twitter

perjalanan ke pulau mensirip mengambil masa kira2 20minit...dengar mcm jauh tapi sebenarnyer dekat je kalau dh excited sgt mmg tak rasa apa pn...hahahaha...mmg betol la kata pakcik tu, nasib kami mmg baik sbb keadaan laut tenang & tak bergelora langsung...pakcik parking boat dekat dgn pantai utk memudahkan kami turun ke pulau...





pergghhhhh...memang cantik pulau mensirip ni...jernih sgt airnyer...nampak tak picture kami tu...dh tak nampak mcm laut...mcm air paip je...putih...mmg jelas nampak dlm dasar...berbeza dgn pulau harimau, pulau mensirip banyak batu...sini tak sesuai utk mandi...sekadar utk bergambar boleh la...kalau nk berenang mmg susah sikit...batu sana sini...






1 lagi keistimewaan pulau ni ialah benting pasirnyer yg seolah2 membahagi 2 laut....nampak seperti ada 2 lautan yg berbeza tapi hakikatnyer cuma 1 lautan yg memisahkan laut tu ialah benting pasir yg mana dihujungnya cuma batu-batuan yg terbentuk akibat dr hakisan ombak...



dekat setengah jam jugak kami singgah kat pulau yg tidak berpenghuni ni...dlm kata tak boleh nk mandi sbb batu banyak tapi kami redah je...hahahaha...nasihat aku, berhati2 kat sini sbb batunyer licin...puas berselfie, berwefie, kami bergerak ke destinasi seterusnyer...ke mana tu..???

#jom ke next entry

13 October 2015 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment