twitter

Hallloooo semua...kembali lagi menjengah ke blog aku ni...entry kali ni adalah rentetan dr Trip Pak Maun & The Geng ke Langkawi tidak lama dulu...cuma kali ni divisualkan bersama lagu yg kami angkat sebagai lagu tema utk trip kami...
asalnyer sebelum pergi ke langkawi kami selalu nyanyikan lagu ni ketika di office & salah sorg staf menyatakan lirik lagu ni diilham khas utk mangsa tragedi MH370...aku yg tak puas hati pun tanya la dgn pakcik gugle ni...huh...!!!...memandai je staf tu...melalui penerangan pak cik gugle, lagu berkenaan membawa maksud tiada perempuan simpanan yg mampu menggantikan tempat si isteri...
sejak dr tu, setiap kali mendengar lagu tu, mesti jadi bahan lawak kami...mungkin kebetulan jugak, selama 2 hari kami kat langkawi, setiap kali naik van je mesti lagu tu ke udara kat radio...bukan main seronok la kami nyanyi ramai2...bukan senang nk berseronok beramai-ramai mcm tu...lepas tu lagu tu pn menjadi lagu tema utk trip kami...hehehehe...
sebagai memperingati kenangan kami tu supaya tak lupa di telan zaman, aku visualkan la...dipenghujungnyer kami dedikasi khas utk ahli keluarga & mangsa2 tragedi MH370, MH17 , QZ8501...Al-Fatihah...
harap anda semua terhibur...hehehehe...

video


Bersabarlah sayang aku akan pulang
Jangan dengarkan gosip murahan tentang aku

Berjanjilah sayang ku slalu setia
Meski ku tak selalu di sampingmu

Tak usah kau menangis meratapi aku

Tak perlu kau berfikir ku meninggalkanmu
Mana mungkin selimut tetangga

Hangati tubuhku dalam kedinginan
Malam malam panjang setiap tidurku
Selalu kesepian

Berjanjilah sayang ku slalu setia

Meski ku tak selalu di sampingmu
Bersabarlah sayang aku akan pulang


13 March 2015 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment