twitter

assalamualaikum semua..



agak lama aku tak update blog aku ni..cuma usha2 mcm tu je..bukan tak ada ceriter tp sebetulnyer aku malas..malas utk menaip..penat utk mengadap komputer..seharian keje aku mengadap komputer..bila balik rumah aku jadi malas & penat..hhmmm...tapi malam ni aku rajin utk menaip sebab hari ni aku cuti & sekarang ni aku ada di kampung..desa tercinta...ahhhh...lega & lapang otak aku...



minggu ni tersangat lah teruk bagi aku..terlalu banyak tekanan, cabaran, dugaan & ujian..penat giler aku menanggungnyer..semuanyer berkaitan dgn tempat kerja..hhhmmmm..semakin hari semakin kuat hati aku memberontak ingin mencari kerja baru..aku dah tak tahan lagi utk bekerja kat sini lagi..rasa nak menangis..tapi aku tahan & pendam je dalam hati..& kat sini je tempat aku meluahkan segala isi hati aku...



aku sangka bila di transfer ke tempat baru, keadaan akan lebih baik rupa2nyer jangkaan aku meleset sama sekali..keadaan sama juga seperti sebelumnyer..tertekan...aku semakin tawar hati..



dua hari lepas, ada customer dtg ke kaunter utk urusan fd..mula2 dia nak close fd, then open new fd & selebihnyer buat bc..asalnyer itu bukan customer aku tp disebabkan salah sorg staf di sebelah aku tu tak dpt nak attend, so aku dgn rela hati membantu..lagipun customer semakin ramai..jadi aku malas nk berkira sangat..aku terima customer tu..aku dgn penuh hati2 buat transaction customer tu step by step tapi malangnyer tersangkut..makna kata, fd customer tu tak boleh ditutup..puas aku mencuba berkali2 tapi proses tak berjaya..duplicate not allowed..aku tak puas hati, aku cuba sekali lagi...still sama..aku dah buntu, mintak tolong dgn akak tu..dia pn confuse & hairan...lepas berkali2 mencuba baru dia perasan yg account tu under suspended & tak boleh di duplicate tarikhnyer sebab utk transaction customer sebelum tu aku dah key in tarikh tu..barulah aku faham kenapa proses tak berjaya..settle semua tu, time utk aku open semula fd baru..sedang aku key in segala data, OIC branch jerit dari tempat dia..."Saifffff...kenapa attend customer lebih dari 1 hour hah..!!!'..aku buat bodoh je...dalam hati aku kata "pungguq hang..ingat aku duk goyang kaki ke..??..dia tau nak jaga pungguq dia je..."aku terus buat kerja aku...tak lama lepas tu OIC branch aku tu dtg ke tempat aku bagitau customer dah lama tunggu..time of waiting dah over limit...hati aku mula panas...ada mata siap pakai spek mata tp tak nampak aku tengah buat apa..dia ingat senang ke nak buat 3 transaction dlm masa yg singkat..memang b****ng tahap b*** dia tu...yg paling aku tak boleh tahan bila dia kata "dah berbulan keje tapi masih lembab tak reti buat lagi transaction lagi.."memang panas giler telinga & hati aku...nak je aku sound balik tapi bila fikir ada customer aku diam & pendam je dlm hati..memang malang aku dpt OIC branch yg b****ng macam tu..dia tak pernah tau susahnyer jd kerani..yg dia tau nak jaga nama dia, pungguq dia yg tak cuci tu je...susah org bawahan dia tak pernah fikir...abg ** yg duduk sebelah aku tu pun back up aku dari terus kene bambu dgn b*** tu...tapi yg kesian **, staf yg duduk sebelah aku tu pun jd mangsa mulut b*** tu...kesian dia..lastnyer semua transaction siap...aku hantar kat b*** tu utk di sign...dia masih berleter mcm b*** berak tak lepas...aku buat bodoh je..siap tak pandang muka dia...hari tu memang aku moody...begitu jugak dgn **..abg ** pulak tak habis2 cuba nak berlawak dgn aku...aku tau dia rasa bersalah sbb tolak customer tu kat aku...aku tak kisah sbb adat berkerja kene tolong menolong..kita tak tahu bila time kita akan susah...aku tak ambil hati pun..apa2 pun aku berterima kasih dgn abg ** sebab back up aku dari b*** mabuk tu..tak lupa jugak kat kak ** sbb tolong aku settle masalah proses transaction fd tu..jugak kat ** sebab sama2 faham isi hati masing2..sori ** sbb aku ko kene bambu dgn b*** betina tu...balik rumah aku moody je...huhuhuuh...



keesokan harinyer, mood aku masih mcm semalam...rasa meluat nak tengok muka OIC branch aku tu...aku buat bodoh je bila dia cakap dgn aku..mcm tu jugak dgn **..masuk telinga aku keluar telinga kalai...hahahahaha...aku dgn ** siap kutuk2 b*** betina tu...siap kata "kalau tak suke kat kami berdua, kalau rasa kami staf paling lembab, hantar kami berdua balik branch lama...kami tak kisah..."caya la **...hari ni ceriter baru pulak....petang tu aku short duit around rm100...puas aku mencari tapi still tak jumpa...aku cast boucer tp still tak jumpa...abg ** pun tolong aku cast baucer...tolong kira duit aku...sir ** pun sama..** siap tolong casting baucer aku..kak ** pun tolong...aku jenuh fikir sama ada aku tersilap bg kat customer @ tak...tapi aku yakin aku tak silap...sampai ke petang aku mencari..semua org dok tolong aku...semua buntu...aku dah risau dh...mati la aku kalau tak jumpa duit tu...kopak aku kene ganti...aduyaiii...lastnyer, before aku hantar duit ke cashier, aku spin semula bundle duit aku..rupa2nyer duit aku termasuk dlm box tu...hehehehe...aku tergelak...semua staf pun gelak...aku say sorry kat semua...memang salah aku sebab careless...hehehehe...tapi apa2 pun aku ucapkan terima kasih kat abg **, **, kak **, sir ** sebab tolong aku..thanx a lot & sorry...huhuhu...



hhhmmm....semalam mood aku masih tak ok...aku rasa menyampah dgn OIC branch aku tu...tak tahan rasanyer rasa meluat aku..tak tahu sampai bila aku harus di uji mcm ni...aku dah tak tahan lagi..hhmmmmm....



hari ni aku di kampung..terasa tenang otak aku...malas nak fikir pasal tempat kerja...huhuhuhu..& rasa malas nak balik semula ke sana...



aku rasa sampai sini je coretan aku..nanti aku up lagi ceriter trbaru aku...terima kasih kerana sudi brkunjung ke blog aku ni...jumpa lagi...



salam kasih & sayang utk semua...



16 September 2011 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment