twitter


Allahuakhbar..!!..itu la ungkapan pertama tatkala aku mendapat berita ini...tanpa semena aku tiba2 sebak mengenang nasib para penumpang & krew pesawat MH17...seperti mana menitisnya air mata aku ketika melihat penderitaan rakyat palestin begitu la jugak mengalirnya air mata aku ini apabila menerima berita yg cukup tragis ini...biarpun mereka bukan siapa2 dgn aku namun mereka adalah saudara aku...saudara yg menetap di bumi bertuah Malaysia...
dikala kita bergembira membilang hari utk menyambut hari raya, negara kita sekali lg di duga dgn berita yg amat menyayati hati ini...belum redha lg misteri kehilangan pesawat MH370, kita sekali lg meratapi tragedi MH17 pula...begitu hebat dugaan yg di turunkan oleh Allah swt utk hamba2-Nya...
tak pernah aku bayangkan bagaimana saat negara kita berusaha bangkit dr tragedi MH370, kini kembali tersungkur jatuh lg...kali ini lebih tragis jauh nun di sempadan Russia - Ukraine...hati siapa yg tidak tersentuh...kita berkongsi saat sedih kehilangan rakyat negara kita sendiri di saat hari raya bakal menjelang tidak lama lg...
dari Dia kita dtg, kpd Dia juga kita kembali..mungkin ini suratan yg telah di tetapkan oleh Allah swt utk mereka semua..nasib kita belum tahu lagi...
buat keluarga MH17, salam takziah...semoga tabah & kuat menghadapi ujian ini...

#prayforMH17
#prayforMH370
#prayforPalestine
18 July 2014 | 0 KoMeN |
Alhamdulillah..syukur kerana aku masih di beri kesempatan utk merasa kenikmatan bulan ramadhan kali ni...masih di panjangkan umur utk meraikannya...keadaannya masih sama seperti dulu...aku menyambut kedatangan bulan yg penuh keberkatan ni di perantauan...(sangaatttt...hahahaha...)...tahun ke-4 aku berpuasa di sini...tak banyak berubah pun...syukur jugak, dah 2 kali aku berpeluang berbuka puasa dgn keluarga di kampung...sekali berbuka puasa dgn kawan2...aktiviti wajib utk tahun yg ketiga...alhamdulillah...
ramai yg tertanya2 ke mana aku menghilang...last update bulan lepas...terasa rindu utk update blog aku ni...berminggu2 aku menahan rasa rindu itu...hehehehe...actually, lappy kesayangan aku ni 'tak berapa sihat'...terpaksa la hantar ke klinik...baru sekarang ni kembali cergas...hehehehe...melayang duit aku...tak apa la demi 'kesayangan' aku ni yg dh banyak berjasa, aku sanggup berhabis....
bulan ni jugak, rezeki aku melimpah ruah...berkat kerja, bersabar ni la hasilnyer...rezeki tu aku kongsikan dgn parent tersayang...biarkan mereka merasa hasil titik peluh anak dia ni...berkat doa mereka jugak...terima kasih pd Allah dgn rezeki yg dilimpahkan utk aku...doa aku agar terus diberi kesihatan yg baik utk mencari rezeki...tak lupa jugak, semoga Allah sembuhkan sakit2 mak...harap mak boleh sambut raya dgn sihat & gembira...
menjelang syawal yg bakal tiba tak lama lg ni, persiapan aku seperti tahun2 lepas, simple je...disebabkan aku ni kurang berminat pakai baju melayu, so tahun2 sebelum ni aku tak pernah la bertukar baju melayu mcm org lain...aku pakai je apa yg ada...cuma kali ni nk kelainan aku tempah sepasang...tu pun tah sampai bila aku akan ulang pakai baju tu utk hari raya...kahkahkahkah...raya tahun ni aku pilih kaler purple muda...terasa tenang mcm kat ladang lavender...hahahaha...lain2 persiapan, ada la aku tempah sikit kuih raya utk family, sediakan duit raya utk anak2 sepupu & si kecik yg sorg tu Dhiya...
hhhmmm....nk update apa lg yer..???..tiba2 hilang kata...hehehehe...tak pe la, aku stop sini dulu..nanti aku up ceiter baru...apa2 pun aku nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN...semoga bulan ini diberi ketenangan & keberkatan pd semua...Insha Allah...terima kasih pd yg masih sudi singgah, membaca blog aku ni...pd yg baru follow, terima kasih banyak2...welcome...
jumpa lagi next entry...Assalamualaikum...


15 July 2014 | 0 KoMeN |