twitter

Assalamualaikum semua...hari ni aku kembali update ceriter terbaru...banyak sebenarnyer nk share dgn semua tapi kekangan masa & tahap kemalasan yg melampau menyebabkan aku 'hold' dulu ceriter tu semua dlm kotak minda aku...peerggghhhh bahasa...!!!!...poyozzzz...kahkahkahkah...
tanggal 28 Februari 2015 sekali lg sejarah tercipta dlm perjalanan hidup aku...apakah itu..???..porahhhh...sejarah utk best friends aku bukannnyer aku...hahahaha...Shinie dh kawennnnn...!!!!!...tinggal la aku yg terkontang-kanting membujang....hehehehe...
sebagai kawan rapat sejak zaman sekolah...sejak di tingkatan 4A2 lagi, aku & yg lain2 wajib menghadirkan diri ke wedding dia...memang tu impian & harapan dia...apa salahnye kan..bukan selalu pun..sekali seumur hidup...lgpun ni 1st time aku menghadirkan diri ke majlis perkahwinan non-muslim...nk jugak try pergi...nak tengok apa perbezaan dgn budaya melayu & cina...
ingatkan nk pergi biasa2 je, rupa2nyer member lain plan nk pakai baju tradisi india...hhhmmm....ok, boleh je...1st time ni nk pakai baju india...jenuh jugak la aku & kawan2 pergi mencari baju kat little india ipoh tu...banyak baju yg cantik2 tapi semua size besar...tak kene langsung dgn aku...stress jugak nk mncari...tapi tak apa demi sahabat baik, aku usahakan...taraaaaaaaaa.....aku jumpa jugak warna yg aku nk & size yg sesuai dgn badan aku...puas hati sungguh...hehehehee...



kami sampai di dewan dlm pukul 8 lebih..time tu mmg ramai tetamu dh memenuhi dewan...semua khusyuk makan...kami  pun apa lg ambik la nasi & lauk2 yg terhidang secara buffet...apa yg aku perasan, lauk pauk yg ada semua sama mcm kenduri org melayu..kari daging, ayam goreng, sayur dalca, ada telur, buah tembikai & air oren...tak byk beza pun...soal halal ke tak, aku dh bertanya sendiri dgn pengantin...confirm halal sbb bahan2 mentah di ambil 100% dr islam...yg masak jugak muslim...so tiada keranguan...lagipun my fren pun faham keadaan kami yg melayu...kawan2 dia banyak melayu...so tak ada problem sgt soal makanan mlm tu...



ada jugak bezanyer wedding india ni...mereka cuma ada makan beradap tapi tak ada potong kek @ upacara merenjis air mawar...lg 1, tetamu tak beri hadiah tp beri duit pada pengantin bukan pd ahli keluarga pengantin...time kitaorg bersalam dgn pengantin, sila la hulurkan sampul yg berisi duit...hehehe...lain dr tu pengantin akan duduk je kat pelamin utk bersalam dgn tetamu yg dah nk balik...



yg aku nampak jugak, wedding india tak lama...tak macam melayu...sehari suntuk kendurinyer...wedding member aku ni start dlm pukul 7.30pm sampai 10.30pm je...sekejap benar aku rasa dlm sejarah perkahwinan yg aku pernah dtg...hhhmm....lepas makan kami lepak jap sebab nk jumpa dgn pengantin & menunggu sorg lagi member...mak bunting & husband dia....hahahaha...



aktiviti wajib kami ialah bergambar...aku kalau tak bergambar rasa mcm tak lengkap je malam tu...tambah plak dgn baju kurta aku tu...bukan senang nk tengok aku pakai baju sebarangan tanpa sebab...Tuhan je yg tau malam tu...berpeluh2 aku pakai baju tu....punyer la panas kain dia....fuuuhhhhh....tapi apa2 pun ada jugak tetamu yg memuji aku...kembang semangkuk aku...tak sangka ada mata2 yg memandang aku...hehehehee...
'I'm handsome in my way because God makes no mistakes'....weeekkkkk...jangan jeles....hahahaha...


Peace, Love & Joy
May each new day find 
your hearts a little closer,
your lives a little fuller
& your love a little deeper.


Happy Married Life Shine & Mannu
congratulations dear...

05 March 2015 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment