twitter

minggu ni agak kurang memberangsangkan....rasa tak bersemangat nak buat apa pun tapi demi keberlangsungan hidup aku teruskan jugak...cewah ayat...tak tahan...hahahahaaha..seyes minggu ni tak da mood...ada sebab2 yg buat mood aku hilang pergi jauh dari aku...huhuhuhu...


2minggu lepas aku kene ganti staf kat office lain...wah, best giler...aku mula suka & comfort kat sana...ingat nak terus stay permenant kat situ tapi seribu kali sayang...minggu ni kene panggil balik keje tempat asal..hampeh...lemah kaki aku nak melangkah masuk office...alasan yg paling aku rasa tak ada logika yg diberikan oleh mgmt....kat office tu aku tak byk belajar...aku kene maultitask...kene belajar byk benda..so then nanti senang nak hantar ke office lain...tak malu la pihak mgmt kalau aku tahu semua benda...lagi satu sebab nak confirm permenant aku...dalam hati aku kata....HUH!!!!!...MULTITASK LA SGT...!!!..MCM CELAKA....panggil aku balik sebab nak mintak aku settlekan call customer yg tak reti2 nak datang ambik dokumen dorg wlpun dah beberapa kali remind...setakat buat call, multitask ke tu..???..dah tak ada staff lain ke boleh buat call???staff lain tu bisu ke???tak reti cakap over phone???...kononya semua staf bz...habis tu aku ni free la???duk goyang kaki kat office tu???duk bertepuk tampar, nyanyi2 dgn senang hati la...meluat aku dengar reason yg tak masuk akal...sampai hari ni tak jugak confirm2 aku...berpuluh2 kali dngar nak confirm tapi tak jugak nampak surat hitam putihnyer...kalau bab menipu serah la kat dorg...kalau mulut macam celaka, hati apatah lagi...CELAKA LAKNAT la....pergghhh....marah giler hati aku....tapi sori la...jgn ingat aku diam, aku ikut je...kali ni jgn harap aku nak stay lama2 kat office...cukup time aku balik..tak da maknanyer nk OT..bukan boleh claim pn...kalau bab2 nk kerah tenaga org, serah je kat mgmt...kali ni, ikut style aku...sharp je, on time aku balik...settle tak settle keje sambung esok...buat apa aku nak perhamba diri aku kat company kalau semuanya mcm GAMPRENG..!!!


lagi satu, dorg suruh join event2 yg company adakan...hah!! sori...selagi tak dapat surat confirm, jangan harap aku nak join...nanti jadi macam dulu...elok2 aku serah seluruh jiwa & raga aku kat company last2nyer kene end kontrak..apa yg aku dapat???penat, tak berbaloi langsung...menderita aku 7 bulan jd penganggur terhormat...menyesal sgt2...sekarang ni ikut hati aku...kalau aku rasa nk join, aku join...kalau aku rasa nak buat, aku buat...selagi tak da sign surat confirm, selagi tu aku tak kan serahkan jiwa aku kat situ....pengalaman lama mengajar aku erti hidup...jgn mudah percaya dgn sekeliling...


berbalik dgn tempat keje 2minggu lepas...best siot..staf semua ok...seyes seronok...dorg pun mintak aku stay kat situ sebab dorg mmg short staf...aku dgn hati yg terbuka, tangan yg mendaha la nak stay kat situ...tapi tu la...mgmt kacau...actly kat mana2 pun sama..asalkan ada kemahuan nak belajar...tak payah nak tggu duduk kat office besar...orang kalau nak mnipu ni macam2 cara...aku cakap A, dorg putar jadi B2Z...memang kalah la aku sebab aku tak terror sgt nak menipu, cakap putar belit ni...tambah plak kalau yg spesis b***...utk kesenangan dorg je la...tak fikir dh org lain...aku sabar je la...sekarang ni dah balik mcm dulu..tak macam 2minggu lpas dah..tak bersemangat dh...tiap hari masuk office aku mesti tak sabar nak tunggu time rehat dgn balik je...mata aku asyik tengok jam je...tak sabar2 nak blah dari neraka dunia tu...huhhuhuhuhu....


sekarang ni dalam hati panas je..dok membara lagi....dalam diam2 aku buat keje, hati aku memang tak habis2 sumpah seranah...Tuhan ampunkan aku...Kau je tahu perasaan hati aku...ampunkan aku..berkati kerja aku...amin....huhuhuhuhu
20 March 2011 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment