twitter

Assalamualaikum semua...salam tahun baru sekali lagi...lama dh aku tak update blog aku ni...mungkin terlalu busy dgn kerja buat aku rasa malas nk taip di sini...tapi aku tak pernah sesekali nk stop dr menulis di blog ni walaupun ada beberapa problem dgn blog aku ni terutamanyer dgn list follower aku...ke mana tah hilangnyer...sedih betol...huhuhu...
ok la malam ni nk update citer yg dh lapuk di telan bulan...hahahahahah...1 January 2016, aku mulakan dgn larian marathon 10km KL New Year Run 2016 di Dataran Merdeka...ni la marathon pertama utk tahun ni & ni la jugak menjadi pembuka laluan utk aku terus kejar misi aku utk join seberapa banyak marathon yg boleh...


Sehari sebelum hari larian aku dh sampai KL...aku pilih menginap di hotel berhampiran dgn pasar seni...senang sikit utk aku ke dataran pagi2 buta tu...tak payah nk menapak jauh sgt...terima kasih kat member yg tolong carikan hotel...malam kat kl, tak ada yg bestnyer....aku tak teruja sgt nk berjimba...kalau org lain mungkin akan berhimpun ramai2 utk emnyambut kedatangan tahun baru tapi aku hanya terperuk dlm bilik...prepare apa yg patut utk larian esoknyer...yg penting tido kene cukup...


Esoknyer, seawal 6.30pagi aku dh bersiap sedia utk ke dataran...seperti biasa acara pertama mesti senamrobik...aku duk tepi je...warm up sendiri...malas nak beria sgt berzumba dlm hujan renyai2 pagi tu...larian kali ni aku tak keseorangan...ada member turut sama join, kak watie & member dia...ada la geng cuma beza aku pilih 10km & mereka pilih 5km coz penat malam sebelumnyer pulun 5km kat damansara...gegeh sgt kan dorg tu...hahaha...


Agak ramai jugak penyertaan kali ni...memang sesak sgt....start larian dlm pukul 7 pagi...mcm biasa la aku, mula dgn slow, makin lama makin naik speed & mcm biasa jugak la sampai 3km pertama dh mula pancit...terpaksa la slowkan larian...nasib baik la kali ni aku bawak air, so tak la kehausan sgt...laluan kali ni tak mana2 jalan pn aku tak tau...biasa la kl, bukan aku tau sgt jln2 kat sini walaupun dulu pernah memegang status warga kl...aku buta jalan...hahahaha...aku pun lari, lari & terus berlari...pintas, pintas & memintas peserta lain...cuma larian aku tak la sehebat otai2 marathon...yg tu memang dh kedepan dr awal lg...mmg dh tak nampak langsung kat mata...berdesup je...hehehehe..


Bawah 2jam catatan masa aku...masih maintain lagi...aku harap aku dpt catatkan masa yg lebih baik dr ni...apa2 pun aku puas hati dgn catatan masa kali ni...yg aku tak puas hatinyer, bila nk ambik medal, kene beratur panjang...adoiiiiii...memang tak sistematik langsung pengurusan kali ni...dh la tu, nk ambik sijil pulak kene beratur lain...sgt menyusahkan...huhuhuhu...lepas duduk melepaskan lelah kejap, time utk bergambar...tengok sendiri la picture2 kat bawah ni...muka2 penat berlari...tapi mash blh tersenyum...bangga dpt habiskan larian...yeayyyyyy...!!!..







Ni la ceriter utk pembukaan tahun baru...dah tak baru sgt citer ni...hahaha...apa2 pun thanx pd yg masih singgah @ view blog aku ni...tunggu next entry pulak...larian bersama zombie...matreial dh ada..tunggu nk update je...

#budiygbaikdikenangjuga

muaciked...syg ketat2 semua...hahahaha..

12 February 2016 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment