twitter

hari kedua, awal pagi kami dh bangun...plan hari ni nak p snorkeling @ islands hoping...tengok yg mana ok dulu...pagi di pulau besar sgt menyamankan...bayu laut bertiup lembut dgn bau air laut masin sgt menenangkan diri...terasa fresh sgt...di cafe, mcm semalam kami dilayan bagaikan VVIP...sambil2 makan kami bincang nk buat aktiviti apa hari ni selain mandi kolam...hahahaha...kami sepakat utk tolak utk snorkeling tapi memilih islands hoping...pulau yg kami pilih pulak ialah pulau yg jarang org nak p...so demi melaksanakan misi tu, kami bertanya dgn abg cafe tu...tq sgt2 kat abg cafe tu sbb tolong carikan org yg sanggup bwk kami ke pulau2 yg kami nk p tu...jasa abg cafe tu kami kenang sampai bila2...



lepas breakfast kami terus deal dgn tuan punyer boat...tawar2 dapat la harga yg terendah utk kami berempat...maknanyer 1 boat hanya utk kami berempat & akan ke 4 buah pulau...ohsem sgt pakcik ni...hehehheehe...selain kami, pakcik ni bwk sorg lg assitant dia supaya senang utk jaga kami...kahkahkahkah...boat pun dh ready, apa lg yg nk di tunggu...jom laksanakan misi yg pertama...tak sabar ni....weeeeee....!!!!...



perjalanan ke pulau harimau mengambil masa kira2 40minit...cuaca pagi ni cukup baik dgn keadaan ombak yg tenang...sampai je kat pulau kami mintak kat pakcik utk turun jelajah pulau...pakcik n assistant dia sporting...sanggup tunggu kami yg giler bergambar ni...bukan senang nk ke sini...ni la masanyer...hehehehe...





pulau harimau ni tak ada org yg tinggal pun...cuma pulau semata2...sini tak boleh pasang unggun api pn...yg ada cuma anak tangga yg tinggi...di puncak bukit cuma ada tiang pemancar komunikasi kot...tapi view dari atas mmg cantik gilerrrrr....!!!!...aku suke sgt...lautan yg luas dgn air yg kebiruan seyes aku jatuh cinta...cuma nasib tak berapa baik sbb keadaan berjerebu, langit tak berapa nk cerah...ni aku nk pesan sikit, sape2 yg nk naik ke atas harus la ada stamina...kalau tak, mmg korg akan semput...heheheheeh...




turun dari bukit, kami ke sebelah kanan pulau pulak...dekat sini ada sebuah terowong kecik yg terbentuk dr hakisan ombak...memang cun habis...syg kami tak boleh turun utk masuk ke dlm terowong tu...tapi nasib kami baik sbb pakcik boleh membawa bot menghampiri terowong tu utk bergambar...kalau ombak kuat, mmg susah utk boat dtg dekat dgn terowong tu...terbaik la pakcik ni...sanggup menunaikan permintaan kami...



kalau diperhatikan, air laut sekitar pulau harimau ni sgt jernih...memang jelas nampak dasar laut....fuhhhh...memang best betol kalau dapat menyelam kat sini...menurut pakcik tu, jarang org nk dtg ke sini melainkan kalau nk bergambar mcm kami ni...lg 1 kawasan ni ombak agak kuat...kadang2 bahaya bg boat2 kecik....agak lama jugak kami singgah ke pulau harimau ni...maklum la semua giler bergambar...kalau sorg dh dekat 20keping pict...tu dh bape minit...cuba kali la dgn 4 org...tak termasuk lg dgn gaya utk posing...hahahaha...kami meneruskan perjalanan ke pulau seterusnya...pulau apakah itu..????

#tunggu next entry

13 October 2015 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment