twitter

Hallooooo...lama dh tak update blog ni...rindu nak menaip tapi sebab banyak hal nak kene urus terpaksa la lupakan seketika berblog...hari ni aku cuba jugak curi waktu utk update blog aku ni...at least tak la bersarang labah2 blog ni kan....hehehehe...
last sunday, aku sekali berpeluang utk join larian anjuran Milo di Padang Polo Ipoh...ni marathon yg kedua bg aku & yg pertama utk tahun ini....Insha Allah akan ada lg yg menyusul selepas ni...aku sedang mengatur jadual hidup aku...
actually aku dh register utk larian ni sebulan awal, cuma last week aku balik utk collect number larian & t-shirt...kali ni jarak larian aku sejauh 7km saja...tu pn aku tak pasti sama ada mampu ke tak...hhhmmmm....sehari sebelum event aku decide nk rehat kan diri..tak nak terlalu paksa diri sgt...aku takot kaki aku akan bermasalah...malam tu aku tido awal dr biasa...



seawal 5.30 pagi aku dh bangun utk get ready ke sana...kene gerak awal sikit sebab parking agak jauh dr padang...kene menapak sikit...risau tak ada  parking...sampai je, org dh start memenuhi kawasan...malas nk ambik port sgt aku warm up kat tepi padang...org makin ramai dtg...aku rasa ada kot tak kurang 1000 org dr pelbagai peringkat umur & bangsa...tak sabar pulak aku nk start berlari...hahahaha..btw pagi tu di host kan oleh Hafiz Hatim & Kelly...



lebih kurang pukul 7.30 pagi larian pun bermula...mcm biasa la aku start dgn berjalan dulu utk panaskan badan...okey, time utk start larian...permulaan yg baik...penafasan yg bagus...rentak larian yg sekata...tapi malang tak berbau, masuk kilometer ke4, kaki aku mula buat hal...aduhhhh...sejarah lama berulang kembali...tulang depan kaki aku sakit semula...aku terpaksa perlahankan larian...sampai 1 tahap aku terpaksa berjalan utk rehatkan kaki aku...so bad...!!!!!!...huhuhuhu...bila kaki aku rasa dh ok sikit, aku mula balik larian...kejar balik org2 yg dh memintas aku tadi...mungkin bukan rezeki aku, kaki aku kembali sakit & the best part is kaki sebelah aku mula rasa kebas...dugaan betol...nak tak nak aku kene jugak stop larian & berjalan sampai kaki aku hilang rasa kebas...agak2 dh stabil, aku berlari semula sampai la ke penamat...



setelah bertarung kaki, akhirnyer aku berjaya habiskan larian...bukan senang nk teruskan larian dgn kaki yg sakit....demi keseronokan yg berganda aku teruskan jugak...yg pasti masa aku nk ambik medal, aku rasa mcm nk tumbang sebab sebelah kaki aku tak rasa seperti sdg berpijak di bumi yg nyata...nasib baik tak terjelepok depan budak tu....hahahaha...



aku rehat jap sambil layan zumba kat pentas...nk terkinja2 berzumba mmg tak dapat la disebabkan kaki aku ni...kalau aku melompat sakan hilang pulak sebelah kaki aku ni...hahahahaha...kali ni aku dpt beg & breakfast free tajaan Nestle & Milo...
ni la pengalaman yg best bg aku...aku tak tahu kenapa aku suka dgn larian...bg aku bila berlari, terasa semua kekusutan & keserabutan hilang...biarpun dlm kesakitan tapi aku dpt rasakan 1 kepuasan yg tak dpt aku gambarkan di sini...lepas ni kene training lebih lg dr biasa...aku tau aku boleh lakukannyer...ada rezeki aku nk try half marathon pulak lepas ni...weeeee......
15 April 2015 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment