twitter

cerita terakhir utk marathon entry hari ni ialah mengenai perkelahan aku bersama2 dgn teman2 di pantai teluk senangin...dah lama rasanya tak mandi laut...so apa lg..plan baik punyer dgn Khaer, Diela & Qiera...mcm bese la, lepas zohor baru gerak keluar dr rumah...dlm perjalanan ke teluk senangin kami singgah sekejap kat tesco seri iskandar...jalan2 dlm tu beli brg utk di makan kat tepi pantai nanti..nama pun berkelah kan...kene la ada benda utk di makan nanti...hehehehe...
siap solat asar, beli brg, kami pun bergerak mencari pulak ayamas...masing2 teringin nak makan ayam madu ayamas...pusing punyer pusing, jumpa jugak...settle semua, kami pun bergerak menuju ke pantai teluk senangin...actually kami berempat ingat2 lupa tempat tu...jenuh jugak la mencari signboard tapi tak jumpa...hhhmmmm.....tak apa...sabar...ada mulut kita tanya org...


mula2 tu berhenti tanya sorg brother ni...elok punyer tanya, dia offer nk tunjukan jalan...biar betol...????..mcm tak percaya jer...kami mula judge brother tu...dgn muka yg nampak agak ganas, berambut panjang...tak boleh percaya ni...tapi kami dh terjerat...nak tak nak kene ikut la...kami slow2 ikut belakang motor brother tu tp bila sampai kat 1 simpang traffic light tu, dia berhenti, kami terus belok ke kiri...member aku punyer tekan minyak bawak kete laju2 dgn harapan brother tu tak dpt menjejaki kami...fuhhhhh....!!!!...lega...lastnyer kami berhenti kat station minyak bertanya dgn cashier...perghhhhh...jauh lg rupanyer tempat tu...huhuhuhhu...kene melepasi 3 jambatan, ladang kelapa sawit & hutan paya bakau...aku ingatkan dh dekat...huhuhuhu...
kami teruskan perjalanan...slow2 ikut direction yg dibagi oleh cashier tu...makin lama makin ke dalam & penghujung jalan...lastly kami berjaya jugak....Pantai Teluk Senangin....!!!!...


dulu masa aku ke sini, tak banyak sgt chalet tapi kini byk dh perubahan...makin byk chalet dibina sepanjang pantai...dh ada gerai menjual makanan serta cenderahati...cuma pantainya saja tak berubah...bersih, putih & pasirnya halus...kami park kete kat dlm sikit tp tak jauh dr chalet...betol2 bawah pokok rhu depan pantai...tenang jiwa...dgn angin sepoi2 bahasa, kami pun apa lg, bentang tikar bawak keluar semua makanan yg kami bawak...mmg syok gilerrrr....sambil makan, sambil sembang, sambil gelak2...mmg terbaik dr ladang...hahahahaha...



pantai teluk senangin ada 2 side..kalau yg side lg 1, selalunyer waktu pagi hanya ada selut sebab air surut cuma bila dh petang baru air naik...kalau dtg pagi dpt la tengok org cari kepah kat side sebelah sana..tapi tempat yg kami berkelah ni, air dia tak surut...agak sejuk air lautnya...lg 1, kalau kat pantai teluk senangin ni, agak privasi sikit...org tak ramai mcm teluk batik..so kalau korg nk cari ketenangan sini lah tempat yg plg sesuai...sgt relax...belaian jiwa...



selesai makan, masa yg ditunggu2 oleh kami...jom terjun laut...hehehehehe...mula2 aku & diela je yg mandi...Khaer pulak teragak2 mcm nak tak nak je turun laut...lastnyer aku & Diela tarik Khaer masuk laut...hahahaha...sementara Qiera mmg tak bawak baju utk mandi, so dia tolong kami ambik gambar je la...tu pun dia nyesal sbb tak bwk baju...hehehehehe...



memang puas la mandi laut...dgn air laut yg tak terlalu panas, cuaca redup, angin sepoi2 bahasa, ombak rindu tak terlalu kuat, ternyata sgt2 berbaloi dtg ke sini walaupun dh agak lewat...rasa2 dh telan byk sgt air laut, kami bertiga naik ke pantai utk salin baju...



part ni la yg paling susah....bilik air ada tp airnya setakat air tadahan hujan...aduyaaaiiiiii...mcmne nk bersih badan ni...dh la tandasnyer cuma berdinding zink yg agak uzur...mencabar betol la time nk salin baju ni...huhhuhu...
sebelum bergerak balik sempat la kami bersama2 menghayati saat2 matahari terbenam...indah sangat ciptaan Tuhan...Subahanallah...!!!...Insha Allah kalau ada rezeki lg kami akan ke sini lg...



dlm perjalanan balik kami sempat singgah ke kedai jual keropok2 ikan...saja beli utk di bawak balik...banyak jugak la kami borong...seronok mak cik tu kami borong kat kedai dia....masyukkkkk...hahahahaahahahaha...
hahhh...!!!!..settle dh marathon entry utk hr ini...harap semua enjoy baca entry aku...jumpa lg di next entry...adiossss.....daaaaaaa....aku akhiri dgn muaaaaahhhhhhh...!!!!...hahahahahaha...
01 December 2013 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment