twitter

malam ni tak ada keje sebenarnyer...tak tau nk buat apa...so sini la tempat aku melepak...ronda2 blog lain...balas follow blog dorg...ni la keje aku kalau aku rasa bosan...tambah pulak malam ni tak ada citer menarik di tv...baik aku mengarut dlm blog sendiri...hehehehe...
entry malam ni berkaitan dgn 'selfie' @ self potrait photography...perkataan ni mula popular sejak tahun lepas lg, 2013...sehingga ke hari ini, perkataan ini telah diiktiraf oleh Oxford Dictionaries...'selfie' bermaksud gambar sendiri yg diambil menggunakan telefon bimbit @ webcam tanpa bantuan daripada org lain & dimuat naik ke dalam laman sosial...
dulu aku tak kisah sgt perkataan ni cuma lately ni je selalu pulak meniti di bibir ni...menurut laporan, ber'selfie' ni banyak mendatangkan keburukan daripada kebaikan...


budaya 'selfie' boleh menyebabkan sorg tu hilang keyakinan diri & ketagihan yg membawa impak negatif kepada kehidupan seharian & pekerjaan mereka...hhhmmmm.....yeker kajian ni...???...aku yg dah start ber'selfie' ni tak ada plak rasa mcm tu...mungkin kajian ni utk golongan yg terlalu extreme ber'selfie' kot...aku mungkin tak sampai tahap tu lg...hahahaha...


'selfie' ni ada yg bagus, ada yg menarik tp ada yg mengjengkelkan...salah satunyer ialah bergambar depan cermin toilet...yg tu memang mengjengkelkan bg aku...mcm tak ada tempat lain nk ber'selfie'...punyer la byk tempat tp cermin toilet jugak la yg menjadi pilihan...kadang2 tu background belakang nmpk la pintu2 jamban yg sdg terbuka hingga menonjolkn mangkuk2 tandas...heran aku bebudak ni...budaya ni makin menjadi2 pulak aku tengok sejak akhir2 ni...setakat hari ni, aku tak terniat lg la nk ber'selfie' depan cermin toilet...hehehehe..tak komersil la picture aku tu nanti...uweekkkkk (muntah sebalang....)


lg satu bila buat muka 'duckface' bila bergambar...tah apa la yg menariknyer buat gaya muncung itik tu...selalu pompuan yg buat muka mcm ni...konon2 mcm comel...lemak kat pipi boleh disorok kalau buat mcm tu...tah la, aku pun tak faham ber'selfie' tanpa pipi ni...apa ke cantiknyer...mcm org2 tua ada la...hahahaha...untuk pengetahuan semua, sehingga ke ssat entry ni di taip, aku tak pernah lg bergambar 'duckface' ni...aku tak reti...lg pun aku tak berminat nk buat muka mcm itik tu...hehehehe...


walaupun ramai yg kata 'selfie' tu syok sendiri tapi itu sebenarnyer lebih baik daripada anda obses dgn org lain yg mungkin boleh mendatangkan impak negatif...biar la org nk kata apa, teruskan ber'selfie' kerana itu hak anda...kita hidup di negara demokrasi...bebaskan diri anda...jgn pedulikan kata2 org lain yg sebenarnyer cemburu dgn diri anda...


ikut je cara aku...ber'selfie' sakan...org nk kutuk aku ke, kata aku ke, aku peduli apa...asalkan aku bahagia & gembira dgn hidup aku...janji aku tak ganggu hidup org lain...tak suka aku senang je, button delete contact ada...sila la tekan...hahahaha...ber'selfie' bukan kene bayar pun...yg org lain nk bising2 apa citarrrr...????...hahaha...


sekian saja utk malam ni...perantaran citer ni ada la sikit picture 'selfie' aku buat santapan mata anda...hahahaha...tak suka..??..button close ada...sila tekan....weeeee....larikkkk....!!!!..


selamat malam semua...jumpa lg next entry...syg korang ketat2...muahhh...
05 May 2014 | 2 KoMeN |

2 KoMeN:

  1. Cik Itah@RRP
    May 5, 2014, 8:17:00 AM

    salam. haha da jadi trend masa sekarang ni..takda apa yang nak dihairankan :D
    btw nice selfie heee

  1. Saif HaQiem
    Jun 14, 2014, 5:22:00 PM

    Cik Itah @ RRP - terima kasih krn sudi singgah baca blog ni... :)

Post a Comment