari semula...time lari tu Tuhan je la yg tahu mcmna aku menahan rasa sakit kat tulang keting tu...huhuhu...



View utk larian kali ni seyes sgt cantik...permulaan di pekan tanjung piandang terus ke tepi pantai yg dipanggil ban pecah...mmg cantik permandangan laut...angin sepoi2 bahasa menghembus...tak la terasa sgt panas...kemudian lari pulak tepi bendang kering...nyamannyer udara...sejuk dilindungi pokok2...masuk pulak kampung penduduk...memang larian kali ni best...berbalik dgn larian aku tadi, kaki aku memang tak boleh buat apa...mmg akan sakit sampai ke penamat...so apa yg aku buat, aku berjalan sikit2...kemudian berlari perlahan2...janji habis je larian...tambah pulak time yg aku set masih dlm lingkungan target aku...so aku tak perlu rush sgt...



300meter terakhir, dgn sisa semangat yg ada aku gagahkan jugak berlari sampai ke penamat walaupun kaki aku dh mula kebas...huhuhuhu...tapi bila sampai je garisan penamat & dikalungkan medal seyes memang tersenyum lebar aku...tambah bangga time 00:37:48:44sc merupakan catatan terbaik aku tahun ni...target aku utk next larian nak buat bawah 30minit utk 5km...harap2 aku boleh capai...



Sementara menunggu geng lain sampai aku rehat seketika membasahkan tekak & makan sebiji epal...hhmmmm...ni je yg aku tak puas hati...sepatutnyer penganjur bagi la roti utk pengalas perut...lapar kot...perut aku penuh dgn air je...huhuhu....




Bila dh berkumpul semua, time utk bergambar...ni yg best, lari tak seberapa tapi picture berlambak2...kahkahkah...biasa la buat kenangan...bukan selalu pun dapat mcm ni...overall larian kali ni agak berjaya utk kali pertama...parking agak terhad mungkin sbb pekan kecik...toilet perlu disediakan dgn banyak...sepatutnyer perlu ada rescue yg berjaga sepanjang larian...apa yg aku nmpk cuma crew petunjuk arah je yg bertugas...kalau ada emergency mesti susah...yg lain2 aku puas hati...harap tahun depan ada lagi larian ni...boleh join lagi...hehehehe..
Orite, sampai sini saja utk marathon kat Tanjung Piandang, Parit Buntar...sehingga ketemu lagi di lain entry..pssttt...next week cheq turun aloq setaq pulak...tungguuuu....!!!..ok chaloo...adios...berambuss...






28 February 2016 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment