twitter

Asslamualaikum...ketemu lg dgn entry baru..citer dh lapuk..hahahaha...busy la...nak2 dh penghujung tahun ni...lg stress...serious stress...nape stress..??...nanti aku citr lain...hari ni nk update citer happy sikit...aku rasa ni la moment paling best utk tahun ni...bukan senang nk berkumpul mcm ni...tu pn tak semua ada..huhuhuhu...mini reunion ni berlangsung pd 5 & 6 Disember lepas...after 8 tahun akhirnya kami berjumpa kembali...terubat rindu yg membuku...terungkap kembali kenangan bersama2...hehehehe...



idea utk buat reunion ni dh lama kami discuss tapi setiap kali dh decide tarikh & tempat reunion mesti ada halangan...mesti ada je benda yg menyebabkan rancangan kami terpaksa di batalkan last minit...sampaikan 1 tahap kami semua rasa giveup nk arrange reunion lg...tapi sebabkan rasa rindu sgt nk berjumpa & lepak mcm dulu2 kami sekali lg try arrange reunion utk tahun ni...pd asalnyer semua dh setuju tapi last minit 2 org terpaksa tarik diri atas sebab urusan kerja...hhhmmmm...nk cancel rasanyer mcm tak sanggup dh..last sekali kami teruskan rancangan ni...



urusan homestay member aku uruskan...dia dh booking baik punyer homestay...terletak kat area shah alam...menara u berdekatan dgn stadium shah alam, tesco & coming soon aeon jusco...memang terbaik la lokasi dia...rumahnyer pulak tingkat paling atas sekali...tingkat 26, sayup2 je tengok kat balkoni...apartment ni memang cantik siap ada gym & kolam renang...best giler...homestay kami pulak sgt kemas bersih & harga pn berpatutan...puas hati sgt2...credit to my fren...



aku gerak dr ipoh dlm pukul 12pm...2 org kawan aku dr johor tp geraknyer asing2...sorg gerak pagi, sorg gerak tengahari...sorg lg kawan kami dr ipoh tp gerak petang sikit sebab dia ada keje...masing2 bawak kete sendiri...kelas ko jah...parking dh la terhad...hahahaha...2 org kawan dr johor sampai dulu, kemudian baru aku sampai...sampai je, rehat2 kejap kami p makan kat cafe bawah...hujan lebat pulak petang ni...huhuhu...nk citer sikit makan kat cafe ni..nama kedai cafe kak wok...hidangan lauk campur...apa yg peliknyer kat sini system order dia...aku pun pening..order kat kaunter terus bayar...lepas tu aku kene p ke kaunter makanan utk ambik hidangan yg aku pesan...ingtkan bila dh ke kaunter tu tak payah la bagitau nk makan apa...aku ingat kaunter bayaran dh bagitau kat situ..rupa2nyer aku kene bagitau sekali lg apa yg aku order...lepas ambik nasi aku kene pulak ke kaunter air...sekali lg aku kene bagitau air yg aku order...aduyaiiiiiii....pening aku dgn system kedai ni...terabur & menyusahkan customer...nasib baik la nasi dia sedap...kalau tak aku viralkan kat media sosial...hahahaha...sambil makan sambil menyembang...mcm biasa la kalau dh lama tak jumpa...ada je benda kelakar yg terungkit...kami kalau gelak memang tak ingat dunia....1 kedai bergaung dgn gelak kami...hahahaha...lepas tu sambung pulak kat rumah sambil tunggu member lg sorg...



nasib baik la rumah kami tingkat paling atas...memang riuh...tambah kecoh bila sorg lg sampai petang tu...tapi yg paling banyak kene member yg dtg lambat tu la...hahahaha...lepas siap2, kami gerak ke nilai negeri sembilan...nak makan kat pilot cafe...aku dh update pasal cafe ni last entry...so tak payah la aku update lg kat sini...lepas makan kami balik semula ke shah alam utk ke I-cty...yg jd mangsa driver ialah member yg dtg lambat tu la...hahahaha...kesian kene buli dgn kami...



actually kami tak tau sgt jalan ke I-city tu tapi nasib la member sorg tu guna wave...akhirnyer sampai jugak...pergghhhhhhh...sesak gilerrrr...aku heran betol la org2 sekitar ni tak jemu ke nk dtg kat sini...adoiii....berpusing2 jugak la kami nk cari parking...nasib la member sorg ni cekap drive....kalau nk harap aku memang tak la...hahahaha...sesampai di I-city, kami jalan2 keliling dulu...tengok2 pa yg menarik sgt I-city ni...1st time aku sampai kat sini...memang cantik...memang luas...memang sesak...



semua tempat berbayar...nak masuk kene bayar tak kurang dr rm15 sorg...tu diaaaa....mahal nak mamposss...mcmne la kalau yg ada anak ramai...mau bocor poket...last sekali kami decide nk masuk museum 3d je...harga per entry rm15 sorg...cdg nk masuk museum lilin dgn rumah salji tu tapi bila fikir balik mcm tak berbaloi je sbb org terlalu ramai, so kami cancel je la...maybe next time kot...ingat nk lepak kat taman yg ada pokok2 cahaya tu...laaaaa tu pun kene bayar...dulu free...adoiiii...memang makan duit betol I-city ni...lastnyer kami decide balik je la...lepak kat umah sambil2 sembang lg bagus...lg pn kami semua kepenatan...seharian memandu...kat umah mcm pontianak mengilai duk sembang sambil ketawa...hahahaha...lastnyer semua tertidur keletihan....mlm tu ada monster mana tah dtg...cari makan  kat umah kami...hahahahaah...


picture kami berempat...ni la kenangan selepas 8 tahun tak berjumpa...memang lepas rindu kat semua...lgpn yg sorg tu bakal menamatkan zaman bujang tak lama lg...time mcm ni la nk enjoy puas2 sebelum dia dirantai nnti...hahahahaha...Insha Allah next year kami cdg nak buat bujang gateway kat pulau pulak....sebelum member naik pelamin...hehehe..


ni la sahabat rapat yg aku ada...dgn mereka la aku berkongsi citer sedih gembira...gurau senda kutuk mengutuk..gaduh baik balik...semuanyer dgn mereka...kami dh mcm 1 family...lepas ni tah bila agaknyer dpt jumpa semuanyer...huhuhuu...yg tak ada dlm mini reunion kami hari tu 2 org yg bawah tu....dorg jeles kot dgn reunion kami tu...hahahaha...takpe2 nnti kita set lain...kali ni biar semua ada...
tq guys jd kan semua ni kenyataan...syg korg...rindu korg...semoga ukhwah yg terjalin antara kita kekal selamanyer...jumpa lg nanti...
chalooooo...!!!!..

25 December 2015 | 1 KoMeN |

1 KoMeN:

  1. sofie adie
    Dec 26, 2015, 1:26:00 AM

    comel pulak bila "guysdayout"...

Post a Comment