twitter

Haiiiii....nmpk tak nada gembira kat situ..???..hahahaha...kali ni nk update sikit pasal impian aku yg tercapai last week...mengidam lama dh...hehehehe...tq kat kengkawan yg sudi tunaikan permintaan aku yg tak seberapa ni...syg korg ketat2...muaciked...!!!..
Pernah tak korg baca novel bertajuk Pilot Cafe hasil nukilan Ahadiat Akasya..???..@ pn filem Pilot Cafe yg diadaptasi dr novel tu..???..mesti ramai yg pernah baca @ menontonkan..???..nak tanya lg ni...pernah tak korg bayangkan yg restoran yg diusahakan oleh Ameer Reeza tu benar2 wujud..???..pernah tak..??..kalau pernah kita geng...hahahaha...aku selalu imagine yg cafe tu benar2 wujud & ternyata imaginasi aku tu jd reality...tadaaaaaa.....!!!!!...nmpk tak aku tengah berdiri depan Pilot Cafe...nampak tak..??..nampak tak..???...gedix sgt..hahahaha...



ada riak2 teruja & ceria di wajah aku...once kita masuk ke dlm mata pasti terpaku dgn decoration yg semuanya berkaitan dgn dunia penerbangan...dinding pun dilukis dgn gambar awan...nmpk real...ada picture semua jenis kapal terbang yg ada di dunia ni...tu kalau kita tengok atas & tepi, cuba tengok bawah...lantai dicat seperti landasan kapal terbang...kreatif sgt...



duduk dlm cafe kami di layan oleh 'pramugara' & 'pramugari' yg segak & cantik...memang betol2 ikut konsep airlines...semua kene smart...menu utama kat sini adalah western...lebih kurang je dgn tempat lain...tp ada 1 menu tu agak special berkaitan dgn Pilot Cafe..tak ingat pulak nama menu tu...huhuhu...jgn risau, harga kat sini sgt berpatutan...sama jugak mcm cafe2 lain...sambil2 duduk boleh la menebarkan mata anda ke sekeliling cafe ni...semua berkaitan dgn dunia di awan biru...



ni antara picture yg aku sempat snap...ada 1 sudut tu, ditempatkan band musician tp aku tak sure pukul bape ada live band sbb kami sampai awal...mungkin malam sikit baru ada live band ni...ada 1 almari tu ditempatkan koleksi kapal terbang mini serta peralatan pilot spt topi & batch2 pilot...terasa sgt mcm  cita2 aku dh jd kenyataan...hahahaha...



menurut sumber yg boleh dipercayai, owner Pilot Cafe ni ialah sorg pilot...cafe ni diusahakan bersama2 dgn 2 org anaknya yg turut bertugas sebagai pilot...disebabkan faktor tu la cafe ni dinamakan PILOT CAFE...pd aku yg giler minat sgt nk jd pramugara mmg teruja dpt ke sini...cafe ni sesuai utk semua espcially yg ada anak2 kecik...confirm dorg minat dgn decoration cafe ni...nampak smart & creative...tabik spring utk owner cafe ni...aku amat2 mengalakan anda semua utk dtg ke Pilot Cafe ni yg terletak di Nilai, Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan...tak susah pn nk cari cafe ni...guna GPS je...confirm jumpa...jgn lupa ambik picture kat cafe ni sbg kenang-kenangan...tak rugi pun...
TQ Pilot Cafe...

13 December 2015 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment