twitter

huhuhu...pejam celik, pejam celik dah sebulan aku keje kat sini...dah sebulan jugak aku migrasi kat sini...dah sebulan jugak aku kene tinggal...genap semuanyer sebulan...dalam sebulan tu, bese la tawa dalam tangis...gembira dalam sedih...bahagia dalam derita...semuanyer berpasangan...hhhmmm....nak tak nak aku kene terima...redha dan pasrah...kene kuat..kene tabah...tu yg aku tengah buat...belajar terima kenyataan...huhuhuhu...
pasal keje...semua ok..cuma kadang2 aku sikit tak puas hati dgn cara management dorang ni...aku tau la aku ni budak baru tapi tolong la jangan tolak tarik aku sana sini...macamne aku nak belajar kalau macam tu...suruh aku belajar semua benda dgn cepat...giler ke apa dorang ni...aku ni manusia..bukan robot...aku perlukan masa utk semua benda baru ni...kalau betol la nak aku tau semua benda bagi la aku training yg proper...at least bagi aku focus dalam satu2 hal dulu..bukannyer tolak sana sini...kalau macam tu bagi 3 bulan training pn aku tak pandai2...staff2 lain semua kata aku ni ikut sgt ckap pihak atasan...aku tak tegas...tak reti nak melawan...elloooooo...korang boleh la cakap mcm tu sebab korang dah confirm jadi staff...aku ni baru percubaan....nak suruh lawan cakap org atas..nak suruh aku kene benti keje ke???..cakap senang...macam la korang dulu tak pernah jadi macam aku...huh..!!!..kadang2 bengang je dgn dorg ni...cakap tak nak guna otak...ikut sedap mulut...aku tak faham dgn management dorg ni sebenarnyer...aku cuma boleh katakan berterabur dan tak sistematik...tu je yg aku dpt simpulkan...huhuuhuuhuhu...lagi satu., ada la sorg officer ni...meluat pulak aku dgn dia ni...ingat dia officer boleh buat sesuke hati dia je...bosan dengan lawak bodoh dia tu...sekali sekala melawak boleh la tapi kalau dah selalu sangat buat lawak yang sama...naik meyampah aku...jgn sampai 1 day aku terus benci dgn dia..aku senang je...tak suke aku sudah...aku pun boleh buat macam tu jugak...jangan ingat diam2 aku sebab aku lemah...aku diam sebab aku masih under percubaan..belum confirm lagi jadi staff..tak kan nak melawan org atasan kot..tu macam nak tutup periuk nasi sendiri...tunggu la bila semua dah settle nanti..tau la aku nak ajar orang tua tak cukup nak matang walaupun dah kawen...huh...!!!...
dah tutup citer tu...panas hati je pikir...huhuhu...beralih pada kehidupan aku kat tempat baru...kalau nak tau, dunia aku hanya rumah dan tempat keje..sesekali je keluar..tu pun tak jauh sekitar tempat tinggal aku je..p beli barang je...huhuhuuhu...aku kat sini belum ada kawan yg betol2 rapat...yg betol2 boleh keluar sama2...memang tak ada lagi dan aku rasa macam tak perlukan semua tu buat sementara ni...hhhmmm....mesti ramai tanya kenapa aku jadi macam kera sumbang...ibarat katak bawah gelas...semua tu kerana DIA...DIA yang buat aku jadi macam ni..DIA yang mulakan semua ni...aku perlukan masa utk jadi seperti dulu...huhuhuhuhuu...so sekarang biarkan aku macam ni...dunia aku cuma rumah dan tempat keje...tak lebih, tak kurang...huhuhhuhu...
next week aku nak balik kampung...weeeeeeeeee...tak sabar...sejak aku tinggal kat sini, kalau boleh tiap2 hujung minggu, aku nak balik kampung je...bagi aku kat sini dah tak ada apa dah lagi..hanya ada kenangan pahit yg aku tak mampu nak lupakan...huhuhuhuhu...
orite la...setakat ni je lah citer aku..next time aku up citer baru pulak...adiiiooosss semua....daaaaaaaaaa.............
30 January 2011 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment