twitter

Assalamulaikum...ketemu lg ya...hari ni kebetulan abam cuti, so nak update sikit la aktiviti wajib abam setiap tahun dgn group GBB abam...hahahahaha...holiday ni sebenarnyer bulan 9 hari tu...disebabkan abam busy, terperam lama la cerita ni...hehehehe...kami dh plan holiday ni sejak awal tahun  lagi...mmg kami akan plan something every year...tu yg bestnyer group GBB ni...kali ni abam cuma hulur duit & tugas abam cuma beli tiket je...yg lain2 semua kawan abam yg uruskan...lagipun abam busy keje...hehehehe...
kami bergerak dari ipoh dgn bus double decker pd 1.30 pagi 09/09/2015...passenger tak ramai sgt pn..kebanyakan semua ambik seat atas...kami pilih seat bawah...aku ni jenis mabuk bus kalau duduk tingkat atas...haahahahaha...bila dh pagi ni mcm biasa la, masa utk aku melelapkan mata...lena aku kejap2 terjaga sbb bus byk berhenti2...



akhirnya selepas menempuh perjalanan yg panjang, dlm  pukul 10 pagi kami tiba di stesen bus bandar mersing...pergghhhh...sakit belakang aku sbb tidur atas kerusi...lepas sampai je kami terus cari kedai makan...lapar sgt...lgpun perut kene diisi sbb lepas ni kami akan naik speed boat utk ke pulau...tau2 jela kalau dh naik boat laju dgn lambungan ombak rindu, kalau perut kosong mau aku muntah angin...mabuk laut...hahahahah




selesai makan kami kene ke jetty mersing pulak berhampiran dgn jabatan kastam...yg ni pengalaman kelakar kami...ada member sorg ni dgn penuh yakin bgtau kat pakcik bus nk ke kompleks kastam...kami ni tak tau pulak yg jabatan kastam ada 2...pakcik bus p turunkan kami kat jabatan kastam yg besar jauh dr jetty...kalau ikut logik, apa kejadah la kami nk ke jabatan kastam ni..bukannyer ada jetty kat situ...lastnyer lepas tanya bos travel agent, rupanya kami salah tempat...dah kene jalan kaki patah ke belakang utk ke jetty...pergghhhh mencabar sungguh...dh la bus tak ada...perlahan2 la kami menapak...mmg penat giler...!!!..bila dh sampai kat jetty, kami kene tunggu pulak org dtg ambik kami utk naik boat...ada la kot dekat sejam lebih menunggu...



lebih kurang 1.00 petang , kami dgn jayanyer naik boat...yg bestnyer kami berempat je...tak payah nk share2 dgn sape2...best betol...hahahahaha...perjalanan dr jetty mersing ke pulau besar mengambil masa kira2 45 minit perjalanan...keadaan laut ketika tu agak tenang...ombak tak terlalu tinggi...cuma pemandangan agak kurang sikit mungkin sebab jerebu...tu semua tak ada hal, yg penting tak sabar nk ke pulau besar..nk relax2 yo..!!!



sampai je kat jetty, memang lega sgt...tenang je tengok kebiruan air laut...aahhhhhh...bestnyer...!!!!...dr jetty kami dibawa oleh pekerja ke resort penginapan kami yg jauhnyer lebih kurang 150meter...yg penting kami melenggang je sbb semua barang2 kami di bawa oleh pekerja resort...best giler dpt layanan mcm ni...hehehehehee...melalui pemerhatian kami, time kami dtg ni tak ramai sgt pengunjung...memang sunyi giler tapi banyak syok sbb tak la sesak sgt...





welcome to D'coconut Island Resort...!!!..kedatangan kami disambut oleh pekerja resort dgn segelas fresh orange...wahhh bestnyerrrr...kami diminta utk berehat seketika sementara mereka hidangkan lunch kami...fuhhhh...bestnyer lepak2 kat cafe dorg ni...megadap laut..dgn angin bertiup sepoi2 bahasa..mmg tenang giler...aku suke...aku suke...aku suke...rasa mcm hilang semua kepenatan tadi...tak lama kemudian kami dihidangkan dgn western food sbg makanan tengahari...kami dilayan istimewa sbb tak ramai org..hahahaha...sambil makan kami plan aktiviti utk petang & esok...






lepas berehat di bilik masing2, kami semua bersiap2 utk terjun ke kolam...tu yg penting dulu sbb tak ada org...so kolam kami yg conquer...dh mcm kanak2 ribena je...hahahaha...bukan senang nk mandi kolam yg kosong tak ada org mcm ni...so ni la kesempatan kami utk bersuka ria...






petang sikit kami turun ke laut pulak...nk merasa air masin pulak tapi sygnyer rumpai laut banyak sgt kat tepi2 laut tu...mungkin sbb smlm hujan tu yg rumpai laut hanyut ke tepi...jadi kami postpone niat mandi laut...kami cuma jalan2 sepanjang laut...yg penting bergambar...tu je la aktiviti kami...giler selfie...hahahaha...



dlm pukul 6 petang kami berjalan2 pulak sekitar pulau...saja je la nk memenuhi masa sebelum dinner...memang best jalan kat pulau ni..relax je...kalau di bagi pilihan, aku nk stay seminggu kat sini..tapi tak nak lebih dr seminggu...hahahahaha...melihat keindahan laut yg membiru dgn boat2 nelayan di tengah lautan mmg 1 ketenangan bg aku...kebetulan pulak tak ramai org, mmg lagi sunyi...seronok sgt...malam kami sekali lg dilayan bagaikan VVIP...best kalau ada org layan mcm ni setiap hari...hahahahaah...lepas makan kami lepak2 je kat cafe sambil berborak...malam kami tido awal sbb esk ada misi yg perlu dilaksanakan...misi apakah itu..?????

#sambung next entry

13 October 2015 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment