twitter

Aku SAIF nak cerita
Cerita pemuda-pemudi di IPOH
Umur dewasa masih bercinta
Sampai hidupnya huru-hara
Siang malam tergelak-gelak
Sampai mata dah naik bengkak
Macam orang gila bertekak
Tak menyusahkan ibu dan bapak
Mengapa kamu mengapa jadi begitu
Inilah nasib kami
Mengapa kamu mengapa jadi begitu
Inilah nasib kami

amboiiii berlagu NICO kita...teringat zaman2 rappers dulu...jangan salah lirik hokeh...yg tu bukan lirik asal...aku ubah sikit2...hehehehehe...bukan apa saja nak relatekan dgn citer aku hari ni...last week kan cuti panjang berjela...apa lg 'melonjet' sakan la aku dgn geng...tak ingat dunia dah...keluar siang balik malam...hahahahaha....
asalnyer kami p melawat best fren kami yg baru saja melahirkan baby sulung...Tahniah kat Qiesh & husband...lepas tu la bermulanyer kehidupan 'bujang' kami...hahahahaha...
mula2 kami plan makan kat Thumb Cafe...restoran ni dekat dgn area Greentown Business Center...not bad makanan & harga berpatutan...design restoran ala2 rumah melayu kampung...cantik & simple je...sini ada jual makanan melayu & western...pilih je nk apa...




-Selamat Datang Ke Thumb Cafe-

Destinasi lepak seterunyer ialah Kinta River Front...ni dekat dgn Hotel Kinta River Front...sini femes dgn lampu2 neon...ala2 mcm I-city Shah Alam la...selain tandas, ada restoran makan, ada mini muzium & kalau korg rasa nk fun sikit boleh la try berbasikal di sepanjang sungai kinta ni...ada perkhidmatan sewa basikal utk single, double, triple & 1 family pn ada...rasa malas nk mengayuh, duduk la tepi2 sungai tu sambil menikmati pemandangan lampu2 neon yg ada...




-Selamat Datang Ke Kinta River Front-

Lokasi seterusnyer ialah restoran kecil tapi cukup menarik, simple & relax je...Paklong Cafe terletak betol2 depan Kamdar...memang best kat sini...aku suke kalau nak lepak2 sini...decoration pn cantik & ringkas...sebelah cafe ni ada kedai gunting rambut ala2 Wak Doyok...ramai jugak yg dtg gunting rambut kat sini...menu sini cuma kek & minuman saja...sebab cafe ni juz utk relax2 sembang kosong...harga pun berpatutan...for sure aku akan selalu lepak kat sini lepas ni...hehehehee...






-Selamat Datang Ke PakLong Cafe-

Yo...
Cerita ini bukan tipu
Cerita ini pernah berlaku
Ini cerita aku bagi tahu
Agar korang tahu satu persatu
Oh inilah kisah kehidupan
Jangan kita sia-siakan
Cerita ini jangan jadikan teladan
Ini hanyalah satu perkongsian

Kita mulakan dgn lagu, habis pun dgn lagu la jugak...yedakkk....hehehehehe...tu saja ceriter aku utk entry kali ini...next time aku akan update lg...apa2 pun kita enjoyyyyy....!!!!!
05 May 2015 | 2 KoMeN |

2 KoMeN:

  1. Efa Othman
    May 11, 2015, 12:34:00 AM

    Salam perkenalan...nice blog...saif org ipoh ke?

  1. Saif HaQiem
    May 11, 2015, 9:38:00 PM

    Efa Othman - salam perkenalan juga...yer saya di besarkan di ipoh..tapi menetap di utara skg ni..

Post a Comment