twitter

Assalamualaikum semua...malam ni nk update pasal marathon yg aku join last month, 29 Nov 2015 bersempena dgn hari Keputeraan Sultan Perak...mcm selalunya kalau hari keputeraan mesti cuti, so hari jumaat cuti...tapi lariannya hari ahad...hari jumaat kene ambik t-shirt & no bib kat Dewan Jublee Perak, depan MCKK...aku pergi dgn bertemankan member...mula2 aku cadang nk stay hotel sekitar Kuala Kangsar...senang tak payah nk bangun awal pagi sgt...tapi nak dijadikan ceriter semua hotel & resort fully booking...giler lahhhh...!!!!...dlm sejarah aku cari hotel semua full...hhhmmm...last sekali aku decide gerak awal pagi jugak la jawabnyer....huhuhuhu...


pagi ahad tu aku gerak dr rumah dlm pukul 4.30pg & sampai kat sana dlm pukul 5.30pg...spt yg dijangka org mula ramai...parking mula penuh, nasib baik aku sampai awal dapat la parking depan masjid...sementara nk tunggu subuh, aku breakfast dulu dlm kete...lepas solat baru aku get ready...pagi yg dingin, kesejukan...aku pulak mengantuk sebenarnyer...huhuhu..


istimewanya larian kali ni sbb Sultan, Permaisuri & anak2 turut serta memeriahkan acara pelepasan pd pagi tu...ramai giler...ada dlm 3000org turut serta larian kali ni...memang sesak jugak la tapi fun...dalam pukul 7pg peserta utk jarak 10km dilepaskan...mcm biasa la, bila penuh dgn pelari, ruang utk bergerak ke depan agak terhad...aku mula dgn berjalan & jogging biasa...nk menyelit pn susah...so aku ikut je rentak peserta lain...ada 1 ketika ruang2 mula terbuka luas, time tu la aku mula menyelinap2 mara ke depan...bila dh ke depan makin lama makin kurang peserta...so tak ada la berebut2 nk lari ke depan...


tumit aku sebenarnyer sakit...dh seminggu aku berharap sgt tumit aku baik tp malang sekali smpai hari larian tak jugak baik2...tawakal je la aku time tu...& mcm selalu terjadi bila aku join marathon, dada aku sesak...terpaksa la aku berhenti & berjalan...risau jugak kalau2 tumpang tak bernyawa aku...hahahaha...sepanjang larian, mmg enjoy view je la...suasana kampung, nyaman je...yg bestnyer sampai aku nk terbuang air kecil la...tahan punyer tahan hingga la aku tak tertahan...menumpang la aku toilet surau time berlari tu...hahahahaah...lega sgt lepas tu....


event kali ni mmg aku puji sgt2 sbb every 3km ada je water station..tak mcm setengah marathon setengah mati nk cari air...yg paling rare ialah air kelapa la dekat station last sekali...tapi aku tak ambik sbb takot termuntah...so aku tengok je la...hahahahaha...


setelah berhempas pulas akhirnyer aku sampai jugak ke garisan penamat...catatan masa not bad...puas hati la jugak..aku dapat godies, medal, breakfast...mcm2 dapat...memang berbaloi larian kali ni...cuma menyesal aku tak register larian 15km sbb dapat beg sukan...arrrgghhhhh...nyesal kawe...!!!!...


majlis penyampaian hadiah disempurnakan oleh Permaisuri...aku sempat la jugak tengok2...saja ja stay kejap sbb nk balik mcm awal sgt...ada persembahan kawad dr TLDM & Polis Malaysia...




ni picture yg paling aku suka...bukan senang nk bergambar dgn Sultan & Permaisuri secara dekat.....ni la peluang yg aku dpt...siap bersalaman dgn Sultan...mmg kenangan utk penutup tahun 2015 la...sila abaikan muka Pak Jaga yg poyo tu...bajet sado sgt...badan kering lebih kurang aku je kot...hahahaha...




apa2 pun ni la larian penutup utk tahun 2015...tahun ni dgn cemerlangnya aku berjaya menamatkan sebanyak 4 larian marathon...syabas utk diri sendiri..next year aku dh susun strategi utk join marathon sebanyak mungkin...yeahhhh....!!!!..


10 December 2015 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment