twitter

destinasi kami seterusnyer ialah pulau gual...jarak utk ke sini mengambil masa lebih krang 20minit jugak...tak jauh mana pun...pulau gual ni pun sama mcm pulau mensirip...banyak batu2 besar...yg bestnyer ada 1 batu yg terbentuk mirip mcm yg kat bali tu...memang cantik sgt...kat sini ombak agak besar...laut yg membiru memang ohsem sgt....




berhampiran pantai ada sebuah bukit yg dlmnyer ada terowong kecik...semua ni terbentuk akibat hakisan ombak sejak beribu2 tahun dulu...nk ke terowong tu kami perlu melalui batu2 laut...nasib kami sungguh baik sbb air laut tak naik lagi...kalau air dh naik jalan utk ke terowong tu agak sukar sikit...mungkin tak boleh sampai kalau ombak terlalu kuat...bahaya...!!!!..silap2 boleh terhempas kat batu...tu pesan pakcik boat tu...





dalam terowong ni ada 2 lg terowong kecik...tak tahu la menghala ke mana terowong tu...kami tak berani nk masuk sbb takot tah ke mana hala nanti...sesat pulak nanti tak balik kami...hahahaha...so kami setakat depan tu je la...tu pun dh cukup utk bergambar sakan...hahahaha...





view pulau gual nampak mcm kat oversea..terberangan abam mcm p gold coast australia pulak...verangan main ombak...hahahaha...apa2 pun pulau gual mmg cantik & unik dgn batu-batuan yg terbentuk, air laut yg membiru & ombak yg bergulung mmg memukau pandangan...lepas puas berphotoshoot, kami mintak kebenaran pakcik boat utk mandi sekejap kat situ...pergghhhh...masin giler airnyer...air laut jgn kata la mmg terbaik...jernih nmpk dasar..sekali menyelam mmg tak puas...cuma kene hati2 sbb takot kene sengat dgn landak laut...tu pesan pakcik boat...so aku tak berani sgt nk ketengah sgt...hehehehe...




pulau terakhir kami singgah ialah, pulau rawa...actually kami tak dibenarkan utk turun dr boat sbb ni pulau private...kalau nk menginap kat sini mmg mahal sbb sini terhad...nama pun pulau private kan...cuma sini viewnyer biasa2 je...yg best pon mungkin gelongsor airnyer kot...air laut sama je mcm kat tempat lain...kebiru-biruan..tu yg menjadi tarikan utama pulau ni...ok dah habis menjelajah ke pulau2 misteri ni...mission accomplish..!!!..jom balik ke asal...ada aktiviti lain pulak...aktiviti apa tu..???

#terus ke next entry

13 October 2015 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment