twitter

perrgghh...!!!!..lama giler aku tak update blog...spiderman pun dah beranak cucu cicit...hahahaha..seyes aku tak da mood nak update sejak aku rajin berfacebook..tapi sekarang aku dah tak rajin nak ber'FB' lagi..aku dah stop account aku atas alasan tertentu...later aku akan up citer pasal facebook aku tu...sekarang ni berbalik kat blog yg aku tinggal lama ni..rindu nak menaip mcm dulu...huhuhuhuhu...
sepanjang aku diam diri tak banyak citer menarik yg aku lalui...hhhmmmm...time rayer ari tu aku juz sambut ala kadar je..maklum la, tak keje lg...time rayer, aku rasa otak aku biol sikit..bukan sikit tapi byk giler...semua sedara mara aku asyik tanya pasal keje...bosan giler nak jawab...dah mcm kaset nak rewind byk kali...hahahahaha...oleh sebab cuping telinga aku ni dah tebal, aku buat bodoh je..ada jugak umah sedara mara yg aku tak p...sebabnyer aku dah tau soalan yg akan keluar dari mulut dorg mesti pasal keje...soalan sensitif...kalau tanya nk tolong aku cari keje, tak pe jugak..ni tanya buat menyakitkan ati aku, baik tak yah tanya...arrgghh...!!!...cara terbaik time sedara mara dtg umah, aku tunjuk muka jap, salam2 then lari duk kat dapur...kalau duk bilik kang dh mcm anak dara tunggu pinangan pulak...hahahaha..bila famly aku p berayer, aku tak ikut langsung..lantak la dorang nak kata apa pun...dari aku sakit ati baik aku duk umah...hhmmm...
sejak tu aku menjadi penggangur yg tabah, tekad & redha mencari keje...setiap hari aku dok melangut depan tenet cari keje..p fotostat sijil2...beli setem, sampul surat...hantar resume...tu la keje aku...bila ada interview, aku p dgn penuh semangat & harapan yg mengunung..tapi malang seribu kali...belum rezeki aku...duit pun dah banyak melabur tapi hasil belum nmpak lg..tah la sampai bila aku nak duk mcm ni je...kadang2 pk penat sgt..mcm nk give up..tengok org lain, jeles aku..rezeki dorg murah sgt2..mcm aku ni tah mana silap pun aku tak tau...kene mandi bunga 7 gunung kot beru hilang sial tu..hahahaha...tapi bila pk balik, aku kene kuat..chayok2..!!!...aja2 fighting..!!!..aku bangun jugak dari terus berhenti berharap..huhuhuhu...
life aku sekrang ni...hhhmmm...tak tahu nak cakap mcmne dah...nak kata hepi, mungkin tak kot...lagi hepi kalau aku dpt keje...nak kata bahagia, pun tak jugak..lagi bahagia kalau ada org syg aku...(tak masuk famly sendiri ek...)..tah la..susah nak citer pasal hidup aku ni..juz follow da flow...
kawan2 aku pulak..ada yg memahami aku...ada yg mcm dah mls nk layan aku dah..aku faham..aku ni tak keje..apa yg aku ada...bila tak ada apa2, mana ada kwn nk dtg dekat..biar la...aku redha je...setidak2nyer aku tak kacau dorg...tak susahkan dorg...tak ganggu umah tangga dorg...hahahahaha...
lain2...????...hhhmmm...apa lagi ek..???..rasanyer tu je kot utk start balik aktif dgn blog ni...kalau ada citer menarik lagi aku akan masukan dlm entry baru...& tunggu citer pasal FB aku...
sampai sini je entry kali..pada smua yg rajin view blog yg dh nazak ni, terima kasih banyak2...rajin2 la view lagi..insyallah aku akan update mcm dulu...
salam sayang utk semua...
04 December 2010 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment