twitter

Al-kisahhh...taiyeppp...al-kisah maka tersebutlah kisahhh...taiyeppp...sang kancil datang beramai-ramai mengadap kebawah duli yg maha mulia sultan firauunnnn...mana firaun pakai sultannn...entahhh...!!!...
hahahahaha...gelak dulu sebagai pembuka bicara....jangan mara aaaa....
Assalamualaikum semua...selamat malam jugak...entry kali ni nk share 1 video 'malam pesta muda mudi' aku & the geng...hehehehehe...
Al-kisahnyerrrr ni citer lama...nk kata lama sgt tu tak la...baru je berlangsung last year bulan 12...aku pernah berciter tentang ke'stress'an aku bila terlibat sbg committe utk dinner office...berbulan lamanyer aku memerah otak & tenaga dgn team utk menyempurnakan event tu...sgt teruja & teruji betol kami...tambah pulak aku the only one wakil utk office aku...seyes kalau ada lagi memang aku tak join dh...tapi apa2 pun aku salute dgn kerjasama yg diberikan oleh semua team members...terbaik...
nak dijadikan citer, setiap office dikehendaki membuat 1 persembahan di malam dinner tu...arrgghhhhh tensionnyer aku...jenuh aku fikirkan persembahan apa yg best & fun...aku tak nak buat persembahan yg berat...nak yg simple2 & enjoy utk semua...berhari2 aku & officemate berbincang memerah otak utk mencari idea yg terbaik...berminggu2 lamanyer aku meng'edit' lagu utk persembahan tu...& cuma 2 hari je masa yg kami ambik utk practise...bayangkan hanya 2 hari...tu pun tak sampai sejam practise...pergghhh memang menguji kesabaran aku betol...
lastnyer, sehari sebelum event aku yg kene lead group...yg lain hanya akan ikut saja apa yg aku buat nanti...org kata practise make perfect...tu yg aku berjaga sampai 2,3 pagi practise sehari sebelum persembahan...fuhhh...susah jugak nk ingat step...aku bukan sorg yg profesional...tapi setakat nk suka2 boleh la...tak pe la...biar la aku berkorban utk office aku jugak...tengok gegeh tak gegeh aku...hahaha...
hasilnyer seperti yg terakam dlm video...tabik spring kat semua officemate aku...biarpun kalah tapi kami tetap pemenang...semua org suka persembahan kami...feedback yg cukup positive...cuma ada sikit ketidakpuasan hati bila pemenang di tentukan melalui sorakan...dah sah2 group aku kalah...berapa kerat sgt la group aku kalau nk compare dgn group lagi 1 tu...ramai jugak tetamu jemputan yg datang memberi jawapan yg sama...kami kalah pd sorakan tapi persembahan kami paling happening & best...tu yg buat kami tersenyum lebar...& sampai ke hari ini melekat la nama 'Pak Maun & The Geng'...hehehehe...
jom layan video persembahan kami...

video

Pak Maun & The Geng in da house yallll....!!!!!

#actually durasi video sgt panjang...aku terpaksa pendekkan sbb tak lepas nk upload dlm blog ni...
#maaf kalau kualiti video kurang memuaskan...
#harap anda terhibur dgn persembahan kami...hehehe...


20 February 2015 | 1 KoMeN |
Tanggal 8 February lepas ialah birthday 'sayang' aku yg ke-55...kebetulan minggu tu aku balik ke kampung...aku pun buat suprise dgn kek..tu je yg mampu aku berikan...sambut anak beranak je...tak ada upacara besar-besaran...tak mau taip banyak2 la...biar picture pulak berbicara...hahahahaha...








buat 'sayang' aku...
selamat ulang tahun kelahiran...
semoga mak dipanjangkan umur...
diberikan kesihatan yg baik...
dimurahkan rezeki selalu...
awet muda terus...
orang sayang mak sangat2...muahhhh...muahhhh...

Btw, blog aku jugak menginjak tahun keenam pada tarikh yg sama...taniah buat diri sendiri...6 tahun bertahan blog aku ni walaupun on off entry...harap2 akan terus kekal blog ni...Insha Allah...
terima kasih pd yg sudi follow, yg singgah baca, yg singgah sekejap...tq so much...anda semua kesayangan aku...hehehehe...
16 February 2015 | 2 KoMeN |
Assalamualaikum...lama sungguh aku tak update blog ni...terasa malas yg amat...citer banyak nk kongsi tapi bila ke'lazy'an tu dtg, blog ni pn aku tak pandang...hahahaha...last entry berkenaan Anugerah Juara Lagu 29...so utk tak nampak sgt aku ni ketinggalan zaman, aku nk relatekan entry kali ni dgn AJL29 jugak...
malam tu memang banyak kejutan yg di luar jangka...ada yg bagus, ada yg biasa2...ada yg sambil2 je...apa2 pun tahniah kepada pemenang...yg pasti Dayang menang k...power voice Dayang malam tu...tahniah kepada Dayang Nurfaizah utk vokal terbaik, penulis lirik & pencipta lagu utk tempat ketiga...lagu Di Pintu Syurga mmg layak utk menang malam tu...


seperti yg di fahamkan lagu malam itu di tujukan khas utk mangsa2 MH370...jika di hayati bait2 lirik lagu tu mmg kebetulan seperti ada kene mengena dgn tragedi malang tu...diiringi pulak dgn petikan gitar seyes sgt menyentuh emosi yg betol2 menghayati lagu tersebut...background belakang jugak memaparkan gambar engine2 yg mewakili engine pesawat...manakala pakaian Dayang yg beropol2 tepi pulak mewakili bentuk2 awan...jika anda perasan di akhir persembahan Dayang kedengaran kata2 terakhir pilot sebelum MH370 di laporkan hilang...tahniah sekali lagi Dayang yg cuba mengingatkan para penonton malam itu utk terus mendoakan pesawat tersebut...salute aku dgn idea persembahan Dayang...


persembahan terbaik yg dirangkul oleh kumpulan Mojo mmg sudah di jangka oleh aku...sememangnyer meremang bulu roma aku bila mendengar nyanyian mereka...mungkin di awal persembahan para penonton tertanya2 siapakah yg bakal menggantikan vokalis kumpulan tersebut...& akhirnyer terjawab apabila pentas diterangi oleh cahaya...Caliph Busker...siapa mereka..????...
Kumpulan Caliph Busker yg di anggotai 5 org merupakan pemain music jalanan yg sering membuat persembahan di sekitar KL terutama di Central Market & Sogo...& yg paling penting mereka adalah orang kurang upaya (OKU)...siapa yg sangka dr jalanan mereka di bawa membuat persembahan ke pentas akhir yg cukup berprestij Anugerah Juara lagu hingga mendapat standing ovation dari para penonton malam itu...


sejujurnyer aku sebak bila mendengar persembahan Mojo & Caliph Buskers malam tu...persembahan yg sgt ikhlas & jujur dari mereka...selama ini org ramai selalu pandang sinis @ sekadar menjeling sebelah mata pada golongan OKU ini...tapi skrg lihat sendiri Allah swt tu maha adil...mereka ada apa yg org normal seperti kita tiada...jadi kenapa wujudnyer perbezaan..???..mereka juga manusia biasa...aku rasa pada siapa2 yg mempunyai ahli keluarga OKU pasti faham apa yg aku cuba sampaikan ni...mereka ada 'keistimewaan' sendiri...cuma kita tak nampak..


aku bg tabik spring kat Edry selaku pengubah music lagu Romancinta kerana berani membawa penyanyi yg tak ada nama naik ke pentas AJL29 utk menyanyi lagu ciptaannya...bukan senang utk mencari penyanyi yg boleh menyanyi lagu ni...seperti yg kita tahu, lagu ni telah disampaikan dgn cukup baik oleh penyanyi asalnyer...ternyata Edry sanggup mengambil risiko dgn meletakan Caliph Buskers di pentas akhir AJL29...salute kpd Edry kerana berjaya mengubah pandangan masyarakat Malaysia dgn mengangkat kumpulan baskins serta golongan OKU ke satu level baru dlm dunia seni negara kita...tahniah jugak sebab beri peluang kpd Caliph Buskers yg mewakili golongan OKU utk show & share bakat mereka pada semua...congratz sekali lagi Edry, Mojo & Caliph Buskers...


pada semua pemenang AJL29, tahniah semua...mungkin ada yg tak puas hati dgn keputusan juri malam tu dgn mengangkat lagu HipHop Assalamualaikum nyanyian Joe Flizzow feat SonaOne tp pd aku mungkin juri ada alasan tersendiri kenapa lagu tu terpilih...mereka lebih arif tentang music...cakap banyak tak guna, keputusna pun dh sebulat suara...terima seadanya...sekali lagi tahniah kepada semua pemenang AJL29...


14 February 2015 | 0 KoMeN |