twitter

apakah erti kemerdekaan di kalangan generasi muda hari ini..??..tahukah kita apa itu erti merdeka..??..adakah sekadar berkumpul beramai-ramai sambil menunggu detik jam 12.01 pagi utk dilaungkan perkataan 'merdeka', berparti & esoknyer bangun lambat...mungkinkah itu yg dikatakan merdeka bg generasi muda hari ini...??..
pada aku yg telah melalui 3 zaman (80-an, 90-an, alaf baru..) erti merdeka itu terlalu besar skopnyer...kemerdekaan yg dikecapi kita pd hari ini adalah bermaksud kita bebas dari penjajahan bangsa luar bukan saja dari segi fizikal tetapi jugak fikiran & semangat diri...pejuang terdahulu telah berusaha membebaskan negara dari dijajah oleh bangsa asing lalu membentuk sebuah negara yg bersatu & bermaruah..
sudah tiba masanyer generasi muda utk mengenang & menghayati erti kemerdekaan..kita perlu bersiap-sedia utk menghadapi pelbagai cabaran bg mempertahankan kemakmuran & keamanan yg telah kita kecapi hari ini dgn memenuhi ilmu pengetahuan di dada..tanpa ilmu pengetahuan, tak mustahil kita akan kembali dijajah..semua jurang pembangunan ekonomi & sosial perlu diperkukuhkan serta dieratkan agar semua kaum di nagara ini dapat menikmati erti sebenar kemerdekaan itu...
perjuangan kemerdekaan tak prnah terhenti...sudah menjadi tanggungjawab generasi muda utk meneruskan kecemerlangan yg telah diusahakan oleh perjuang2 kemerdekaan dulu agar kita terus menjadi bangsa yg maju & moden..


# SALAM KEMERDEKAAN YG KE-56

merdeka....!!!!...merdeka...!!!...merdeka...!!!...






31 August 2013 | 1 KoMeN |
video
TERUKIR DIBINTANG...TAK MUNGKIN HILANG CINTAKU PADAMU...

tak terucap dgn kata2...tak terbalas dek budi mereka...
terima kasih pada family yg selama ini banyak mendoakan kesejahteraan hidup ini...yg byk memberi sokongan moral di saat aku tak mampu lg berdiri...yg memujuk aku tatkala aku dlm kesedihan...yg bersama2 aku ketika aku gembira...aku bersyukur ke hadrat illahi atas kurniaan-Nya ini...
tiada saat indah dlm hidup aku apabila didampingi oleh family aku sendiri...ini lah anugerah yg ternilai dlm hidup aku...
siang & malam aku panjatkan doa agar family aku dlm jagaan Allah swt...semoga semuanyer diberkati oleh-Nya..
ikhlas dr aku, terima kasih pd family...maafkan aku jika pernah terlanjur kata, terlanjur perbuatan yg membuat kalian terguris hati & perasaan...mohon ampun...
ku abadikan kenangan kita bersama disini utk selamanya...
i LOVE my family...muahhhhhhhh...
30 August 2013 | 0 KoMeN |
assalamualaikum semua....lama tak 'berchat' disini...rasa rindu sgt2 nak menaip tapi apa kan daya...aku hanya insan biasa...kahkahkahkah...busy tahap cipan...bila penat jd la malas pak tongkol...hehehehee...idea tu ada je tapi tu la bila dh bertukar jd pak tongkol...terlentang bongkang la aku...hehehehe...apa2 pun hari ni aku cuma nak inform aku sedang berusaha mencari layout baru utk blog ni...harap semua bersabar...(ramai ke yg baca blog aku ni...???..perasan sangatttt...!!!!..) dah penat cari tapi tak ada yg berkenan di hati...so terpaksa la usaha lg...ala tak pe lambat2 pn...baru la ada element suprise...biarlah rahsia...hehehehe..
eh dah malam la...dh sampai masanyer pak tongkol ni 'berhibernasi'.....hahahaha...nanti kita sambung..banyak citer ni...tunggu k....selamat malam semua...i LOVE u....u LOVE me...????...kahkahkahkah...
29 August 2013 | 0 KoMeN |