twitter

memperkenalkan baby yg lahir pd 2 Oct 2012 - Dhiya Nur Insyirah...














ala...la...la...tomey...tomey Dhiya...




















ada tokoh tak jd papa mithali...???..hehehehe...


selamat datang anak buah merangkap cucu pertama dlm family aku...semoga dgn kehadiran Dhiya akan membawa seribu seri & kegembiraan dlm family Abd Ghani & Faridah...Insyallah...



#aku bila lagi kan..???..dah dekat kot....
24 December 2012 | 1 KoMeN |

assalamualaikum.......

gelak dulu...hahahahahahahahaha....(tak pasai je...)
lama giler aku tinggalkan dunia blog ni...last update bulan 3...tu pn sempena besday aku..(harus la update blog...istimewa kot..(@_@)...) lepas tu aku terus senyap membisu tanpa berita...hhhmmm....


bukan pe aku sibuk...(SIBUK SGTTTT....mata ke atas, tangan kat bahu...hahahaha..)..juz joking k...mmg aku bz..keje & kehidupan seharian sgt memenatkan badan serta otak aku...jd di situ timbul 1 sifat yg di panggil MALAS utk berblog...hehehehe...

punyer la lama aku tak login, dh byk yg berubah website ni...pergghhhh...tu baru bape bulan je..belum lg bertahun...kalau lg lama aku tak update lg ketinggalan la aku agaknyer...kan...kan...kan....kan...(yer kan je...hehehehe)

citer sikit kehidupan aku...so far so good la...hari2 yg aku lalui mcm biasa...cuma kadang2 agak stress jgak dgn life aku ni...tp aku try jd simple...mls nk kalut2...set dlm otak 'dh nama pn kehidupan'...by hook by crook, kene jgak tempuhi...tp dlm keadaan mcmne pn kehidupan aku, semua yg aku lalui itu byk megajar aku utk menjadi manusia yg tabah, sabar, cekal & bersungguh..(mcm ikrar sekolah je...kahkahkah)...walaupun kehidupan ini kejam tp byk membimbing kita utk menjadi manusia yg sesungguhnyer...maka itu aku redha dgn ketentuan-Nya...(senyum meleret.......)
keje aku...???..hhmmmm...ni jujur ni...aku nmpk ada sikit improvement...tu yg aku rasa la...better than previously..beza dr mula2 aku masuk keje...(saje la kan kalau tak 'better'...dh 2 tahun keje kot....hahahahaha)..seriously aku dh dpt menyesuaikan diri aku dgn keje ni...aku dh mula terima sepak terajang dunia kewangan ni...pd aku keje mana2 pn sama...ada pro & cons...try work hard & buktikan pd semua yg kita brsungguh2 dgn keje...style aku senang je...pagi p keje, buat keje, buat keje, buat keje, cukup masa balik...dah...enough...kat rumah aku tak nak fikir dh pasal keje...serabai otak....(tips yg bergunakan :p)
dah lupakan pasal keje...nak citer lain plak...baru2 ni aku berkesempatan p holiday ke negara jiran...SINGAPORE...1st time p ke negara org...selalu holiday dlm negara je...mmg xcited sgt...tambah xcited bila p sana naik flight...1st time jugak tu...hehehe..(nmpk sgt mcm rusa masuk village..kan..kan..kan..)..aku xcited naik flight sbb dulu impian aku yg tak pernah termakbul smpai skrg ni nk jd PRAMUGARA...(saje capitalkan words...)tp tak layak...huhuhu...sbb tu mcm seronok sakan...hehehehe...holiday kat sana memberi seribu 1 makna dlm hidup aku...sejuta kegembiraan...walaupun ada masa2nyer mood aku hilang terbang melayang...(lain kali aku citer bab tu k...)
apa2 pun aku dh selamat pergi & selamat kembali dr bercuti...holiday yg dirancang berbulan2 berjaya jugak...nnti aku up entry khas utk holiday aku ke singapore...kali ni juz intro je...ok...???..ok jerrrrr....kahkahkahkah
hhhmmmm...malam ni aku rajin plak nk ketuk lapyy aku ni update blog..mesti semua yg sdgn baca blog ni pelik kan...sebenarnyer aku bosan tak tau nk buat pe...bila dok on9 FB aku teringat blog kesayangan aku ni...terus aku update (nmpk sgt tipu....)
ok la...aku rasa sampai sini dulu citer aku...esok lusa aku update lain...jumpa lg...toink...toink...toink...(lompat arnab....hehehehe)...

#pic terbaru aku...(tak berubahkan...hehehehe)
22 December 2012 | 0 KoMeN |
salam semua...
mungkin agak lambat aku post entry ni tp ni saja masa yg aku ada utk menaip...selalunyer aku tak berupaya nk menaip bila tahap kemalasan menguasai diri ini...hahahaha...
tepat jam 12.01 pagi, 1 mac 2012, genap umur aku 27 tahun...naik 1 lg angka tahun ni...tapi aku masih mcm ni...sama jer...huhuhu..di saat jarum jam berdenting aku sdg bersedia di depan chicken chop di restoran puncak mutiara kg pelet...hehehehehe..hari ni cousin aku belanja makan...kalau ikutkan hati aku cuma nk stay kat rumah je tp dia beria2 nk celebrate, so aku ikut je la...thanx banyak2 sbb sudi belanja aku..walaupun tak semeriah party yg diadakan secara besar-besaran tp cukup bererti bg aku sorg pendatang...huhuhuhu...esoknyer brtalu2 msg aku dpt dr mak & kawan2 terdekat...terima kasih pd yg mendoakan kesejahteraan & kebaikan hidup aku...hanya 'DIA' yg mampu membalasnyer...bersyukur kepada TUHAN ssb mengurniakan aku insan2 yg menyayangi aku spjg aku bernafas di muka bumi ini...aku cukup bersyukur...harapan aku, semoga mereka semua terus dilindungi & diberkati oleh Allah swt...amin...
selang beberapa minggu, office aku buat sambutan birthday utk staf yg lahir pd bulan januari, februari & mac...ada 5 org semuanyer...cukup simple tp meriah...terima kasih pd semua yg merancang jamuan tu...
bulan mac semakin kepenghujungnyer...aku masih berusaha mencari kebahagiaan & kegembiraan dlm hidup aku...aku masih lg mencari keberkatan dari Illahi agar hidup aku lebih terurus & lurus...aku tak pernah berhenti mencari & terus mencari hingga aku temuinyer...insyallah...
hhhmmm.....tak tau nk taip apa dh..mata dh mula berkedip2, pedih..dh ngantuk la tu..hehehehe...esok keje..aku rasa sampai sini la utk entry kali ni...kita jumpa lg di lain masa...
salam sayang dari Saif HaQiem....muahhhhhh....


19 March 2012 | 0 KoMeN |
syukur alhamdulillah, genap 27 thun aku bernafas di bumi ciptaan Allah ini & selama itu jugak aku tabah menyusuri erti kehidupan..semakin luas aku melihat dunia, semakin kecil aku merasakan diri ini..
terima kasih tak terhingga buat ayah & emak yg tak pernah mengenal erti lelah mbesarkan aku, juga buat adik-beradik yg mbesar bersama2 diri ini..aku sayang keluarga aku..
buat Geng Budak Biadap, terima kasih kerana mjadi teman merangkap sahabat aku selama ini..tak dilupakan schumi & joe..susah senang kita tumpang berlindung bersama..semoga kekal abadi persahabatan kita..turut diingati kawan2 yg mengenali diri ni secara langsung @ tidak langsung, terima kasih aku ucapkan kerana sudi mjadi kawan aku..aku sayang semuanya..
dlm setiap nafas ini, tiada apa yg aku harapkan melainkan gigih & kental meredah kehidupan sambil mengalas impian & harapan..biar kejam mana hidup ini, aku akan terus melangkah walaupun sendirian kerana aku percaya hanya Tuhan yg tahu setiap jejak langkahan aku..semoga diri ini diberkati selalu..insyallah...
| 0 KoMeN |
assalamualaikum...salam tahun baru...mungkin agak lewat utk ucapan itu tapi masih terasa lagi sambutannyer..kan..kan..kan..mmg lama giler aku tak update blog aku ni..bukan dah lupa password tp aku agak malas utk menaip...hahahahaha..tapi hari ni aku rajin sbb aku rindu dgn blog aku ni...sepanjang aku tinggalkan blog ni macam2 yg aku lalui...ada suka, ada duka..gembira & duka silih berganti..hari ni aku cuba utk share citer2 yg telah aku lalui spjg aku mendiamkan diri..
kita mulakan dgn kehidupan seharian aku...utk pengetahuan semua, kehidupan aku masih seperti biasa..masih seperti dulu..tak berubah..dunia aku cuma kerja dan rumah..kalau aku cuti panjang, aku akan balik kampung..time tu la boleh enjoy lepak2 dgn group budak biadap...hehhehehehe..ada je plan kami...p sana la, p sini la..melepak je kitaorg ni...hahahaha...tapi tu citer sebelum tibanyer bulan disember..after bulan disember aku kenal dgn sorg member ni..regular customer tempat aku keje..tak sangka pulak otak dia giler2...boleh pulak masuk otak aku...kitorg pn jdi member kamcing...dia la yg selalu bawak aku melepak kat area sini..kalau dulu aku jarang keluar rumah tp sekarang ni aku tak lagi seperti dulu...hehehehe..enjoy jugak kalau lepak malam2 buta ni...kahkahkah...apa2 pun aku gembira dgn life aku skrg ni...
dunia keje aku pulak...hhhmmm....mcm tu la..aku pun malas nk citr panjang2 pasal keje aku...diam tak diam genap sethun dh aku keje kat sini..dalam benci2, tak nak keje, malas2, setahun jugak aku bertahan..aku pun dh malas nk fikir pasal keje aku..juz follow the flow...hari ni keje utk hari ni je..esok dh citer lain..aku malas nk fikir sgt..huhuhuhuu...tahun ni aku dapat la merasa uniform baru...nmpak smart sgt..hahahah...(mati la kene kutuk...)..
bulan november lepas aku & group budak biadap buat pertama kalinyer kami p holiday ke pulau pangkor..punyer la payah nak merancang lastnyr menjadi jugak hajat kami nk bercuti ramai2...walaupun tak complete group kami tapi sekurang-kurangnyer plan yg dh bertahun2 kami rancang menjadi jugak..punyer la susah nk rancang holiday ni..byk betol halangan & dugaan..tapi alhamdulillah, akhirnyer destinasi pertama kami ialah pulau pangkor..wweeeee.....seronoknyer...enjoy...relax sgt...mmg tak ingat apa dah bila p holiday...enjoy sakan..3 hari 2 malam yg menyeronokan..tenang je otak..malam tu kami buat suprise birthday utk khaer..wahhhh...kebetulan betol...sepanjang holiday, mcm2 aktiviti kami buat...sakan habis...bergambar jgn cakap la..giler tak bergambar..hahahahaha..seronok..ni tengah plan nk buat trip ke tempat lain pulak..harap2 tak ada apa2 yg menghalang & harap2 jugak semua group budak biadap dpt join sekali kali ni..insyallah...
last month aku p melawat bekas cikgu aku masa form 4...after 8 tahun baru la kami dapat berjumpa semula..lama tuuuuu...dah mcm jejak kasih je..hahahah..aku p dgn member2 budak biadap..khaer, diela, qiera..pagi2 kitaorg gerak ke taiping..mula2 tu p kaki bukit maxwell hill (bukit larut)..perghhh ramai giler org..tiket naik ke atas bukit sold out pukul 8 lg..teringin jugak nak naik atas..dorg kata best..tp hari tu aku juz bergambar sakan kat kaki bukit je la..(tak sah kalau tak brgambar kan....)then terus gerak ke taman tasik taiping..time utk berkelah tepi tasik...yaaahhooo....best giler..semua org tengok je kitaorg dok atas tikar makan tepi tasik..mesti dorg kata kitaorg buang tabiat..tapi kami AKK 'ada kami kisah'...hahaha..makin lama makin ramai pengunjung..& yg bestnyer makin ramai yg dtg bwk tikar makan tepi tasik...hahahaha..lepas kenyang time utk tunjuk bakat...hahahaha..posing habis kat tepi tasik siap bawak payung lagi...hahahaha...(tak sah kalau tak bergambar kan...hahahaha...)penat bergambar kitaorg pun bergerak ke rumah cikgu rozana..cikgu pun dah berkali2 call suruh dtg rumah dia...(rindu kat kitaorg la tu kan...hehehehe..)sampai je..perghhh...rasa mcm mimpi je jumpa balik...mmg jejak kasih la kitorg dgn cikgu..dok sembang2 baik punyer kat rumah cikgu..semua citer keluar tambah2 kenangan masa kat sekolah..lawak2...yg bestnyer cikgu ingat lagi semua kenangan dgn kitaorg..semua dia citer balik...yg baik, yg agak memalukan pun terselit...(merah muka jap...huhuhuhu...)cikgu belanja makan pizza + buah-buahan tempatan + cendol..tq cikgu..hehehehe...lepak2 then time utk bergambar (bergambar lagi...tak sah...!!...hahaha..)lama lepak, kami pun mintak izin balik...dah lambat sgt...nnti cikgu kata kami tak reti2 nak balik pulak...hahahahaha..(pandai2 je aku ni...)..
dalam 2,3 bulan ni ada hari2 yg sungguh indah & ada hari2 yg tak berapa nak cantik aku lalui...ada lg citer yg aku nk share tp rasanyer cukup setakat ni je dulu..terasa malas la pulak nk menaip dh...hahahahaha...nanti next entry aku up picture2 aku & group budak biadap...gempaq habis...(perasannnn....)hahahaha..
sebelum aku mengakhiri warkah tak bersuara ni, aku nk ucapkan tq banyak2 kat viewer yg menyinggah ke blog aku ni...walaupun tak sekerap dulu aku update blog ni tapi aku sedaya upaya utk berkongsi citer dgn semua...aku masih sygkan blog aku ni...sampai disini dulu..jumpa next entry...salam sayang dari aku, tuan blog...muahhhhh....
09 January 2012 | 1 KoMeN |