twitter

TUHAN,

KAU YANG MENYUSUN,

AWAL DAN AKHIR,

GERAK NAFAS KU...



TUHAN,

KAU YANG MENGETAHUI,

TERSIRAT DAN TERSURAT,

PERJALANAN HIDUP KU...



TUHAN,

LIHATLAH AKU,

TERUMBANG AMBING,

DIHUJUNG WAKTU,

MERAI CINTA DUNIAWI...


TUHAN,

AMPUNKAN AKU,

INSAN HINA BERDOSA,

JANGAN TINGGALKAN KU SENDIRI...


TUHAN,

AKU MERAYU PADA-MU,

TABAHKAN HATI INI,

BERI AKU PELUANG JUGA HIDAYAH,

AKU INGIN KE SYURGA-MU...



**HAKCIPTA TERPELIHARA 'SAIFHAQIEM'

**8 JULAI 2011/7.30 PM/JUMAAT
03 December 2011 | 0 KoMeN |
assalamualaikum semua..



agak lama aku tak update blog aku ni..cuma usha2 mcm tu je..bukan tak ada ceriter tp sebetulnyer aku malas..malas utk menaip..penat utk mengadap komputer..seharian keje aku mengadap komputer..bila balik rumah aku jadi malas & penat..hhmmm...tapi malam ni aku rajin utk menaip sebab hari ni aku cuti & sekarang ni aku ada di kampung..desa tercinta...ahhhh...lega & lapang otak aku...



minggu ni tersangat lah teruk bagi aku..terlalu banyak tekanan, cabaran, dugaan & ujian..penat giler aku menanggungnyer..semuanyer berkaitan dgn tempat kerja..hhhmmmm..semakin hari semakin kuat hati aku memberontak ingin mencari kerja baru..aku dah tak tahan lagi utk bekerja kat sini lagi..rasa nak menangis..tapi aku tahan & pendam je dalam hati..& kat sini je tempat aku meluahkan segala isi hati aku...



aku sangka bila di transfer ke tempat baru, keadaan akan lebih baik rupa2nyer jangkaan aku meleset sama sekali..keadaan sama juga seperti sebelumnyer..tertekan...aku semakin tawar hati..



dua hari lepas, ada customer dtg ke kaunter utk urusan fd..mula2 dia nak close fd, then open new fd & selebihnyer buat bc..asalnyer itu bukan customer aku tp disebabkan salah sorg staf di sebelah aku tu tak dpt nak attend, so aku dgn rela hati membantu..lagipun customer semakin ramai..jadi aku malas nk berkira sangat..aku terima customer tu..aku dgn penuh hati2 buat transaction customer tu step by step tapi malangnyer tersangkut..makna kata, fd customer tu tak boleh ditutup..puas aku mencuba berkali2 tapi proses tak berjaya..duplicate not allowed..aku tak puas hati, aku cuba sekali lagi...still sama..aku dah buntu, mintak tolong dgn akak tu..dia pn confuse & hairan...lepas berkali2 mencuba baru dia perasan yg account tu under suspended & tak boleh di duplicate tarikhnyer sebab utk transaction customer sebelum tu aku dah key in tarikh tu..barulah aku faham kenapa proses tak berjaya..settle semua tu, time utk aku open semula fd baru..sedang aku key in segala data, OIC branch jerit dari tempat dia..."Saifffff...kenapa attend customer lebih dari 1 hour hah..!!!'..aku buat bodoh je...dalam hati aku kata "pungguq hang..ingat aku duk goyang kaki ke..??..dia tau nak jaga pungguq dia je..."aku terus buat kerja aku...tak lama lepas tu OIC branch aku tu dtg ke tempat aku bagitau customer dah lama tunggu..time of waiting dah over limit...hati aku mula panas...ada mata siap pakai spek mata tp tak nampak aku tengah buat apa..dia ingat senang ke nak buat 3 transaction dlm masa yg singkat..memang b****ng tahap b*** dia tu...yg paling aku tak boleh tahan bila dia kata "dah berbulan keje tapi masih lembab tak reti buat lagi transaction lagi.."memang panas giler telinga & hati aku...nak je aku sound balik tapi bila fikir ada customer aku diam & pendam je dlm hati..memang malang aku dpt OIC branch yg b****ng macam tu..dia tak pernah tau susahnyer jd kerani..yg dia tau nak jaga nama dia, pungguq dia yg tak cuci tu je...susah org bawahan dia tak pernah fikir...abg ** yg duduk sebelah aku tu pun back up aku dari terus kene bambu dgn b*** tu...tapi yg kesian **, staf yg duduk sebelah aku tu pun jd mangsa mulut b*** tu...kesian dia..lastnyer semua transaction siap...aku hantar kat b*** tu utk di sign...dia masih berleter mcm b*** berak tak lepas...aku buat bodoh je..siap tak pandang muka dia...hari tu memang aku moody...begitu jugak dgn **..abg ** pulak tak habis2 cuba nak berlawak dgn aku...aku tau dia rasa bersalah sbb tolak customer tu kat aku...aku tak kisah sbb adat berkerja kene tolong menolong..kita tak tahu bila time kita akan susah...aku tak ambil hati pun..apa2 pun aku berterima kasih dgn abg ** sebab back up aku dari b*** mabuk tu..tak lupa jugak kat kak ** sbb tolong aku settle masalah proses transaction fd tu..jugak kat ** sebab sama2 faham isi hati masing2..sori ** sbb aku ko kene bambu dgn b*** betina tu...balik rumah aku moody je...huhuhuuh...



keesokan harinyer, mood aku masih mcm semalam...rasa meluat nak tengok muka OIC branch aku tu...aku buat bodoh je bila dia cakap dgn aku..mcm tu jugak dgn **..masuk telinga aku keluar telinga kalai...hahahahaha...aku dgn ** siap kutuk2 b*** betina tu...siap kata "kalau tak suke kat kami berdua, kalau rasa kami staf paling lembab, hantar kami berdua balik branch lama...kami tak kisah..."caya la **...hari ni ceriter baru pulak....petang tu aku short duit around rm100...puas aku mencari tapi still tak jumpa...aku cast boucer tp still tak jumpa...abg ** pun tolong aku cast baucer...tolong kira duit aku...sir ** pun sama..** siap tolong casting baucer aku..kak ** pun tolong...aku jenuh fikir sama ada aku tersilap bg kat customer @ tak...tapi aku yakin aku tak silap...sampai ke petang aku mencari..semua org dok tolong aku...semua buntu...aku dah risau dh...mati la aku kalau tak jumpa duit tu...kopak aku kene ganti...aduyaiii...lastnyer, before aku hantar duit ke cashier, aku spin semula bundle duit aku..rupa2nyer duit aku termasuk dlm box tu...hehehehe...aku tergelak...semua staf pun gelak...aku say sorry kat semua...memang salah aku sebab careless...hehehehe...tapi apa2 pun aku ucapkan terima kasih kat abg **, **, kak **, sir ** sebab tolong aku..thanx a lot & sorry...huhuhu...



hhhmmm....semalam mood aku masih tak ok...aku rasa menyampah dgn OIC branch aku tu...tak tahan rasanyer rasa meluat aku..tak tahu sampai bila aku harus di uji mcm ni...aku dah tak tahan lagi..hhmmmmm....



hari ni aku di kampung..terasa tenang otak aku...malas nak fikir pasal tempat kerja...huhuhuhu..& rasa malas nak balik semula ke sana...



aku rasa sampai sini je coretan aku..nanti aku up lagi ceriter trbaru aku...terima kasih kerana sudi brkunjung ke blog aku ni...jumpa lagi...



salam kasih & sayang utk semua...



16 September 2011 | 0 KoMeN |
**DELETED**
23 August 2011 | 0 KoMeN |
pergghhhhh....!!!!!....


assalamualaikum...baru bg salam...hehehehe...lama giler tak update blog aku ni...bersawang dgn labah2...hahahaha...


bukan tak nak update tp sibuk..blik keje je penat...maklum la dh keje kat tempat baru...huhuhu..byk benda yg berlaku semenjak aku jrg update blog ni...tak sempat nk share...so byk la yg terlepas...hahahaha...tak kisah la..asalkan aku tak lupa blog aku ni..kannnnn....


bulan puasa datang lg...kali ni bulan ramadhan jatuh lg di bulan ogos...bulan yg penuh dgn kesedihan bg aku...walaupun dh 2 tahun berlalu tp kesannya masih aku ingt sampai ke hari ni...


al-fatihah buat arwah amir...semoga kau tenang di sana...semoga kau sejahtera di atas sana..aku sentiasa doakan yg terbaik utk kau...pengorbanan kau terlalu besar..semoga Tuhan merahmati diri kau...insyallah...amin...buat ash, semoga sihat selalu..aku doakan ingatan ko pulih seperti biasa...aku tau kau tak ingat lg aku sape..tp aku tetap doakan utk diri kau...utk khai, semoga diberi kesihatan yg lebih baik...hidup gembira dan bahagia...aku doakan utk diri kau selalu...hope ikatan persahabatan kita kekal utk selamanyer...insyallah...


keje baru aku...hhhmm...permulaan hidup baru aku...mmg payah & menderita tp aku tahan & sabar je...nak buat mcmne dh tu yg aku pilih..dulu terkinja2 sgt nk keje kat situ..skrg rasakan la..padan muka...tahan je la....huhuhuhu...tp alhamdulillah, sejak keje kat situ rezeki tak pernah putus..aku masih berupaya bg duit kat parent aku, bayar hutang...sara diri sendiri...huhuhuu..


dlm tahun ni aku sdg menanti berita baik dr 1 of company...tak sabar...harap2 berita yg aku terima meenggembirakan & tak menghampakan aku...aku dh usaha dgn gigih utk ni...huhuhu...


pe lg ek nk tulis...???..rayer tahun ni, aku sambut secara besederhana je...walaupun dh keje, aku kene jugak brjimat cermat...utk masa depan yg belum pasti lg...bukan kedekut k...hehehehe..


tu je kot citer aku kali ni..next time update lg...


daaa....love u.....


wasalam....
21 August 2011 | 1 KoMeN |
Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
07 June 2011 | 0 KoMeN |
hhmmm...tak tau nak taip pe utk entry baru tapi malam ni mcm bosan..gatal2 tangan bukak blog..dah alang2 tu btter aku taip something...eerrmmmm...dah 4 bulan aku keje kat sana sbg frontliner tapi tak tahu nape aku masih belum serasi sepenuhnyer...aku cuba yg terbaik tp entah...belum lg meresap dlm jiwa aku...aku tak tahu apa yg aku kene buat utk terima sepenuhnyer keje ni dgn redha & ikhlas...bukan aku tak cuba..dah berkali-kali aku cuba tapi hati tetap macam tu...kadang-kadang aku fedup dgn kehidupan aku..penuh dgn dugaan...aku dah terasa penatnyer..tapi dalam penat aku bertahan...bertahan...& bertahan...sampai la 4 bulan aku terus bertahan...penatnyer Tuhan je yg tahu...mampu ke aku tanggung smua ni lagi??? aku tak sanggup..seyes tak sanggup tapi Tuhan tetap terus menguji aku...terasa lemah sgt2...huhuhuhuhu..kdg2 rasa nak nangis tapi aku tahan...bila aku berciter pada orang lain tapi dorg tak faham...dorg cuma nampak luaran tp dalamannyer dorg tak pernah tahu...dgn sape aku nak berciter..???huhuhuhuhu..

aku tak pernah minta lebih cuma makbulkan je impian & cita2 aku..tu je..tak lebih, tak kurang...tapi doa aku....entah la....hhhmmm...

16 May 2011 | 0 KoMeN |
salam semua...hari ni aku ada citer baru nk kongsi dgn korg semua...kalau di tengok kat tajuk entry mcm gempaq je..tapi ni bukan kisah cinta aku..hehehehe...aku pilih tajuk ni sebab citernyer ada la kene mengena dgn pelakon wanita dlm filem yg terlaris lg gempaq ayat-ayat cinta...tak byk pun kenenyer..cuma sipi...hahahaha...

aku selalu terfikir bila ternampak gadis/wanita yg bertudung litup & berpurdah, yg cuma nmpk mata je, mcmne mereka ni makan/minum di gerai2..??..aku selalu terfikir cara mereka menyuap nasi & menyedut air...tak pernah nampak pun..& lagi 1 aku terfikir kenapa mereka pakai mcm tu..??..(selain alasan tuntutan agama)..mungkin wajah mereka tak secantik perempuan lain yg pandai bermakeup sakan...hhhmmm....sampai semalam aku tak pernah dapat jawapannyer...tapi....jengjengjeng...tengahari tadi aku dah dpt jawapan kot...hahahaha..

sedang aku makan tengahari time lunch kat gerai tepi jalan...sdang aku menunggu menu yg aku order...tiba2 lalu 2 org gadis yg bertudung litup labuh...tampak sopan & muslimah sgt...yg sorg tu pakai penutup mulut gaya purdah..juz nampak mata je...yg sorg tu cuma brtudung saja...mata aku pun asyik mencuri2 pandang...mereka duduk & order makanan kat situ..sambil2 bersembang dgn sorg lagi staff, mata aku menjeling kat mereka..air yg mereka order sampai..makin aku tengok la sbb tak sabar nak tau mcmne yg gadis berpurdah tu minum...mula2 dia biarkan je air tu..mungkin malu agaknyer...aku makin tak sabar..menu yg aku order sampai..aku pun menjamah makanan..lapar kot...hehehehe...tp mata aku sekejap2 pandang gadis tu...lambat la pulak dia nk minum..sabar...sabar...sabar...kunyah...kunyah...kunyah...tup..tup..tup...gadis tu tarik pelindung mulutnyer utk minum...masyallah...!!!!...terhenti sekejap santapan aku...seyes...cantik sgt gadis tu...lembut je muka dia..nampak tenang...mmg dia gadis berpurdah yg tercantik aku pernah jumpa di depan mata...sampai skrg ni aku ingt lg muka dia...perghhh...!!!...boleh giler bayang kot...mmg jelita, anggun & ayu...tak tau nak puji mcmne dah ni...10 out of 10 aku bagi kat dia..kalau masuk pertandingan miss malaysia, confirm dia menang...memang cantik...huhuhuhu...then aku sambung makan aku sambil sesekali, duakali, tigakali aku pandang kat dia...mungkin dia perasan aku asyik menjeling kat dia sbb dia mesti akan tunduk bila mata dia terpandang muka aku...tah2 dlm hati dia kata aku ni perogol bersiri...hahahahaha...uish..ganas sgt ke muka aku ni...???...hehehehehe...ala bukan nak buat apa pun, cuma pandang cuci mata...kahkahkahkah...

k la..melalok pulak aku...sampai sini je..kita jumpa next entry pulak..chou...!!!


03 May 2011 | 2 KoMeN |

actually blog aku under contruction...!!!...akan berwajah baru....coming soon....!!!!..TQ...
01 May 2011 | 0 KoMeN |
Entry kali ni aku nak share dgn korang tentang drama & filem dari air tangan pengarah yg aku anggap terhebat & kreatif- KB @ KABIR BHATIAR-
Hasil kerja dia memang power & ada aura tersendiri…aku bukan je suke dgn jln citer dia tp jugak set pengambaran dia, para pelakon yg dia pilih, dialog2 yg di garap, lagu2 latarbelakang cerita…semuanyer terbaeeekkkkk….tak lupa jugak kerjasama dia dgn penulis skrip dia…memang gandingan hebat..aku memang jatuh cinta dgn karya dia ni…tengok banyak kali pun aku tak jemu kot…hahahaha…
Sini aku share sikit filem & drama yg berjaya mencuri hati aku…tak lupa jugak dialog mantap yg menarik perhatian aku…






Filem :- Cinta
Pelakon :- Dato’ Rahim Razali, Fatimah Abu bakar, Nanu Baharudin, Que Haidar, Sharifah Amani, Piere Andre, Rita Rudaini, Rashidi Ishak, Fasha Sandha, Eizlan Yussof
Sinopsis :-
Bertemakan cinta, filem ini menceritakan lima pasangan dengan kisah masing-masing di kota yang indah - ada yang sedang mencari cinta, ada yang bertemu cinta dan ada yang kehilangan cinta. Menerusi film ini, cinta dapat juga dilihat dari pelbagai sudut - cinta suami isteri dan anak, kasih sayang di antara adik beradik dan juga cinta di antara warga emas. Setiap cerita adalah berbeza dan unik, namun setiap watak berkait menerusi keadaan dan peristiwa.

Dialog :- Scene Dato’ Rahim Razali dgn Fatimah Abu Bakar




“Isteri bukan hak milik, tapi anugerah..”






Filem :- Sepi
Pelakon :- Afdlin Shauki, Vanidah Imran, Nasha Aziz, Baizura Kahar, Sean, Piere Andre, Rizman Khuzaimi, Tony Eussof, Eja
Sinopsis :-
Filem drama romantik ini mengisahkan tiga orang yang berasingan mengenal erti CINTA, KEHILANGAN dan KESEPIAN. Adam, seorang tukang masak berjaya, meluaskan kerjayanya dengan mereka hiasan masterpiece untuk majlis perkahwinan. Tetapi dengan segala kejayaan beliau masih membujang dan belum bertemu dengan pasangannya sendiri. Kemudian seorang jejaka bernama Sufi yang sekian hari cuba melenyapkan memori pemergian isterinya yang telah mati. Akhir sekali Imaan seorang penulis teater muda yang menjadikan pentas teater sebagai tapak memahami masa silamnya dan kupasan demi kupasan kedalam masa depannya sendiri. Ketiga-tiga mereka akhirnya berkait didalam satu insiden dramatik yang akan merubah kehidupan mereka buat selamanya.
Dialog :- Scene Eja dgn Tony Eussof



“awak ni lari meninggalkan sesuatu atau awak lari kepada sesuatu..??”





Drama :- Nur kasih
Pelakon:- Tiz Zaqiyah, Remy Ishak, Fizz Fairuz, Umi Nazeera, Sharifah Sofia, Ayu Raudah
Sinopsis :-
Mengisahkan bagaimana pengorbanan seorang wanita yang nasibnya ditentukan oleh permintaan keluarga, dikahwinkan pada usia yang agak muda dengan lelaki yang tidak dicintai, mengalami masalah rumah tangga yang agak teruk kerana suami yang tidak bertanggungjawab dan terpaksa melalui liku-liku hidup bersendirian, digantung tak bertali pada suatu tempoh masa yang agak lama sebelum mendapat kembali nikmat cinta dari seorang suami tersayang. Begitu juga pengorbanan seorang abang yg terpaksa menguburkan niat untuk mengahwini seorang gadis yang diminati demi kebahagian adik nya dan demi permintaan seorang ayah. Selain itu, turut di garap kisah penyesalan seorang lelaki terhadap kesilapannya yang asalnya bertuhankan keegoan dan nafsu semata-mata, menyebabkan penderitaan teruk pada dua hati yang tidak bersalah.
Dialog :- Scene Dato’ Jalaludin Hassan dgn Liza Othman


“abg tak ada apa nak bg pada jah…”
“jah tak nak apa2 bang...”
“selalu ckp mcm tu…isteri org ada intan belian…isteri abg..??”
“isteri abg ada abg…”





Drama :- Gemilang
Pelakon :- Shaz Jazle, Tiz Zaqiyah, Tasha Shila, Kamal Adli
Sinopsis :-
GEMILANG menyingkap perjuangan seorang pemuda untuk membela nasib golongan pelajar yang terpinggir dengan menubuhkan sekolah swasta yang pertama (Insititut Gemilang) di kawasan pedalaman pada tahun 1977 bagi menjamin masa depan mereka.
Dialog :- Scene Shaz Jazle dgn Tiz Zaqiyah


“awak org yg nmpk kejayaan dlm kekalahan..awak org yg akan maju kehadapan bila org lain dah berundur…awak org yg tak pernah putus asa bila org lain dah mengalah..itu awak..”



Ni antara daram & filem yg aku minat sampai hari ni…memang superb la citer2 KB…aku suke…aku suke…aku harap lepas ni ada lagi citer2 yg sebaik ini dari KB…sekarang ni tengah tunggu filem NUR KASIH THE MOVIE…akan berada di panggung pada 19 may ni…datang la beramai2 utk menyaksikan kesudahan citer yg disambung dari drama ni…mesti gempaq giler…hahahaha..siap promote…tak tahan…wwwweee……


jangan lupa saksikan filem terbaru dari KB...NUR KASIH THE MOVIE di pawagam yg berhampiran k...chou...!!!
27 April 2011 | 0 KoMeN |
aku sdg berkira-kira utk mengubah wajah blog aku ni tp belum berkesempatan lagi...bila balik keje, dh penat..tak da mood nak buat..bila time cuti2 plak, banyak pulak aktivitinyer...asyik bertangguh je...huhuhu..tapi tak apa, 1 day akan berubah jugak wajah blog aku ni...coming soon...tuunnggggggguuu.!!!!
23 April 2011 | 0 KoMeN |
khas utk **...dengarkan..

Didalam sebuah cinta…terdapat bahasa
Yang mengalun indah…mengisi jiwa
Merindukan kisah…kita berdua
Yang tak pernah bisa…akan terlupa

Bila Rindu ini..masih milikmu
Kuhadirkan sebuah..tanya untukmu
Harus berapa lama..aku menunggumu..
Aku menunggumu…

Didalam masa indah…saat bersamamu
Yang tak pernah bisa…akan terlupa
Kenangan masa yang…menghancurkan jiwa
Dengan segenap cinta…aku bertanya

Bila Rindu ini..masih milikmu
Kuhadirkan sebuah..tanya untukmu
Harus berapa lama..aku menunggumu..

Dalam hati kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..aku…
Dalam benak kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..aku…
Masih menunggu….

Bila Rindu ini..masih milikmu…
Kuhadirkan sebuah..
Harus berapa lama…Harus berapa lama…
Aku menunggumu..aku menunggumu..
| 0 KoMeN |
hhmmm...entry kali ni aku nk meluahkan isi hati aku yg lama aku pendam...aku rasa kat sini je tempat yg boleh aku luahkan semuanyer..mungkin aku ada family & kawan2 yg banyak menyokong aku dari dulu sampai sekarang tapi apa yg aku rasa mungkin mereka tak rasa..ada jugak yg mereka tak tahu sebab aku tak pernah berceriter sepenuhnyer...

setiap kali ada berita gembira @ sedih aku akn berkongsi dgn family aku..dgn kawan2 pn ada tapi tak semua...berita paling latest aku dah permenant..baru2 ni aku diiktiraf menjadi warga kerja M...semua staf ucap tahniah & dorg tumpang hepi..family aku pulak sekadar mengucap syukur & kwn2 pulak dgn ucapan tahniah..tapi jauh di sudut hati aku tak ada yg faham betapa menderitanyer aku sepanjang aku kat sini..kalau ikutkan hati aku mmg dh lama aku berhenti kerja tapi mengenangkan hutang, umur, masa depan, family, aku teruskan jugak..biar la aku brkorban kali ni walaupun aku terseksa, menderita...

stiap hari aku bersabar & cuba positifkan diri aku sebelum masuk ke pejabat..berkali2 aku berdoa dalam hati supaya Tuhan permudahkan semuanyer..tapi sebaik je kaki aku melangkah masuk opis semuanyer jadi lemah...aku kuatkan jugak hati aku...aarggghhhhhhhhhhhhh.....payah nyer aku nak berciter kat sini..mcmnyer aku nak interpretasikan perasaan aku ni...????..Tuhan....tlgggggggggglah hamba-Mu ni.......huhuhuhuhhuhuuhu...........
17 April 2011 | 0 KoMeN |



love korang 4ever....kita kawan selamanya...thanx & sorry 4 everything ya...

10 April 2011 | 0 KoMeN |
boleh tak kalau entry kali ni aku nak mencarut maki hamun..???...boleh..??boleh??...tak kira la...blog aku..aku punyer suke la nak buat apa...kalau ada yg tak suka jgn baca blog aku...



dah seminggu ni aku dok tahan, simpan dalam hati...jadi perkasam..membara giler...seyes memang macam celaka housemate aku...aku balik keje, penat2 nak rehat...dia boleh pulak jemput sahabat karib rakan opis dia datang umah dok bersantai depan tv main game...memang macam b***..dok terjerit2...dah time mahgrib..tak ada otak kot???letak kat p****** agaknyer...yg rakan baik sahabat tersayang dia pulak bangang tahap cipan...macam org tak ada rumah...pengemis pun tau jalan balik kot...hang.???bodoh...!!!..bengap...!!!...cilabang...!!!...ni semalam lg gampreng...baik punyer landing main game sampai pukul 1 pagi...c**** btol...aku nak tido kot...dah siang keje penat...aku nak rehat tapi semalam memang p***** dua ekor tu...boleh pulak bersuk ria terjerit2 mcm org tak ada pedoman..memang hilang pdoman hidup pun dua mangkuk tu...yg teman sahabat baik dia tu pulak, awat tak bawk je almari, katil, tilam, bantal, kain baju letak depan tv tu..senang nak golek2...celaka punyer budak..!!!otak sumbat dlm lubang j**** agaknyer..tu yg bengap nak mampus..



sori kalau aku melampau tapi aku tak kira org nak cakap pasal aku..aku bukan hipokrit...kalau aku rasa nk luah, aku akan cakap pe je...ada aku kisah org pk pasal aku..???..tak suke sudah....



aku tak akan jd mcm ni kalau dorg tak buat hal..aku bukan jenis yg cepat marah..aku pun boleh bertolak ansur tapi kalau dah jd benda yg sama sampai aku rasa menganggugat hidup aku..macam ni la aku...lepas ni tunggu la nasib korang..jgn ingat aku nak duduk diam je...langit tu sebenarnyer tinggi...dgn aku jgn main2...!!!..huh..!!!



last word dari aku...SORRRYYYYYY...!!!!!...
29 March 2011 | 0 KoMeN |
Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan...
Kau suluhkan sinar petunjuk...
Di kala ku kesedihan...
kau ukirkan senyuman...
Dengan penuh sabar memujuk...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh...
Andai hari esok langit akan runtuh...
Tabahlah menjunjung bersamaku...
Andai hari esok dunia gelora...
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu...

Di kala aku tak pasti...
Kau tampil dengan berani...
Membimbing agar lebih yakin...
Dan bila hidup penuh soalan...
Kau berikan jawapan...
Melengkap semua kekurangan...

Tidak mungkin diri ini mampu...
Hidup tanpa doronganmu...






** lagu tok khas buat kitak...kamek sayang kitak selamanya...
26 March 2011 | 1 KoMeN |
lepas keje terus pecut ke jetty..nak balik kampung...wwweee....tiket pukul 8 mlm..nasib baik ada..sementara nak tunggu, aku terpandang tttuuuuuttttt...pergghhh...!!!..nampak eksen...ada aku kesah..!!!...huh..!!!..dekat 45 minit tunggu, bas pun sampai...lega...ingat delay...aku tak tunggu dah, terus naik bas, ambik tempat....kalau aku naik lambat2, nanti tak dapat duduk tepi tingkap...hehehehe...ingatkan sebelah aku kosong tak berpenghuni rupa2nyer.....ttttuuuutttt...yg duduk...aahhhhhh....malu aku...segan kot..heheehehehehe...berdebar2 hati...hahahahaaha....tttuuuttttt.... pelawa aku makan kerepek pisang...alahai...cair kot...kahkahkahkah...tapi aku jual mahal...tolak la konon...dalam hati nak sebenarnyer...kihkihkihkih...sepanjang dlm bas ingat nak sembang dgn....ttttuuuuutttt...tapi kelu la pulak lidah aku ni...+ aku penat sgt...lastnyer aku membuta...tttuuutttt...pun membuta...terus senyap....aku tido sebelah...tttuutttttt....kot...luruh jantung....hahahahaha.....sampai je kat town, aku turun,.....ttttuuutttt...pun turun bas...& kami berpisah...dalam perpisahan tercipta kenangan indah kot....kwahkwahkwah....sapa....ttttuuuttttt....????...rahsia...!!!!..hehehehehe..
25 March 2011 | 0 KoMeN |
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu





** seyes 1st time dengar lagu ni, aku terus jatuh cinta...memang tangkap la kat hati aku...dengar banyak kali pun aku tak jemu...& tiap kali dengar lagu ni, hati aku jadi sedih...aku tak tahu kenapa...huhuhuhuhu...


khas lagu ni untuk org yg aku sayang...sayang aku tak pernah berubah...hati aku masih setia..kamek sayang kitak...love u...miss u...
24 March 2011 | 2 KoMeN |
hampir 3 bulan tak jumpa...hampir 3 bulan tak msg...hampir 3 bulan tak bercakap...hari ni jumpa jugak...aku keluar dgn dia...mula2 brtentang mata...senyap tak bercakap...kaku je suasana..rasa pelik nak bersuara...aku diam...dia diam...banyak soalan yg aku dah rangka dlm otak tapi tak terkeluar kat mulut aku ni...tak tau nape...lastnyer dia yg mulakan dulu...lama2 baru aku ok..tapi msih ada limit...tak macam dulu...mesra pnuh gelak tawa...tapi sekarang formal sepenuhnyer...macam ada jarak @ halangan...dia sakit..sian...tapi aku tak boleh buat apa dah...aku & dia tak macam dulu lagi...aku cuma boleh pandang je...huhuhuhuu...dlm diam aku melepaskan rindu...menatap wajah dia mengubati rasa rindu aku...aku rindu kening dia yg lain dari yg lain tu...tq...tq..tq...sebab bagi peluang utk jumpa lg....seyes terubat rindu aku...
tapi dlm rindu tu, aku mula kenal dirinya sebenar...hhhmmm....aku sedar...aku redha...kalau tu jalan yg dia pilih...aku tak halang...huhuhuhu...
nway tq sebab sudi nk jumpa aku lg...
20 March 2011 | 0 KoMeN |
aku pesan soto ayam bihun...rasa teringin sgt nak rasa sbb dah lama tak makan..so pesan la...tunggu punya tunggu, lastnyer sampai jugak menu yg aku pesan...nmpk sedap..yummyyy..yummyyy...aku pun hirup sup dia..hhmmm...la rasanyer bese je kot..tawar...huhuhuhu...nak tak nak, suka tak suka kena la makan...dah pesan, dah bayar...tak kan nk beli yg baru...nanti kena tunggu...aku pun layan je la...sedang la aku layan kunyah2 isi ayam...tup..tup..tup...ada bendasing aku jumpa dalam mangkuk tu...ada spiderman kot...yekkkk....nak muntah aku...dah separuh mangkuk kot aku telan isi soto barulah spiderman tu timbul...terus aku stop makan...tak lalu aku nak telan dah...kalau ikutkan hati nak je aku jolok tekak keluarkan semuanya...tapi tandas jauh la pulak....tak kan tengah2 org ramai aku nak buang kot...dalam keterpeksaan aku telan je la....harap2 malam ni aku tak berubah jadi spiderman...kepada semua rakyat malaysia, jangan terkejut kalau ada keluar berita akan kemunculan spiderman di malaysia...hahahahahaha...mengarut...!!!..yekkk....!!! soto ayam spiderman bihun...uwekkkk!!!!...
| 0 KoMeN |
hari ni rajin plak aku nak menaip...actly sini je la tempat aku nek meluahkan perasaan pun..kalau citer dgn org lain, bkn dorg faham pun...yg alaminyer aku..bukan dorg....yg aku geram ni bukan pe...adalah sorg hamba Allah ni...kalau tak suka nak kawan dgn aku cakap je terus terang..tak payah nak berdalih2 cari akal...aku ni bukan budak2 tak reti nak faham bahasa...terus terang aku cakap...kalau rasa aku ni tak sesuai nak jd kwn, bgtau direct...aku boleh terima...ni tak bila nk chat kat fb boleh plak terus offline...aku ingt dia out tapi rupanyer dia still online coz aku detect kat comment2 yg dia reply kat status dia...semua dlm jangka masa tu jugak...tolong la...kalau rasa tak nak chat pe salahnyer bgtau aku..balas msg said buz...aku faham..tak la aku kacau...ni tak terus offline tapi comment2 kat status dia boleh plak dia reply...seyes aku benci orng mcm ni...lepas ni aku malas nak layan...jgn sampai aku delete page dia dr acct aku...aku dah cukup baik sabar dgn dia selama ni...aku diam je..tapi kali ni...tah la...aku pun malas nk pk...ko nk melingkup ke apa...ko punyer pasal...aku tak nak ambik tau dah....kepada yg berkenaan harap baca entry aku ni...kalau tak faham, boleh msg aku a.s.a.p. utk fahaman yg lebih detail...aku malas nk terhegeh2 lagi...macam ko je sorg kwn aku...huh!!!-TAMAT-
| 0 KoMeN |
minggu ni agak kurang memberangsangkan....rasa tak bersemangat nak buat apa pun tapi demi keberlangsungan hidup aku teruskan jugak...cewah ayat...tak tahan...hahahahaaha..seyes minggu ni tak da mood...ada sebab2 yg buat mood aku hilang pergi jauh dari aku...huhuhuhu...


2minggu lepas aku kene ganti staf kat office lain...wah, best giler...aku mula suka & comfort kat sana...ingat nak terus stay permenant kat situ tapi seribu kali sayang...minggu ni kene panggil balik keje tempat asal..hampeh...lemah kaki aku nak melangkah masuk office...alasan yg paling aku rasa tak ada logika yg diberikan oleh mgmt....kat office tu aku tak byk belajar...aku kene maultitask...kene belajar byk benda..so then nanti senang nak hantar ke office lain...tak malu la pihak mgmt kalau aku tahu semua benda...lagi satu sebab nak confirm permenant aku...dalam hati aku kata....HUH!!!!!...MULTITASK LA SGT...!!!..MCM CELAKA....panggil aku balik sebab nak mintak aku settlekan call customer yg tak reti2 nak datang ambik dokumen dorg wlpun dah beberapa kali remind...setakat buat call, multitask ke tu..???..dah tak ada staff lain ke boleh buat call???staff lain tu bisu ke???tak reti cakap over phone???...kononya semua staf bz...habis tu aku ni free la???duk goyang kaki kat office tu???duk bertepuk tampar, nyanyi2 dgn senang hati la...meluat aku dengar reason yg tak masuk akal...sampai hari ni tak jugak confirm2 aku...berpuluh2 kali dngar nak confirm tapi tak jugak nampak surat hitam putihnyer...kalau bab menipu serah la kat dorg...kalau mulut macam celaka, hati apatah lagi...CELAKA LAKNAT la....pergghhh....marah giler hati aku....tapi sori la...jgn ingat aku diam, aku ikut je...kali ni jgn harap aku nak stay lama2 kat office...cukup time aku balik..tak da maknanyer nk OT..bukan boleh claim pn...kalau bab2 nk kerah tenaga org, serah je kat mgmt...kali ni, ikut style aku...sharp je, on time aku balik...settle tak settle keje sambung esok...buat apa aku nak perhamba diri aku kat company kalau semuanya mcm GAMPRENG..!!!


lagi satu, dorg suruh join event2 yg company adakan...hah!! sori...selagi tak dapat surat confirm, jangan harap aku nak join...nanti jadi macam dulu...elok2 aku serah seluruh jiwa & raga aku kat company last2nyer kene end kontrak..apa yg aku dapat???penat, tak berbaloi langsung...menderita aku 7 bulan jd penganggur terhormat...menyesal sgt2...sekarang ni ikut hati aku...kalau aku rasa nk join, aku join...kalau aku rasa nak buat, aku buat...selagi tak da sign surat confirm, selagi tu aku tak kan serahkan jiwa aku kat situ....pengalaman lama mengajar aku erti hidup...jgn mudah percaya dgn sekeliling...


berbalik dgn tempat keje 2minggu lepas...best siot..staf semua ok...seyes seronok...dorg pun mintak aku stay kat situ sebab dorg mmg short staf...aku dgn hati yg terbuka, tangan yg mendaha la nak stay kat situ...tapi tu la...mgmt kacau...actly kat mana2 pun sama..asalkan ada kemahuan nak belajar...tak payah nak tggu duduk kat office besar...orang kalau nak mnipu ni macam2 cara...aku cakap A, dorg putar jadi B2Z...memang kalah la aku sebab aku tak terror sgt nak menipu, cakap putar belit ni...tambah plak kalau yg spesis b***...utk kesenangan dorg je la...tak fikir dh org lain...aku sabar je la...sekarang ni dah balik mcm dulu..tak macam 2minggu lpas dah..tak bersemangat dh...tiap hari masuk office aku mesti tak sabar nak tunggu time rehat dgn balik je...mata aku asyik tengok jam je...tak sabar2 nak blah dari neraka dunia tu...huhhuhuhuhu....


sekarang ni dalam hati panas je..dok membara lagi....dalam diam2 aku buat keje, hati aku memang tak habis2 sumpah seranah...Tuhan ampunkan aku...Kau je tahu perasaan hati aku...ampunkan aku..berkati kerja aku...amin....huhuhuhuhu
| 0 KoMeN |
tak ada apa yg istimewanya hari ni...semua org anggap hari ni hari yg sgt istimewa pd aku..tapi aku rasa biasa je...cuma aku rasa 1 je...hari ni hari bertuah aku sebab aku di lahirkan pada hari ni...hari ni aku melihat dunia...syukur pada Tuhan...terima kasih pada family aku...tanpa mereka siapa la aku ni...
hhmmmm...tak mau citer panjang2...mcm yg aku ckp td..tak ada istimewa pun hari ni...
chauuuu...!!!
01 March 2011 | 0 KoMeN |
minggu ni aku balik kampung...horrayyy...!!!..terasa tenang sangat...sangat...sangat tenang fikiran aku..ringan je otak aku ni...heheheheeh...selama seminggu aku struggle menanti utk balik kampung...akhirnyer semalam sampai jugak....dalam bas tak fikir apa dah..ingat kampung je...aku malas nak fikir pasal keje..huhuhuu...walaupun kampung aku tak jauh mana tapi nikmatnyer...Tuhan je yg tahu...betapa gembira aku balik ke kampung dari tinggal kat sana...hati tak tenang, pressure, tension & segala macam la...seyes aku tak suke keadaan tu...
semalam sampai rumah malam...so penat sikit sebab after keje terus p bus stand..naik bus kul 8 mlm...dlm bus aku tido je..kepala aku sakit sebab petang tu keje aku settle lambat...geram aku...time aku nak balik kampung la, keje buat hal...benci..benci...tak suke...tak suke...
hari ni aku kuar lepak dengan member aku kat KFC...lama tak lepak dgn dorg...best sgt dpt share citer...ada plan baik punyer...kitaorg nak buat birthday party sama2 hujung bulan ni...wahhhhh...tak sabarnyer aku.....hehehehehehe....then plan nk p holiday plak...weeiiiiiii.....plan punyer la gempaq tapi tak tau jadi ke tak...hahahahahaha....
hhhmmm...masuk part sedih plak...sejak seminggu ni semangat aku semakin luntur mcm baju kene klorok...huhuhuh...hati aku semakin menolak utk terus bekeje kat situ...oohhhh...TUHAN tolong aku.........!!!!!!!!...bagi aku sedikit kekuatan utk dugaan-Mu ini...aku kene bertahan...huhuhu...aku kene sabar....huhhhuhuhu...
sejak seminggu ni jugak aku rindu seseorg...bkn niat aku nk putuskan hubungan tapi aku terpaksa...dia bukan milik aku lg...aku tak mampu terima semua tu...semakin aku lupa semakin kuat aku ingat dia..aku tak mampu nak lupakan dia...apa yg aku nak buat..???aku kecewa sangat2...tp dlm hati aku masih syg dia....aku tersepit...aku tak suke hidup mcm ni....huhuhuuhu..
buat member aku yg patah tangan sebab xcident masa keje..hope cepat sihat..rajin2 makan ubat k...aku doakan cepat sembuh...
malasnyerrrrrr....!!!!...esok dah kene balik sana...aku tak nak...aku tak nak...aku tak nak....wahwahwahwah...!!!!!
-the end-
26 February 2011 | 0 KoMeN |
lately aku rasa macam malas nak update blog tapi hari ni terdetik pulak hati aku nak up citer aku...hhmmm....dah hampir 2 bulan aku tinggal kat sini tapi tah nape aku masih tak dpt biasakan diri lagi...semakin hari semakin aku tak mahu tinggal kat sini...aku nak pindah...aku nak tukar tmpat keje...aku tak tau nape rasa tu makin mencengkam hati aku...membuak-buak..rasa macam tak boleh sabar untuk bertukar tempat keje..makin kuat rasa hati aku ni...aku tak tau nape aku berperasaan mcm ni...tapi yg sebetulnya aku dah tak ada hati nak keje kat sini...bagi aku kat sini tak ada apa2...tak ada istimewanya bg aku lagi...hhhmmmmmm.....penat tanggung sorg diri...orang lain tak faham...semua cakap sabar la...sabar la...sabar la...cakap guna air liur boleh la...yang tanggung semuanya aku...rasa macam nak nangis bila aku taip citer ni...ya Allah....kuatkan hati hamba-Mu ini....Allahuakhabar.....haahhhhhh....
hari ni hati aku terluka lagi...org yg aku sayang kini milik org lain...aku redha...walaupun jauh di sudut hati aku kecewa dan sedih...apa boleh buat bukan jodoh antara aku dgn dia...aku cuba terima dgn hati terbuka....
lain kali aku sambung balik...aku tak boleh nak taip sekarang ni...soriiii...
20 February 2011 | 1 KoMeN |
Disini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua
Hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Inginku miliki lebih darimu

Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri
11 February 2011 | 0 KoMeN |
rabu lepas aku kene p course kat kl...ya ampunn...rezeki datang bergolek kot...dah lama tak turun kl...rindu dowh...hari rabu aku keje halfday, petang baru gerak p kl...penat giler duk dalam bas...mcm bese la, dlm bus aku membuta je..tak pernahnyer celik mata aku..tambah pulak single seat...perghhh...layan habis tido...hahahaha...sampai kl dlm kul 9.30 mlm...penat sesangat...sampai2 je kat hotel ancasa terus check in..malas nk tunggu2...dlm bilik dah da roomate baru...dari pahang...huhuhuhu...
lepas mandi2..aku kuar jap..p cari makanan..lapar giler tahap cipanzi..nasib baik la hotel dekat je dgn restoran...tak yah nak jalan jauh2...aku makan dgn member aku..seje aku kol dia suruh dia turun menyambut kedatangan aku...hahahahaha...yg bestnyer, dia yg belanja makan...wahwahwahwah....duk sembang2 dgn dia tak sedar dah kul 11.30mlm..tak boleh jadi ni...aku dah la esok kene bangun awal...mampus aku kalau lambat bangun...huhuuh...aku pun gerak balik hotel...ingatkan roomate dh membuta rupanyer belum...dia sedap duk bersengkang mata tengok tv...huhuhu...aku balik je terus tido....
seawal 6 pagi dh bangun...malasnyerrrrr....lepas siap2 terus gerak p menara...dekat je..seberang jalan..tak berpeluh langsung...hehehehe....pukul 8 start la course aku tu...ramai jugak yg dtg...ada dalam 60 org dari seluruh malaysia termasuk sabah & sarawak...semua staff baru...muda2...paling tua pun, dlm 30-an kot...not bad la kenal dgn dorg ni semua..masing2 ada citer & pengalaman sendiri bila start keje...ada yg ok & ada yg tak ok...bese la tu...aku pun tak lepas peluang nak share citer aku..tak nak kalah...hahahaha...aku jumpa gak bebudak dari penang...ramai jugak...
course habis aku habis dlm kul 6 petang...aku tak balik terus tapi stay kat kl dulu..rasa mcm penat la pulak nak balik...so then aku kol member aku sorg ni dtg temankan aku...hehehee..hepi jumpa dia...setelah sekian lama....thanx bro...
pagi ni aku baru grak balik kg...weeeeeeeee.......!!!!..aku kat kg sekarang ni....hehehehehe
| 0 KoMeN |
dah 2 hari aku masuk opis mcm bese...dah 2 hari jugak la semangat aku mcm ni je...tak bersemangat langsung...huhuhuhu..ni semua kerana si gagak itam tu...kalau bukan sebab mulut celaka gagak itam tu, aku mesti tak mcm ni...mmg siyalll....sejak hari tu aku mmg nekad tak nak bercakap lg dgn gagak itam tu...dah 2 hari aku tak bercakap langsung dgn gagak itam...bila gagak itam bersuara, aku buat pekak je telinga...jawab pun tak...
hari ni aku dah duduk kat kaunter...seyes, takot giler..dah training tak cukup sebulan, tau2 dah kene duduk kaunter...mmg aku tak puas hati betol...ari ni muka aku muncung je...dh mcm muncung itik je...aku peduli apa...org lain tak suke dorg punyer pasal...tapi depan staff lain aku terpaksa la hipokrit...konon2 sedang melalui hari yg menggembirakan...hakikatnyer aku menderita sepanjang hari...huhuhuhuhhhu......
aku tak tau bape lama aku mampu bertahan...nak benti keje, aku tak boleh buat mcm tu...aku perlukan keje...sekarang ni dah la susah nak cari keje..TUHAN....tolong akuuuu....!!!!ku seru....kembalikan semangat aku....haaaaahhhhhhh......!!!!!!!!!
08 February 2011 | 0 KoMeN |
hari ni aku nak berkongsi sikit citer ketakpuasan ati aku ttg sorg staff ni...aku perkenalkan dia sbg 'gagak itam'...hahahahah..nape 'gagak itam'???...jawapannyer senang je...sesuai dgn sifat dia...yg selalu memekak dan keadaan fizikal dia...ingat lawa sgt kot...dapat la gelaran tu dari aku...hehehehehe...
aku bukan nak kuang ajar tapi gagak itam tu yg memaksa aku utk jadi org yg kuang ajar...nasib la...jgn nak salahkan aku...aku tau agak itam tu lbh tua dari aku..ada pangkat tapi syg semua tu tak mencerminkan diri gagak itam tu sendiri..buat aku meluat tahap babun...babun kalau tgok gagak itam ni pun pasti menyampah tahap cipan...
sejak 1st day aku start keje sampai la skrg, aku dah tak suke dgn gagak itam ni...nak org lain respect dia sbg org yg berpangkat tp syg sekali gagak itam tak pandai nk respect org lain...mcmne tu..???perlu ke aku respect gagak itam ni..???dah sifat semulajadi gagak itam agaknyer...buat org lain semua benci kat gagak itam...hahahahaha...
buat lawak bodoh yg berulang sampai aku nak termuntah dengar..elllooooooo...kalau dah tak ada modal nk buat lawak tolong senyap..jgn nk jadi mcm kumpulan gagak itam lain yg memekak mencari makanan kat tong2 sampah...tu 1 hal, belum masuk bab gagak itam mengutuk org lain..gagk itam ingat dirinya bagus agaknyer...dok baik punyer kutuk...aku sumpah 7 keturunan gagak itam ni tak bahagia walaupun pangkat gagak itam ni tinggi...ada aku kesah..huh!!!
kalau dasar kumpulan gagak itam, mmg tak lari la dgn putar belit citer dia...boleh siap konner maut...aku yg jadi mangsa..suke2 gagak itam ni kata aku tak nak buat keje, selalu komplen, tak reti buat keje...wahhhh.....mmg melampau mulut gagak itam ni...nk kene sumbat dgn kasut aku agaknyer...depan2 staff dan pegawai lain gagak itam ni sedap menabur fitnah kat aku...dlm ati aku mmg sumpah 7 keturunan gagak itam ni makan nasi pasir...sbb cuba tabur pasir dlm periuk nasi aku...huh..!!!
lagi 1 baik punyer kutuk, gagak itam kata aku tak sesuai keje kat situ dan yg paling best gagak itam ni kata aku better keje dgn mayat...pergghhh...!!!..panas telinga je aku dengar gagak itam ni berbunyi...aku cuma mampu tersenyum dan bersabar sbb aku masih under training...takot2 nanti aku kene tendang pulak dari situ..mampus aku...tapi seyes dalam ati aku memang mengelegak tahap lava gunung berapi....tunggu dan lihat je la...memang nak kene dgn aku...
sebulan aku tahan diri utk biasa dgn keje ni..tapi bila ada gagak itam ni semunyer hancur...aku tak tahu sampai bila aku mampu bertahan...rasa nak cabut je dari situ...tapi bila aku pk balik, kalau aku cabut mcm tu je maknanyer kemenangan berpihak pd si gagak itam tu...mana boleh...aku kene kuat...kene kuat...kene kuat...jgn biarkan gagak itam tu memusnahkan diri aku...gagak itam hanya kumpulan kecik yg rasa dia terbaik tapi sebenar yg terburuk...dasar gelap gelita, pengotor pulak tu...bukan tu je, suke memekak...sama mcm burung gagak itam yg ada kat area rumah aku...sama perangai...elok sgt la gelaran dari aku utk gagak itam tu....hahahahaa...
ok la pembaca semua...setakat ini je entry kali ni...luahan rasa tak puas ati aku dgn kumpulan minor ni...uweekkkk...!!! menyampah aku tengok gagk itam tu...yekkk..!!! geli aku...
jumpa next entry pulak....daaaaaaaaaaaa....
04 February 2011 | 0 KoMeN |
huhuhu...pejam celik, pejam celik dah sebulan aku keje kat sini...dah sebulan jugak aku migrasi kat sini...dah sebulan jugak aku kene tinggal...genap semuanyer sebulan...dalam sebulan tu, bese la tawa dalam tangis...gembira dalam sedih...bahagia dalam derita...semuanyer berpasangan...hhhmmm....nak tak nak aku kene terima...redha dan pasrah...kene kuat..kene tabah...tu yg aku tengah buat...belajar terima kenyataan...huhuhuhu...
pasal keje...semua ok..cuma kadang2 aku sikit tak puas hati dgn cara management dorang ni...aku tau la aku ni budak baru tapi tolong la jangan tolak tarik aku sana sini...macamne aku nak belajar kalau macam tu...suruh aku belajar semua benda dgn cepat...giler ke apa dorang ni...aku ni manusia..bukan robot...aku perlukan masa utk semua benda baru ni...kalau betol la nak aku tau semua benda bagi la aku training yg proper...at least bagi aku focus dalam satu2 hal dulu..bukannyer tolak sana sini...kalau macam tu bagi 3 bulan training pn aku tak pandai2...staff2 lain semua kata aku ni ikut sgt ckap pihak atasan...aku tak tegas...tak reti nak melawan...elloooooo...korang boleh la cakap mcm tu sebab korang dah confirm jadi staff...aku ni baru percubaan....nak suruh lawan cakap org atas..nak suruh aku kene benti keje ke???..cakap senang...macam la korang dulu tak pernah jadi macam aku...huh..!!!..kadang2 bengang je dgn dorg ni...cakap tak nak guna otak...ikut sedap mulut...aku tak faham dgn management dorg ni sebenarnyer...aku cuma boleh katakan berterabur dan tak sistematik...tu je yg aku dpt simpulkan...huhuuhuuhuhu...lagi satu., ada la sorg officer ni...meluat pulak aku dgn dia ni...ingat dia officer boleh buat sesuke hati dia je...bosan dengan lawak bodoh dia tu...sekali sekala melawak boleh la tapi kalau dah selalu sangat buat lawak yang sama...naik meyampah aku...jgn sampai 1 day aku terus benci dgn dia..aku senang je...tak suke aku sudah...aku pun boleh buat macam tu jugak...jangan ingat diam2 aku sebab aku lemah...aku diam sebab aku masih under percubaan..belum confirm lagi jadi staff..tak kan nak melawan org atasan kot..tu macam nak tutup periuk nasi sendiri...tunggu la bila semua dah settle nanti..tau la aku nak ajar orang tua tak cukup nak matang walaupun dah kawen...huh...!!!...
dah tutup citer tu...panas hati je pikir...huhuhu...beralih pada kehidupan aku kat tempat baru...kalau nak tau, dunia aku hanya rumah dan tempat keje..sesekali je keluar..tu pun tak jauh sekitar tempat tinggal aku je..p beli barang je...huhuhuuhu...aku kat sini belum ada kawan yg betol2 rapat...yg betol2 boleh keluar sama2...memang tak ada lagi dan aku rasa macam tak perlukan semua tu buat sementara ni...hhhmmm....mesti ramai tanya kenapa aku jadi macam kera sumbang...ibarat katak bawah gelas...semua tu kerana DIA...DIA yang buat aku jadi macam ni..DIA yang mulakan semua ni...aku perlukan masa utk jadi seperti dulu...huhuhuhuhuu...so sekarang biarkan aku macam ni...dunia aku cuma rumah dan tempat keje...tak lebih, tak kurang...huhuhhuhu...
next week aku nak balik kampung...weeeeeeeeee...tak sabar...sejak aku tinggal kat sini, kalau boleh tiap2 hujung minggu, aku nak balik kampung je...bagi aku kat sini dah tak ada apa dah lagi..hanya ada kenangan pahit yg aku tak mampu nak lupakan...huhuhuhuhu...
orite la...setakat ni je lah citer aku..next time aku up citer baru pulak...adiiiooosss semua....daaaaaaaaaa.............
30 January 2011 | 0 KoMeN |
assalamualaikum....fuhhh...!!!..lama giler tak update blog sendiri...bz dowh...mcm2 kene buat...mcm2 kene pk...sebelum tu aku nk ucap selamat tahun baru kat semua pembaca blog aku...(dah terlambat sebenarnyer nk wish...hehehehehe)...di tahun baru ni...azam baru...harapan baru...dunia baru...serba-serbi baru la...
tahun lepas, kehidupan aku tak berapa nk ada luck...org cina kata 'ong'...muram & suram...ditambah dgn keadaan hidup aku yg memegang status 'penganggur terhormat' memang mencabar mental aku...naik giler aku cari keje tapi haram satu pun tak dapat...penat aku cuba sana sini..p sana sini interview tapi rezeki tak melekat lagi...dugaan betol2 hebat time tu...serendah-rendah keje aku mintak, tu pun tak dapat...sampai kene tipu pun ada..aduyaiiii...teruji betol masa tu...tapi aku sabar...berkat sokongan family dan kwn2 yg memahami, aku tabahkan jugak diri aku..kalau nak diciterkan confirm la korang tak faham apa yg aku rasa...hanya mereka2 yg tengok dan merasainyer tahu apa yg aku rasa masa tu...seksa sgt2...sampai la penghujung tahun aku terus mencuba cari keje tanpa putus asa..alhamdulillah...akhirnyer terbalas jugak usaha aku...menampakkn hasil...aku diterima bekerja di salah sebuah bank di utara...berbaloi jugak usaha aku selama ni..berkat kesabaran aku akhirnyer Tuhan makbulkan doa aku...memang tak fikir panjang, aku terus terima kerja tu walaupun sebenarnyer kerja tu tak pernah tersenarai dalam list pencarian kerja aku..seyes aku memang tak minat kerja dengan bank..tambah pulak kalau melibatkan duit org dan pengiraan...aku lemah betol...tapi org kata, apa yg kita tak suka tu la yg akan dpt kat kita...aku terima dgn redha dan cuba belajar menyukainyer...tak cuba tak tahu..
sekarang ni dah dekat sebulan aku kerja dgn bank...alhamdulillah..semuanyer lancar..aku mula menyukainyer wlpun keadaan susah tapi aku kuatkan semngat aku utk terus mencuba...keadaan tempat kerja ok..staff2 pun baik, caring....aku hepi kerja kat sini..cuma belum biasa sepenuhnyer dgn tempat baru ni...tak kisah la..aku pun baru sgt kat sini...masih ada masa lagi utk membiasakan diri...memang aku bersyukur dgn apa yg Tuhan bg kat aku sekarang ni...tempat tinggal aku pulak..perghhh...!!!..duduk kondo tu....luar kondo dalam stinggan...hahahahahaa...gurau je...aku menyewa bilik kat area kondo ni...1 rumah ada 4 org...housemate smua ok2..baik2...aku pun selesa dgn dorg..so tak ada masalah utk aku terus tinggal kat sini...lg 1, tuan rumah pun baik...aku byk menyusahkan tuan rumah..hehehehe...tp semua tu utk kebaikan bersama..kalau aku tak complaint pasal kerosakan, mesti semua tu akan terus rosak...at least aku ambik tahu & jaga rumah sewa ni...hhhmm...bilik aku pulak...mcm bese la...mesti kemas & bersih...aku tak suka bersepah...serabut kepala otak...aku balik kerja penat2 nak rehat...so bilik kene kemas selalu...so far tu semua tak jadi masalah kat aku sebab aku memag dah di didik famly aku utk jaga kebersihan sejak kecik lagi & before ni aku pun pernah keje hotel..so setakat nak jaga kebersihan bilik sendiri, apalah sangat...
hhhmmm...bila ada berita baik, tak sah kalau tak ada berita tak baik...sedih dowh...mengenali dia ibarat satu cahaya yg menyuluh hidup aku...memang hepi & bahagia bila dgn dia...tapi syg tak kekal panjang...apa boleh buat...kene terima kenyataan la walaupun pahit utk ditelan...aku memag syg dia...huhhuhhuhuhu...dah la, tak nak citer panjang2...
azam baru tahun ni...aku nak keje & kumpul duit banyak2..aku nak jadi org kaya...sekarang dlm otak aku dah ada planning utk tahun ni...harap2 semuanyer terlaksana...insyallah...
pasal cita2 aku pulak...aku tak akan stop utk terus mencuba...tak kisah walaupun aku dah ada keje tetap tapi aku nak jugak try capai citer2 aku tu...once dah capai citer2 aku tu, complete la hidup aku...sekarang ni aku sdg cari peluang utk aktif mengejar cita2 aku tu...dah lama terpendam...kalau ada rezeki tak ke mana...amin....
panjang giler aku taip hari ni...hahahahaha...bese la, baru ada peluang..kalau tak bz memanjang...bila dh balik keje, penat, aku terus tido...tak da masa nk update blog sendiri...hehehehehe..
apa pun thanx kat semua pembaca blog aku yg tak seberapa ni...actly aku nak tukar wall page blog ni tapi tak tahu bila nak buat...asyik tertangguh je..huhuhuhuhuhu...mungkin bila cuti panjang sikit aku buat la kot...
thanx again kat semua reader blog aku ni...setakat ni je yg aku nk kongsi dgn korg semua..next time aku up lagi perkembangan terbaru aku...
aaddiiiooossss...!!!
20 January 2011 | 1 KoMeN |